Cep Telefonunun Kalitesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,493

gezmen

Karavan Yönetim
Yer
Akhisar
Merhaba,

Netten aşağıdaki gibi bir not ulaştı elime. Doğruluğu nedir ne değildir bilemem ama buraya alıntılıyorum. Uydurma bir haberse kaldırılabilir...

Cavid Sezen
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CEP TELEFONUNUZUN KALiTESiNi OGRENiNiZ.

Cep telefonunuzun hangi fabrikada üretildiğini ve kalitesini, saglığınızı olumsuz etkileyip etkilemediğini öğrenmek istiyorsanız; *#06# (yıldız,kare 06 kare) yazınız. Anında telefonunuzun seri numarasi ekranınızda belirecektir.

Bu 15 haneli bir sayıdır. Yedinci ve sekizinci rakamlara bakınız.

Phone serial no. xxxxxx??xxxxxxx

Eğer yedinci ve sekizinci rakamlar 13 ise cep telefonunuz Azerbaycan 'da bir fabrikada üretilmiştir. Verdiğiniz paraya yazık olmuş. (aşırı kötü ve ayrıca sağlığınıza çok zararlı)

Eğer yedinci ve sekizinci rakamlar 02 veya 20 ise demek sizin cep telefonunuz Birleşik Arap Emirliği'nde bir fabrikada üretilmiş. (çok kötü )

Eğer yedinci ve sekizinci rakamlar 08 veya 80 ise, telefonunuz Almanya'da bir fabrikada üretildi (iyi)

Eğer yedinci ve sekizinci rakamlar 01 veya 10 ise demek sizin cep telefonunuz Finlandiya'da bir fabrikada üretilmis (çok iyi )

Şayet yedici ve sekizinci rakamlar 00 ise demek sizin cep telefonunuz Orjinal fabrikasında üretilmiştir. Harika. (tercih edilen)

Etiketler
Ynt: Cep Telefonunun Kalitesi

O komut girildiğinde telefonun IMEI numarası ekranda çıkar (telefonun bataryasını çıkardığınızda telefonun üzerinde de görebilirsiniz bu numarayı). IMEI'nin de öyle anlamlara geldiğine dair herhangi bir yazı bulamadım google'da.

En açıklamalı bilgi wiki'ye yazılmış, yine üretim yeri ile alakalı bir şey görünmüyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Mobile_Equipment_Identity

Nokia E61 kullanıyorum. 00 çıktı, ben zaten bunu görmeden de kalitesini anlamıştım yine de teşekkürler ;D

IMEI numarasanın içinde üretildiği ülke bilgisini veren bir bölüm olması bana çok muhtemel geliyor barkod gibi düşünün...

Structure of the IMEI and IMEISV

The IMEI (14 decimal digits plus a check digit) or IMEISV (16 digits) includes information on the origin, model, and serial number of the device. The structure of the IMEI/SV are specified in 3GPP TS 23.003. The model and origin comprise the initial 8-digit portion of the IMEI/SV, known as the Type Allocation Code (TAC). The remainder of the IMEI is manufacturer-defined, with a Luhn check digit at the end (which is never transmitted).

As of 2004[update], the format of the IMEI is AA-BBBBBB-CCCCCC-D, although it may not always be displayed this way. The IMEISV drops the Luhn check digit in favour of an additional two digits for the Software Version Number (SVN), making the format AA-BBBBBB-CCCCCC-EE

Prior to 2002, the TAC was six digits long and was followed by a two-digit Final Assembly Code (FAC), which was a manufacturer-specific code indicating the location of the device's construction.

Yani 2002 yılına kadar öyleymiş ama sonradan format değişmiş ;)
For example, the IMEI code 35-209900-176148-1 or IMEISV code 35-209900-176148-23 tells us the following:

TAC: 352099 so it was issued by the BABT and has the allocation number 2099
FAC: 00 so it was numbered during the transition phase from the old format to the new format (described below)
SNR: 176148 - uniquely identifying a unit of this model
CD: 1 so it is a GSM Phase 2 or higher
SVN: 23 - The "software version number" identifying the revision of the software installed on the phone. 99 is reserved.

The format changed as of April 1, 2004, when the Final Assembly Code ceased to exist and the Type Approval Code increased to eight digits in length and became known as the Type Allocation Code. From January 1, 2003 until that time the FAC for all phones was 00.

1Ocak 2003 ile 1 nisan 2004 arası üretilen telefonların kodları 00 çıkar

The Reporting Body Identifier is allocated by the Global Decimal Administrator; the first two digits must be decimal (i.e., less than 0xA0) for it to be an IMEI and not an MEID.

The new CDMA Mobile Equipment Identifier (MEID) uses the same basic format as the IMEI.

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Mobile_Equipment_Identity

cavit abi kötü diye aldığım telefon iyi iyi diye aldığım kötü çıktı teşekkürler

ben yazdım 02 çıktı, arkasını açtım made in hungary çıktı...nasıl olacak şimdi bu....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri