Cekme Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tunctufan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,700
Merhaba dostlar,ben araniza yeni katildim.Umarim cok faydali bilgileri paylasiriz.Selam ve sevgiler.
Ben hemen cekme karavan ile ilgili konulara girecegim,40 senedir karavan hayalimi insallah gereklestirecegim,bunun icin bilenlerin tavsiyelerine ihtiyacim var.
oncelikli konum su,karavanin arkada gezinti yapmamasi icin gerekli teknik donanim nedir?
ikinci olarak burada okudugum bir uyemizin yazisi.Kravanini kendi yapmaya baslamis.750 kg altinda ruhsat grekmiyor bunu biliyorum,ancak okuduklarima gore rusat gerekmeyen kravanlarda c belgesi araniyormus,kendimiz yapinca bu belge meselesi nasil olacak.Lutfen aydinlatirmisiniz.

Etiketler
herkese merhaba. Uzun zamandır bu forumu takip ediyorum. Üye olup sizlerden bilgi almak istedim . Benim de çocukluğumdan beri hayalim karavan. Sonunda almaya karar verdim ama imkanlarım pahalı karavan almaya yetmez, işin gerçeği kullanım kolaylığı açısından büyük karavan istemiyorum. Niewiadov tarzı karavan tam istediği gibi karavan Bu karavanı Aydos karavan firması polonya dan getirtiyor firma ile iletişime geçip fiyat öğrendi ve çok yüksek bi rakam talep etiler 10 bin avro istediler. Yaptığım araştırmada öğrendim ki bu karavan polonya satış fiyatı 21 Lira. Arada çok fark var. Sizlerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler.

IMG-20161128-WA0024.jpg

Arkadaşlar merhaba
Bir çadır kapmçısı olarak karavana terfi etme zamanımın geidğiğni düşünerek aranıza katılmaya karar verdim. Ve bir çekme karavan anlamak için arayışa giriştim. Tercihim 5.25 boyutunda bir karavan. Ancak bütçe de kısıtlı maliyet olarak bir fiyat performans karavanı almak istiyorum ancak araştırmalarıma bakınca karavan fiyatları arasında azınmayacak şekilde fiyat farkları gördüm. İlk erba 5,25 karavana baktım 22700+ KDV tl. Sonra saly önerilen karavanlar içinde saly 5.25 karavan için saly ile iletişime geçtim 36000 tl. En son Başoğlu karavandan fiyat istedim oda 5.25 karavan için 42000+ KDV istedi. Bu fiyatlar standart ekstrası olmayan fiyatlar. Sizce aynı ebat karavanlar için bu kadar fiyat farkları normal mi. Yoksa işin içinde başka işlerim var anlayamadım. Görsel olarak 3 markanın karavanlarında birbirine benziyor. Zaten görsel anlamda bu karavanlardan daha kötü görünüşlü karavanda düşünmüyorum. Hemen hemen iki katı fiyat farkları var. Bu duruma bakılırsa erba da karar vereceğim gibi görünüyor. Ne dersiniz.

Ynt: Cekme Karavan

Merhaba,

Sorunuza şu şekilde yanıt verirsem sanırım bu forumdaki herkes hemfikir olur:

Karavanın yolda aracın arkasında istem dışı gezmemesi için:

1) Kullanılan karavan şasi geometrisi hassas bir şekilde boy (x) ekseninde simetrik olmalı
2) Kullanılan dingilin özellikleri ve montaj yeri yüklü ağırlık gözönünde bulundurularak hassas bir şekilde seçilmeli
3) Römork teker frenleme dağılımı tekerler arasında eşit olmalı
4) Karavanın geometrisi (aeordinamik) ve mobilyaların/ekipmanın yük dağılımı her eksende dengeli olmalı
5) Araç bağlantısı için tercihen stabilizatörlü kaplin kullanılmalı
6) Karavan, çeken araca göre ne çok hafif ne de çok ağır olmalı

İlk cümlemdeki fikir ayrılıklarının sebebi

1) Genelde hobi amaçlı garajda üretilen karavanlar (buna yerli karavanlar da dahildir) profilden kaynaklanmış şasi üzerinde yapılırlar. Forumda bu işlerle uğraşmış karavandaşlarımızdan üretim şekliyle ilgili detayları öğrenebilirsiniz. Çok hassas çalışılmadığı sürece (farklı eksenlerde su terazileri; lazer ölçüm cihazları) bu şasilerdeki ufak sapmaların yolda sıkıntı çıkarması çok muhtemel

2) Bir kısım karavandaş da bu şekilde çekme karavan değil ancak "çakma karavan" yapılabileceğini düşünüyor. Onun için şasinin mutlaka yekpare ve fabrika ortamında bantta üretilmiş; denenmiş gemoterilerde olması taraftarı (ben de bu grup içindeyim). Benzer düşünce dingil için de geçerli.

3) Şasi, dingil, kaplin gibi altyapı bileşenlerini bir kenara koyarsak elde yapılan karavanların modern karavanlarda olması gereken donanım ve inceliğe ulaşması mümkün değil.

Hevesinizi kırmak istemedim ama maliyetleri tekrar gözden geçirip fiyat/performans oranına dikkat etmekte fayda var.

Ancak bir karavan yaparken de insanın çok şey öğrendiği muhakkak :smiley: Soru, kaçıncı denemeden sonra düzgün bir karavan yapılabileceği sorusudur.

Sevgiler,
Sabrınız için teşekkürler ~

Yeni başlayanlar için harika! Size bir başparmak vermeli!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,819
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR