CHEROKEE XJ 1990 4.0

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sensar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,200

sensar

Kamp II
Yer
ORDU
Selamlar bu siteyi çoğu kişiye bahsettiğimden ve paylaştığımdan dolayı bana bazı sorular yönelebiliyor :smiley:bir arkadaşım xj 1990 cherokee bakıyor bir tane var 233 binde çok temiz değişeni kazası olmayan elektronik aksam full sağlam fiyatıda 12500 fakat bana yakınıyor acaba alsam şehir konforu yaşanabilirmi diye.. yakıt şehir içi lpgde 300-400 kuruş olur diye tahmin ediyoruz..fakat araç ne kadar sürede bir bakım ister ve parça fiyatları nasıl olur diye bir tereddütümüz var.sizlerden yorumlar bekliyoruz sayın gezenbilirciler.... :smiley:

Etiketler
Ynt: CHEROKEE XJ 1990 4.0

merhaba yakıt konusunda benim xj 500 600 den aşağı yakmıyor parçaları biraz pahalıdır ama 15 sene arkqana bakmazsın ...çok sağlam bir araçtır şehirçinde çok rahattır çok seridir almanızı tavsiye ederim..

Arac temizse parca fiyatlari dert edilecek duzeyde degil. Her 5binde yagini degistirisen her 10binde genel bir kontrol yaptirirsan ve sadece yolda kullanilacaksa arkadasinizin torunu da bu araci kullanabilir. ;)

sensar' Alıntı:
Selamlar bu siteyi çoğu kişiye bahsettiğimden ve paylaştığımdan dolayı bana bazı sorular yönelebiliyor :smiley:bir arkadaşım xj 1990 cherokee bakıyor bir tane var 233 binde çok temiz değişeni kazası olmayan elektronik aksam full sağlam fiyatıda 12500 fakat bana yakınıyor acaba alsam şehir konforu yaşanabilirmi diye.. yakıt şehir içi lpgde 300-400 kuruş olur diye tahmin ediyoruz..fakat araç ne kadar sürede bir bakım ister ve parça fiyatları nasıl olur diye bir tereddütümüz var.sizlerden yorumlar bekliyoruz sayın gezenbilirciler.... :smiley:

merhaba öncelikle 233 binde derken kadranda mil mi yazıyor km mi?
eğer mil ise 233.000*1,6039=374.000 km yapar

ben 455000 km yapmış 91 modelini aldım. km yanılttı beni ama aracımı topladım.şanzumandan en ufak civatasına kadar topladım. bana epey bir paraya mal oldu. ona harcadığım para ile sıfır bir l200 alabilirdim. ama aracımı seviyorum. parçası gayet ucuz. korkulacak bişey yok.şehir konforu herzaman yaşarsınız yazın klima gayet başarılı.yarı elektroniktir. ve arazide tam not almış bir araçtır. lpg de 400 kuruş yaktığı doğrudur. uzun yolda sakin 70 km hızla 300 kuruş ve 280 kuruş yakma ihimali var.
yağına ve suyuna sürekli bakılması gerekli.

bu aracın bana kalırsa tek istanbulda ustası TURANLAR OTOMOTİV çakmak sanayi.alacağınız aracı kendisine gösterin.motorundan yürüyenine bakıp incelesin size cevap versin.

Makaslı olmayanı üretildi mi?.....

Asfaltta biraz hız yaparsanız, yolun başka bir araçla giderken farketmeyeceğiniz dalgalanmaları nedeniyle beşik gibi sallanırsınız. Asfaltta rahat etmek için alınacak araç bu değil. Modifiye edilip arazide kullanılacaksa diyeceğim yok.

Ayrica sunu belirteyim. Mumkunse 92 model ve ustunu alin. O modeller (bazi 91 modeller de) HO ( High Output) motora sahiptir. HO modeller 192 HP dir. Daha eski modellerden yaklasik 35 HP daha gucludur.

concrete' Alıntı:
Makaslı olmayanı üretildi mi?.....

Asfaltta biraz hız yaparsanız, yolun başka bir araçla giderken farketmeyeceğiniz dalgalanmaları nedeniyle beşik gibi sallanırsınız. Asfaltta rahat etmek için alınacak araç bu değil. Modifiye edilip arazide kullanılacaksa diyeceğim yok.

Zaten km gostergesi 135 km/h olan aracla otobanda bile olsa hiz yapmayi dusunuyor olamazlar diye bahsetmedigim bir konu :smiley:

Benim aracım 88 model lpg de 400tl yakıyor. :smiley:
Sonhizi 135 ama kadran sonuna geldikten sonrada hızı artıyor.
Kartalkaya gezisine giderken arkamdan nissan skystar geliyordu 150 ile gittiğimi söyledi. ;)

Bunların yanında...
xj konforlu bir araç değildir. Hele mt lastik ile hiç konforlu değildir ,araba rahatlığını bulmanız ise imkansızdır.Ama arazide anlatılmaz keyifli bir araç çıkamayacağı yer yokk desem yeri ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR