Cj-5 Alım Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan golcus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,456

golcus

Yeni Üye
Hepinize merhabalar öncelikle. Aranıza yeni katıldım, aslında uzun zamandır takip ediyordum fakat katılmak bugüne kısmetmiş. :smiley: Kısa bir zaman içerisinde ben de Cj sahibi olmayı hayal ediyorum ve fazla bilgim olmadığından dolayı sizlerden yardımınızı istiyorum. Okuduğum hiç bir bilgi sizlerin değerli tecrübelerinden öteye gidemeyeceği için umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz. :smiley: Kullanım amacı ise günlük diyelim. Bir aracım daha var ve dönüşmeli olarak kullanacağım. Ağır bir off road gibi niyetim de yok açıkçası. Daha çok kamp yapmak için ihtiyacım olacak diyelim. Sitede 77 den sonraki modellerin alınması üzerinde oldukça fazla mesaj yazılmış fakat bunun dışında neye bakmalıyız ? ne sormalıyız ? Örneğin 79 model bir araç gördüm, açıkçası çok da hoşuma gitti.
Bu da linki = http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-bu-fiyata-boylesi-yok-132694339/detay
Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Bu arada hepinizin bayramını mübarek olsun. :smiley:

Etiketler
konusunda
Ynt: Cj-5 Alım Konusunda Yardım

Merhaba;

Öncelikle hoş geldiniz.

İlandaki araç güzel görünüyor. Ama görünüyor demek istedim. Detay fotoğraflarına yer verilmemiş,ayrıca böyle araçlarda motor önemlidir. Bir fotoğraf fena olmazdı. 2500 jeep motoruna da değinmeden geçemeceğim. Jeep'in Türkiye'ye 2500 motor ithal ettiğini bilmiyordum. Dolayısı ile orjinal 2500 jeep motor var mı bilmiyorum. Yok diye biliyorum. Benim de '79 model cj 5 'im var. 4200 motor. Birde 3,8'leri var piyasada orjinal olarak. Son olarak aracı mutlaka tanıdığınız bir motor ustasına ve ön düzen ustasına götürünüz. En pahalı masraflar o bölümlerden gelmekte.

Not olarak belirtmeme izin verin. Hiç bir ilanı veya kişiyi kötülemiyorum.Sadece sorulan soruya tarafsızca yanıt vermek istedim.

İyi bayramlar :smiley:

Cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Motor konusunda ise 3.8 ve 4.2 lerin ürettiği güç şuan ki motorlarla kıyaslanınca bir hayli düşük. Yakıt konusunda nasıldır ? Bir çok araç ilanı var 1.3 motordan 5.0 lara kadar ve kimisi 20 25 kuruş gibi yakıt tasarruflarından bahsediyor ve açıkçası pek inandırıcı da değil bunlar.
Bir örnek; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sifirdan-tek-farki-modeliiii-134463084/detay
Sizce orjinal motorlulara mı bakmalıyım yoksa pek de fark etmez mi ?
Orjinal derseniz eski motor olduğundan ötürü yakıt tasurrufları 3 aşağı 5 yukarı nedir ?

satışında ve kendisinde sorun yoksa fiat on numara jant lastik 2500 e alamazsın her zaman modeli var satılabilen bi araba iyi bence yaptırmaya kalksan bu fiata mümkün değil

Jeep alacak olsam ;

Sattığı aracın yılını, modelini bilmeyen,
Motor, şanzıman detayları hakkında bilgi sahibi olmayan,
Parçaların adlarını doğru telaffuz edemeyen,
Önemli aksamlar yerine krom, jant, döşeme vs. gibi detayları abartan,
Orijinal lafını sıkca kullanan,

bir satıcının yanına bile yaklaşmam.

golcus' Alıntı:
Cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Motor konusunda ise 3.8 ve 4.2 lerin ürettiği güç şuan ki motorlarla kıyaslanınca bir hayli düşük. Yakıt konusunda nasıldır ? Bir çok araç ilanı var 1.3 motordan 5.0 lara kadar ve kimisi 20 25 kuruş gibi yakıt tasarruflarından bahsediyor ve açıkçası pek inandırıcı da değil bunlar.
Bir örnek; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sifirdan-tek-farki-modeliiii-134463084/detay
Sizce orjinal motorlulara mı bakmalıyım yoksa pek de fark etmez mi ?
Orjinal derseniz eski motor olduğundan ötürü yakıt tasurrufları 3 aşağı 5 yukarı nedir ?

İlanda radar hız felan yazıyor :smiley:) Neyse gelelim konumuza;

Aracın üzerindeki motor resimde 4 silindir görünüyor. 1965 model yazıyor. O yıllarda gelen Jeep'lerde 4 silindir var mı bilmiyorum. Araştırmak gerek. Dolayısı ile ben yeni bir CJ alsam mümkün mertebe orjinal malzemelerden oluşan bir araca bakardım.

Aşağıda bir site adresi vereceğim;
Aracın şase nosunu giriyorsunuz, size araçın orjinal fabrika çıkış verilerini veriyor. Bakmakta fayda var;

bence tuzla ile cj arasındaki görsel farkı araştırıp hangisi hoşunuza giderse onda tercihinizi kullanmanız yönündedir.
ilandaki araca gelince sahibi muhakkak yığınla para harcamıştır ama bu sizinde harcamayacağınız anlamına gelmiyor.
Gözüme ilk çarpan şey cam sileceklerinin olmaması. Bunun gibi ufak tefek şeyler bile aracın maliyeti fazlasıyla arttırıyor malesef.

izrafeel' Alıntı:
İlanda radar hız felan yazıyor :smiley:) Neyse gelelim konumuza;

Aracın üzerindeki motor resimde 4 silindir görünüyor. 1965 model yazıyor. O yıllarda gelen Jeep'lerde 4 silindir var mı bilmiyorum. Araştırmak gerek. Dolayısı ile ben yeni bir CJ alsam mümkün mertebe orjinal malzemelerden oluşan bir araca bakardım.

Aşağıda bir site adresi vereceğim;
Aracın şase nosunu giriyorsunuz, size araçın orjinal fabrika çıkış verilerini veriyor. Bakmakta fayda var;

Bu da adresi eklemeyi unutmuşum;

http://www.goldenhawkjeep.com/cj%20identification.html

Genelde fren merkezinin altında yer alan bir diktörgen levha üzerinde işlenmiş olur.

ismail55' Alıntı:
satışında ve kendisinde sorun yoksa fiat on numara jant lastik 2500 e alamazsın her zaman modeli var satılabilen bi araba iyi bence yaptırmaya kalksan bu fiata mümkün değil
ben olsam bilecik teki aracı kacırmam hemen alırım biz araba ararken böyle araç çıkmıyo karsımıza valla hiç kaçırma derimmm

Buggy açıklamış , gerisi teferruat ..... ;D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR