erdinçkoçak
Yeni Üye
Merhaba.2013 model 6 m çift dingil saly marka bir karavan ve 2005 model 2.8 crd voyager araç ikilisine sahibim.Araç karavanı çekmekte zorlanmıyor (biçilmiş kaftan olmasa da) fakat bozuk yol ,kasis,çukur vs geçtiğimizde aracın arkası zıplayıp duruyor.(Böbrek taşı düşürebilecek seviyede) .Bu noktada tecrübeli arkadaşların gerçekten yardımlarına ihtiyacım var.
Aklıma 2 ihtimal geliyor:
1.karavanı yükleme konusunda ciddi hata yapıyorum.Okuduklarımdan anladığım kadarıyla çeki demirine binen yük ile ilgili olabilir yada ağırlığın önde yada arkada yoğunlaşmasıyla ilgili bir durum.Bunu nasıl ölçücem?(çift dingil oluşuda işi karıştırıyor.)
2. Aracım kamyonet statüsünde yani makaslı.Ekstra yaylandığını düşünüyorum.Ama karavan yokken bu tarz bir sıkıntımız olmuyor.Buda beni yine 1. seçeneğe yönlendiriyor.
Değerli yorumlarınızı,önerilerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum.İyi akşamlar
Aklıma 2 ihtimal geliyor:
1.karavanı yükleme konusunda ciddi hata yapıyorum.Okuduklarımdan anladığım kadarıyla çeki demirine binen yük ile ilgili olabilir yada ağırlığın önde yada arkada yoğunlaşmasıyla ilgili bir durum.Bunu nasıl ölçücem?(çift dingil oluşuda işi karıştırıyor.)
2. Aracım kamyonet statüsünde yani makaslı.Ekstra yaylandığını düşünüyorum.Ama karavan yokken bu tarz bir sıkıntımız olmuyor.Buda beni yine 1. seçeneğe yönlendiriyor.
Değerli yorumlarınızı,önerilerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum.İyi akşamlar