ÇEKME KARAVANIM İLE YAŞADIĞIM KAZA ; TEKER BİLYALARI ÇİN MALI .

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metin0035 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,341
Ynt: ÇEKME KARAVANIM İLE YAŞADIĞIM KAZA ; TEKER BİLYALARI ÇİN MALI .

Metin Bey, geçmiş olsun; ucuz atlatılmış... :smiley:

Doğan Bey ve Ferhat'ın açıklamaları önemli. ;)

"Çin Malı" konusu da, nereden baktığınıza bağlı. İşsiz kalan yerli üretici, tüketici, dışalımcı ...vb toplum kesimleri, kendi açısından bakıyor olaya. "Kötü ürün=Çin Malı" toptancılığına katılmıyorum. Çok çeşitli nitelikte ürün yapıyor adamlar; siz hangisini istiyorsanız onu satıyorlar. Ayrıca, yerli üretici de dünya koşullarında üretim yapmalı/yapabilmeli ki satsın. Yaşamımız boyunca, niteliksiz yerli ürünleri almak, birilerini finanse etmek zorunda mıyız? İthal ikamesi döneminde, neleri sattılar bu halka. Yanlış anlaşılmasın, yerli üretim önemli ve baştacımızdır. Olayın salt malın ederi konusu yoktur; istihdam gibi büyük ve önemli bir boyutu da vardır. Demek istediğim, Türk Halkı'nın gösterdiği özveriyi, paragöz yerli üreticimiz, iyimser bir deyişle, çoğunlukla göstermedi. ;)

Cavid Sezen

Etiketler

Metin bey Gecmis olsun,verilmis sadakaniz varmis.Gelen tek mala gelsin .

Selamlar.

fsirin' Alıntı:
Geçmiş olsun. :(

Rulman dağılsa da tekerleğin yerinden çıkmaması lazım. Doğan Bey'in dediği gibi konik rulman kullanılırsa, rulman dağılsa da tekerlek yerinden çıkmaz. :smiley:
Büyük geçmiş olsun; fsirin beyle aynı kanaatteyim, kullanılan rulman tipi nasıldı, konik bilya sisteminde olmzmzlı böyle bir şey.Orta somun gevşeyip boşa çıkmış olabilir teker çıkarkende bilyayı parçalamıştır.Somun sıkılıklarını kontrol etmekte fayda var en az 6 ayda bir.

fullfloater2.JPG

Geçmiş olsun Metin bey, bu tip kazalar rulman kalitesi kadar usta hatasıda olabiliyor. Kopilya somunun boşa çıkmasını
engelleyen en kritik parça bu tip kazalarda ilk bakılması gereken parça kopilyadır.

Tekrar geçmiş olsun.

Tüm gezenbilir ailesi ve duyarlı şahsiyetlerinize iyi dileklerinize teşekkür ederim.Kısaca rulmanlar konik idi ,ayrıca çin malı olup ilk fabrikasyon mu yoksa benden evvelki sahibi mi değiştirdi bilmiyorum.Ben aldığımda bakımını yaptırttım.Ustam değiştirmedi iyi dedi.Karavanım 1997 model 430 can marka profil iskeletli ;ağırlığı 810 kg geldi.Burada paylaşmak istediğim;kalitesiz çin malları ve hayati önem taşıyan organların her sene periyodik bakımı.Bu bakımları ihmal etmeyelim.Kendi canımız ve başkalarının canını da düşünerek bir kazaya mahal vermemek adına paylaşmak istiyorum.ALLAH kaza bela vermesin telafisi zor olabilir veya hiç olmayabilir. Herkese SELAMLAR.SEVGİ ve SAYGILAR.

ÇEKME KARAVANIM İLE YAŞADIĞIM KAZA ; TEKER BİLYALARI ÇİN MALI .

Gecmis olsun, cok ucuz atlatmissiniz, Allah korumuş..

Metin Abim tekrar geçmiş olsun. Şimdi karavanın tertemiz ve sorunsuz bir halde yola çıkar hale geldi. İyi gezmeler....

Metin Bey, geçmiş olmuş. Üzücü bir kaza ama yine de ucuz atlatmışsınız.

Metin bey büyük geçmiş olsun...

Metin Abi gelmiş geçmiş olsun.Ergun.

Metin Bey çok geçmiş olsun,

Ben sizin vesilenizle düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Çin üretimi ürünlerde yetkili kurumların çok ciddi denetimde bulunmasına inanıyorum. Eski işim dolayısıyla Çinlilerle çok samimi olmuştum ve kendilerine Çİn mallarının kalitesi ile ilgili endişelerimi iletmiştim. Onlarda bana Çinde parasını verdiğiniz sürece dünyanın en kaliteli ürününü üretebilirsiniz ama daha az masraf etmek istiyorum derseniz ona göre ürün çıkar demişlerdi.

Ben o gün Çin mallarını kullanmaktan vazgeçtim. Ancak 2.5 sene önce evlendikten sonra eve mutfak eşyası alırken (Mikser, rondo vs.) nakit sıkıntısından ucuza kaçıp Çin malı aldım. Size abartmıyorum 6 ay sonra hepsini atıp Alman malı aldım. Aldığım ürünlerde Çin'de üretiliyordu ama kontrol o bildiğimiz markaların kontrolünde yapılıyordu. Hala kullanıyorum hiçbir sorun da yok.

SOnra eşimin bana söylediği laf aklıma geldi. "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim"

Sevgiler
Özgür

Metin bey geçmiş olsun.
Tatilde olduğum için, geçirmiş olduğunuz kazayı yeni öğrendim.

Ben ustalarında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bazıları çin mallarını sanki kendileri üretmiş gibi garanti vererek takıyorlar ve hiç birşey olmaz diyerek sizi inandırıyorlar.

Bazıları ise çin malı, yerli ve yabancı üretim hakkında bili vererek (tabii fiyat farklılıklarıyla) tercihi size bırakıyorlar. İşte bu noktada kişiler fiyatta biraz fedakarlık yaparak çin malından uzaklaşsalar bu malların Ülkemize girişleri de azalır.

Bütün mesele duyarlılıkta.

Çok geçmiş olsun metin bey,
Bizde çekme karavan almayı istiyoruz.ama bu söylediklerinizden sonra biraz endişelendim açıkçası.

Karavan aracın arkasında çekildiği için bilya sesi vs. dinlemek kolay değil.bilyanın paramparça olarak dağılması normal bir durum değil, % 99 somun kopilyası yoktu yada düştü somun gevşedi ve sistem dağıldı.dağılırkende parçaladı etrafını.
Bu tür araçlarda bakım daha önemli, sıklıkla kontroller yapılmalı. Son kontrolü ne kadar km önce yapılmıştı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR