Check Engine Işığı Sürekli Yanıyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mancar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,146

mancar

Ana Kamp
Bu aralar 93 xj jeepimin check engine ışığı marşa bastıktan sonra sürekli yanmaya başladı. Dikkatimi çeken kışın hiç yanmazdı havanın ısınmasıyla alakalı olabilirmi diyorum suyunu yağını kontrol ediyorum ama bi azalma yok başka hangi sebeplerden olabilir sizce ?

Etiketler
Ynt: Check Engine Işığı Sürekli Yanıyor ?..

Muhtelif sebepleri olabilir ...
LPG den olabilir , oksijen sensöründen olabilir ...

Ergun abinin önemli yöntemlerinden kutup başını söküp yarım saat bekledikten sonra takma tekniğini dene istersen . Tekrar yaparsa servise uğrayıp bilgisayara bağlatıp bakmalı ...

Bu aralar Lpg ile ilgili biraz sıkıntım var 3. - 4. viteslerde 80 ve 90 km'ye çıkınca arabada tekleme başlıyor düşük devirlerde...

LPG Sıralı mı ? Değilse ayar bozukluğu daha muhtemel yaz-kış geçişlerinde

Can bey aküyü sökmeden önce aracın hangi hata kodunu verdiğini tespit edin. Benim 1993 zj de uyguladığım yöntem sizde de işe yarar mı bilmem ama bir deneyin:
* Kontak anahtarını off konumundan on konumuna alma işlemini 5 sn içinde 5 defa tekrarlayın ve son turda on konumunda bırakın yani; off-on, off-on, off-on, off-on, off-on sonra bekleyin check engine lambası söndükten sonra belirli frekanslarla yanıp sönmeye başlayacak, sık aralılarala yanıp sönme sayısı size hata kodunun ondalık basamağındaki rakamı verecek sonra check engine lambası kısa bir ara vererek yanıp sönmeye devam edecek, 2. turda elde ettiğininz sayı hata kodunun birler basamağını verecek, sonra yanıp sönme daha uzun bir ara vererek varsa ikinci hata kodunu kodlayacak ve son olarak 55 kodu ile işleme son verecek. 55 kodu işlemin başarıyla tamamlandığını belirten kod. Hata kodlarının karşılılkları şuanda elimde hazırda yok ancak arastırıp bulurum. Aklımda olanlar ise şunlar:
12- Araç aküsü yakın bir zaman içinde sökülmüş
21- Oksijen sensörü hatası
32- EGR valf hatası
55- İşlem tamamlanmıştır

Siz bu yöntemle kodu bulup bana bildirin ben size karşılığını bulmaya çalışırım. Saygılarımla, Serdar Timur

Serdar Bey dediklerinizi uyguladım çıkan rakamlar şunlar;

34
13
534 ve son olarak 55 sayısıyla bitirdi.

zj lerde de böyle bi işlem uygulanabiliyo mu? çok ilginç bi özellik

serdartimur' Alıntı:
Can bey aküyü sökmeden önce aracın hangi hata kodunu verdiğini tespit edin. Benim 1993 zj de uyguladığım yöntem sizde de işe yarar mı bilmem ama bir deneyin:
* Kontak anahtarını off konumundan on konumuna alma işlemini 5 sn içinde 5 defa tekrarlayın ve son turda on konumunda bırakın yani; off-on, off-on, off-on, off-on, off-on sonra bekleyin check engine lambası söndükten sonra belirli frekanslarla yanıp sönmeye başlayacak, sık aralılarala yanıp sönme sayısı size hata kodunun ondalık basamağındaki rakamı verecek sonra check engine lambası kısa bir ara vererek yanıp sönmeye devam edecek, 2. turda elde ettiğininz sayı hata kodunun birler basamağını verecek, sonra yanıp sönme daha uzun bir ara vererek varsa ikinci hata kodunu kodlayacak ve son olarak 55 kodu ile işleme son verecek. 55 kodu işlemin başarıyla tamamlandığını belirten kod. Hata kodlarının karşılılkları şuanda elimde hazırda yok ancak arastırıp bulurum. Aklımda olanlar ise şunlar:
12- Araç aküsü yakın bir zaman içinde sökülmüş
21- Oksijen sensörü hatası
32- EGR valf hatası
55- İşlem tamamlanmıştır

çok önemli bir bilgi bu , paylaşım için teşekkürler...

Kesinlikle çok önemli ve güzel bir bilgi ...
Birde kod listesi oluşturabilirsek harika olur ...

Teşekkürler...

Hata kodları:
13 No difference recognized between the engine MAP reading and the barometric (atmosphere) pressure reading from start-up.
34 An open or shorted condition detected in the Speed Control vacuum or vent solenoid circuits.

Speed control switch input below the minimum acceptable voltage.

55 işlem tamamlanmıştır

534 ü tam olarak bilemiyorum yarın araştırır bildiririm.

Serdar Bey türkçelerinide yazabilirmisinz rica etsem yada bi arkadaş yazabilirse sevinirim.

Açıkcası uygularken bende çok şaşırdım böyle bi kodlama olayını yapmaları ozamana göre düşünülmüş güzel bi çözümleme...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR