Cherokee wj termikli fan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xlms_green Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,973

xlms_green

Ana Kamp
Arkadaslar aracimin termikli faninin onunde bir de elektrikli fan var. Bu fan nasil calisir. Ben cok ses yapmasi ve yakiti artirmasi nedeniyle termikli fani sokup yerine elk fan yapmak istiyorum. Ancak bakinca bu fani gorduk. Bu fan yeterli gelir mi. Katalogda maksimum 500 devir doner diyor. İlave fan eklemeden termikli fan sokuldugunde bu fan yeterli gelir mi. Bilgisi olan arkadaslarin yardimini bekliyorum. Selamlar.

Etiketler
Ynt: Cherokee wj termikli fan

klimanın fanı olmasın?

Dogru tespit. Klima fani. Bu gun o ucak gibi ses cikaran vantilatorden kurtuldum arkadaslar. Termikli fan sokuldu. Davlumbazda bosalan yere opel fani tam oturdu. Radyator cikisindaki hortum kesilerek araya boru parca yapildi. Boruya 88-92 dereceli musur monte edildi. Elektrik tesisati cekildi. İceriye tedbir amacli salter yapildi. Su anda aracin harareti orta cizgiye oturur oturmaz termostat aciyor. Termostat acilinca fan devreye giriyor. Maksimum 30 saniye calisip duruyor. Davlumbazin icindeki klima fanina dokunulmadi. Ses azaldi. Toplam maliyeti fan 150 tl. Musur 10 tl. Elektrik iscilik malzeme 30 tl. Kelpce vida somun 5 tl. Genel iscilik 100 tl. Toplam 290 tl. Tavsiye ederim.

benimde düşündüğüm birşey ZJ için. amerikalılar 5,2. ye ford taurus fanını komple uyguluyorlar. bu şekilde sürekli çalışmadığı için fanın oluşturduğu ufak güç kaybı ekonomi olarak geri dönüyor.

valla biz yaptık. çok da güzel oldu. fan oldukça kısa aralıklarla çalışıp duruyor. araç çabuk ısınıyor. ve termostat derecesi üstüne de çıkmıyor. tavsiye ederim.

Hazır konusu varken ben de bir soru sorabilir miyim?
2000 WJ'in klima fanı arızalıydı, yaptırdık taktık. Ama bu sefer de klimayı kapatsam bile klima fanı (pervanesi) kontağı kapatana kadar durmuyor. Bu normal midir? Eğer normal değilse, sorun hakkında fikriniz var mıdır?

biz bu fan işiyle uğraşırken şöyle bir şey oldu. fanın fişini çekmiştik. iş bitince taktık. klima fanı çalışmaya başladı. kontağı kaptsak da susmadı. akünün + kutubunu söküp 20dk bekleyip taktık. herşey normale döndü. sanırım akü devredeyken bu fanın fişini çekip aracı çalıştırınca yani fan devre dışı iken fan çalışında bir yere bir koruma komutu gidiyor. aküyü çekip bekleyince siliniyopr ve herşey normale dönüyor. bence bunu bi deneyin.

xlms_green' Alıntı:
biz bu fan işiyle uğraşırken şöyle bir şey oldu. fanın fişini çekmiştik. iş bitince taktık. klima fanı çalışmaya başladı. kontağı kaptsak da susmadı. akünün + kutubunu söküp 20dk bekleyip taktık. herşey normale döndü. sanırım akü devredeyken bu fanın fişini çekip aracı çalıştırınca yani fan devre dışı iken fan çalışında bir yere bir koruma komutu gidiyor. aküyü çekip bekleyince siliniyopr ve herşey normale dönüyor. bence bunu bi deneyin.
Selam xlms_green,
Sorunumla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Tavsiyenizi bir deneyeceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.