Merhaba,
Konunun ilgisi olduğunu düşündüğüm için buradan devam ediyorum.
Karavanların kullanılmadıkları zamanlarda özellikle kışın kullanılmayacaksa bazı ön hazırlıkların yapılması gerektiğini yeni ve zor yoldan öğrendim.
Yeni aldığımız karavanımız 1 yaşında ve geçen kış, hazırlığı düzgün yapılmadığı için sorunlar bizim karşımıza çıktı. Su donmasının önüne geçmek için depodaki suyun boşaltılması, akü bağlantısının kesilmesi ve tüm muslukların açık bırakılması gerekirken bunlar yapılmadığı için mutfak lavabosunun batarya bağlantıları çatlamış, değişmesi gerekti.. Maalesef bu ürünler pahalı şeyler aman dikkat edin.
Yine aynı şekilde truma ortam ısıtıcısının baca çıkışına naylon poşet tıkamış önceki sahibi. Isıtıcıyı devreye almak istediğimizde 1-2 sn çalışıp kapanıyordu. Poşeti bulana kadar servisin ustası ile 3 saat uğraştık her yer temizlendi elden geçti ama nafile. En son sobayı söküp dışarda çalıştığımızda hiç sorun çıkarmadan devreye girdi, içeriye alıp montajı yaptık yine denedik tekrar çalıştı. Çalışırken baca bağlantısını taktığımız an kapandı. Ustamız önce örümcek ağından şüphe etti, saç kurutma makinası ile bacanın sobaya girişinden hava verdik, örümcek ağı bile etki edebiliyormuş. Saç kurutucunun üflediği hava içeri geri tepmeye başlayınca bacanın tavan çıkışına baktık, naylon poşeti gördük ve çıkartınca sorun çözüldü.
Uzun süre kullanmama, sabit olarak uzun süre kullanma ve kış hazırlığı yapmama veya yanlış yapma pahalı sorunlar yaşatabiliyor, inşallah sizler yaşamazsınız, yaşadıklarımın size bir fikir vereceğini umuyorum.
Sağlıklı günler dilerim