Cherokee 4.0 Country için Modifikasyon Önerileriniz (Acemi Katılımcı)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hikayesiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,892

Hikayesiz

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar;
Ben aranıza yeni katıldım. İstanbuldayım , yaklaşık 4-5 gündür tüm forumu nerede ise okudum. Çok doyurucu ve güzel bilgiler edindim.
Geçen hafta 1998 model CHEROKEE 4.0 Country modeli bir jeep satın aldım.
Amacım, doğa gezileri, kamp ve soft off-road yapmak. Bu amaç için kullanmadığım sürelerde ise (hafta içi) eşimin , market, manav, çarşı pazar ulaşımında (ki haftada 15-20 Km yol eder en çok) kullanmasını için planlıyorum.
Her ne kadar forumları okudu isem de , bazı şeyleri sormak , tek başlık altında yanıt bulmak ve yorumlarınızı merak ediyorum. Acemi bir doğa ve 4x4 tutkununa yorum , bilgi ve önerilerinizle ışık tutatsanız minnettar olurum.

Forumlardan okuduğum kadarı ile , aracımın arazi kabiliyetlerini artırmak ve gezilerde rahat etmek (birazda görüntüsüne önem veriyorum) için araca ek donanımlar yapmak gerekiyor.

Yüksetlme Kiti,
Arazi tipi lastikler, Bu lastiklere uygun jantlar
Dodikler,
On ve arka demir tampon çeki demiri
Vinç
Kilitler
Port bagaj
gibi .

Şimdi , yukarıda anlatmaya çalıştığım amacıma uygun , aracımda ne gibi ek donanımları yapmam uygun olur. Bunları istanbulda nerede yaptırabilirim.
Bu donanımlarda tavsiye edeceğiniz markalar olur mu ? Bu modifikasyonlar kabaca bana kaç liraya mal olur ? Bir kerede tüm donanınları almak yerine , adım adım yaptırmak ve bütçem acısından da , yavaş yavaş ödemek eğilimindeyim. Mesela önce hangi değişikliği yapsam doğru olur. İlk önce lastikler için mi bütçe ayırmalıyım mesela ? Yapılan tüm bu değişikliklerde ruhsata birşeyler işletmem gerekiyor mu ? Yada aracın muayenesi geldiğinde sorun yaşarmıyım ?
Aracım biraz araji adaptasyonundan sonra gezilere katılmayı düşünüyorum. Gördüğüm kadarı ile gezenbilir bir sürü organizasyon yapıyor . Ama sanırım ankara orijinli geziler hep, istanbulda da benzer organizasyonlar oluyor mu ? Nereden ve nasıl takip edebilirim.

Kısaca hem off-road dünyasına hem, 4x4 ve jeep dünyasına , hemde aranıza yeni katılmış birisi olarak , bundan sonra ne yapacağım konusunda beni aydınlatırsanız çok sevineceğim.
Acemice sorduğum sorular için şimdiden anlayışınıza sığınıyorum .

Hepinize sevgi ve saygılarımla.

Ahmet Tarık

Etiketler
Ynt: Cherokee 4.0 Country için Modifikasyon Önerileriniz (Acemi Katılımcı)

güle güle kullanın aracınızı. kamp ve hafif geziler için kullanacaksanız aslında pek birşey yapmaya gerek yok ama işin doğası gereği biraz para harcamak lazım. 32 belki 33 lastik takacak şekilde bir yükseltme yaparsanız her türlü ihyiyacınızı karşılar ilk adım olarak. Sonrasında demir tampon ve vinç takarsınız. ve devam eder...hiç bitmez yapılacaklar. usta olarak jeep garage davut usta benim favorim normal bakımlar kit montajı,dodik montajı vs için. tampon hazır satılıyor vinç ve aksesuarlar da öyle parayı bastırdıktan sonra 10 gün içinde de aracı bitirebilirsiniz veya adım adım yavaş yavaş zamana yayarak da yapabilirsiniz tercih sizin.

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. İstanbulda da çok güzel organizasyonlar oluyor.

08numan08' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. İstanbulda da çok güzel organizasyonlar oluyor.
Çok teşekkür ederim.
İştanbulda ki organizasyonları nereden ve nasıl takip edebilirim ?
Nasıl haberdar olabilirim.

Saygılar.

Hikayesiz' Alıntı:
Çok teşekkür ederim.
İştanbulda ki organizasyonları nereden ve nasıl takip edebilirim ?
Nasıl haberdar olabilirim.

Saygılar.
Rica ederim sitede organizasyon tarihleri nerede olcağı gibi bilgiler mevcut durumda. Yeni programlarıda siteden takip edebilirsiniz...

dodik tampon vinç sepet şnorkel vs. gibi şeylerde ben yardımcı olabilirim size.

08numan08' Alıntı:
dodik tampon vinç sepet şnorkel vs. gibi şeylerde ben yardımcı olabilirim size.
Selamlar ;
Size nasıl ulaşabişirim ?

saygılar.

0543-216-79-32 telefon numaram.

güle güle kullanın,
resimlerini de bekliyoruz,
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.