Çilek Yeme Zamanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan queensland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,523

queensland

.The redness of the sky at dawn.
Yer
40° 52.0' 29° 07.0'
Çilek Yeme Zamanı

Bol miktarda A, B ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineral maddeler içeren çilek, kansere karşı da önemli bir kalkan.

Uzmanlara göre çilek; kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler taşıyor. Bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek olan çilek; çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkiye de sahip.

cilek.jpg

Çileğin diğer faydaları...
Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi var. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür. Ancak çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir.

Lekesiz olanları tercih edin
Çilek satın alırken; canlı kırmızı renkli ve lekesiz olanları seçin. Satın aldıktan hemen sonra tüketin. Buzdolabında 1-2 gün saklayacaksanız, saplarını koparmadan ve yıkamadan geniş bir kase içinde saklayın.

Çilekleri yıkarken saplarını ayıklayın. Taze olarak sofrada yararlanılmasının yanı sıra çileğin pastası, reçeli, marmeladı, kompostosu, dondurması, şırası ve likörü de yapılabilir

Etiketler
Ynt: Çilek Yeme Zamanı

Ben 4 yıldır yarı profesyonel çilek yetiştiriyorum.Söylediklerinize aynen katılıyorum.
Ayrıca bu meyvadaki yanlış saplantıyı da aydınlatmak istiyorum.
Tane iriliği :
Çilekte irilik daima korkuya neden olmuştur.Sebep hormonlu olması ve kansere sebep verme olasılığı. Ancak bu irilik çileğin hormonlu olmasından değil bitkinin iyi beslenmesinin ve modern tarım uygulamasının sonucudur.Basit olarak biraz daha açmak istersek, geleneksel olarak çilek kendinden çıkan kollarla çoğalır.Bu kollar temizlenmez kontrol altına alınmazsa.Bitkilerin birbirleriyle aralıkları sıklaşır ve iyi güneş alamama ışık alamaz.Havalanamama nedeniyle döllenme zayıf kalır.Ayrıca kökler birbirine çok yakın olacağından iyi beslenememe ortaya çıkar ve taneler hem ufak olur hemde tat çok iyi olmaz.Olsa da dediğim gibi çok küçük olur ve toplanması pahalıya mal olur ve toprak çamur bulaşarak yerken dişlerimize seret toprak parçacıkları gelerek rahatsız eder.
Modern tarımda çilek naylonla(malç) örtülmüş toprakta yetiştirildiğinden daha hijyenik şartlarda ve verimli yetiştirilir.Aşağıda size yetiştirdiğim çileklerle ilgili fotografları sunuyorum:

NAYLON ÜZERİNDE TEMİZ YETİŞMİŞ ÇİLEKLER TOPLANMAYA HAZIRLAR:

ae2039b1.jpg

5eb32057.jpg

ARTIK BÖYLE ELDİVENLE TOPLANMAKTA:
f01dd6e4.jpg

ÇOK GÜNEŞ ALAN BAHÇE VEYA BALKONUNUZ VARSA:

14ed42a2.jpg

mogzilla' Alıntı:
Ben de çok beğendim.İnsanın kendi eliyle ürettiğini tüketmesinden daha güzel bir şey olabilir mi acaba ?

Var. ;)..insanın üremesine sebep oldugu şeyin,insanın kendini tüketmesi... ;D ;D ;D..Çocuklardan bahsediyorum.. :D :D

Günay bey ellerinize sağlık çok güzel çilekler Bizim burda Kdz Ereğli çilek mevsimi Haziran ayı ve osmanlı çileği yarışma
ve ertesi Sevgi Barış Dostluk festivali eskiden çilekler pazara geldiği zaman her yanı çilek kokuları sarardı şimdi yiyecek osmanlı çileğini zor buluyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR