Ynt: Chevrolet Blazer Lüfen Yardım
Sayin finger(adinizi goremedim),bahsi gecen silindir biliniyorsa,o silindire giden buji kablosunu cekin ve arac calisirken kabloyu bujinin basi uzerine oldukca fazla yaklastirin.Atesleme varsa los bir ortamda kablo ile buji arasinda basit minik bir kivilcim atlamasini motor devirine bagli olarak cit cit cit seklinde sesi ile birlikte gorursunuz.Eger oyleyse bu durumda buji kablosu icin arastirma yapmaya gerek kalmaz.Zaten bahsi gecen silindirin buji kablosunu cekince motorun ritminde bir degisme olmuyorsa o buji veya kablo yada silindir devrede degil demektir.Hatta ritimde degisme yoksa bahsettigim o kivilcimi da goremezsiniz.Iste o zaman oncelikle sadece saglam oldugunu bildiginiz bir kablo ile ateslemenin oldugunu gorun ve gerekiyorsa takim halinde degistirmek icin kablo arastirmasina girisin.Atesleme yoksa sorun bujidende olabilir.Onun icin saglamligindan emin oldugunuz bir kablo ile deneyin dedim.Atesleme var ama buna ragmen motor ritminde bir degisiklik yoksa o zaman motorun sogumasini bekleyip malum bujiyi sokturunuz veya sokunuz.Bujiyi kabloya takip motoru calistirin ve buji tirnagi ile diyot arasinda kivilcim olup olmadigina bakiniz.Fakat bunlari yazarken bile hayretle bir yandan dusunuyorum,tamircileriniz bu kadar basit seyleri yapmamis olamazlar diye.Direk komple buji kablolarini degistirelim sonra bakariz dusuncesi hangi anlayisin urunudur cozemedim.Yada affiniza siginarak gormediginiz bir anda bunlarin yapildigini ama sizin haberiniz olmadigini tahmin ediyorum.
Yillara bagli olarak buji kablolarinin deformasyonu mumkundur.Bazen hic bir sey tespit edilemezken bile kablolar degisince sorunlar cozumlenmektedir.Fakat oncelikle altinci silidirde sorun var demesini bilen,bunu tespit edenlerin kablo takimi yerine benim onerdigim islemleri yapmasi gerekirdi.Sorun kablodan degilse bujiden olabilir.Oradan da degilse altinci silindirin kompresyonu dusuk olabilir.Bunun sebebide uzar gider,motor ile oynamaya,segman atmaya veya motor yapmaya kadar gidebilir.Herseyden once guvenilir bir tamirci sart.