Çekme Karavan ve KGS

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,677

yugun

YÜCEL GÜNDÜZ
Mesajlar
22,949
Tepkime Puanı
5,551
Yer
Ankara
Web
www.yucelgunduz.com
http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/KGS.aspx

Yakında otoyola çıkmam gerekecek bir yolculuğa çıkabilirim. Normalde de otoyol pek kullanmadığım için KGS'ye hiç aşina değilim. Ama basında çok önce nakit gişelerinin tamamen kaldırıldığını duymuştum. Sanırım Çeşme otoyolunda da nakit gişesi yok..

Açıklamalardan karavan çekerken karavan tek dingilli olduğu ve araçla 3 dingil araç haline geldiği için 3. sınıf KGS kartı almam gerektiğini anlıyorum. Bu doğru mudur?

Çeşme otoyolu için de KGS almak şart mı? Bunu alabileceğim oralarda bir yer var mı? Yoksa banka ya da shell istasyonundan mı alayım?
 

Etiketler
Ynt: Çekme Karavan ve KGS

yugun' Alıntı:
Açıklamalardan karavan çekerken karavan tek dingilli olduğu ve araçla 3 dingil araç haline geldiği için 3. sınıf KGS kartı almam gerektiğini anlıyorum. Bu doğru mudur?
Doğrudur.

Otoyol girişindeki gişelerden yada Ziraat Bankası şubelerinden alabilirsiniz. Ancak her şubede satmıyorlar. En az 20 liralık kart alabiliyorsunuz. Çeşme'yi bilmiyorum ama Aydın-İzmir arası bir geçiş 5 lira tutuyor. Aydın-İzmir 110 kilometre civarı, İzmir-Çeşme mesafesinin de yaklaşık o kadar olduğunu düşünürsek zannederim o da 5 lira ya da biraz daha az tutar.
 

Ynt: Çekme Karavan ve KGS

Yücel merhaba
Her çıkış gişesinden birisi kgs satış ve dolum gişesi olarak kullanılıyor başka yerde aramana gerek yok.
 

Ynt: Çekme Karavan ve KGS

yugun' Alıntı:
Çeşme otoyolu için de KGS almak şart mı? Bunu alabileceğim oralarda bir yer var mı? Yoksa banka ya da shell istasyonundan mı alayım?

Yücel Bey bence ogs cihazı alın işbank kendi kredi kartını kullanana senelik 5000 harcama taahhütüne masrafsız veriyor. Kgs de kalan miktar her
zaman aklınıza gelmeyebiliyor, doldurmak için yeri geldiğinde epey bir yol yapılabilyor. Ben doldurma kolaylığı bakımından shell deki kartı
kullanıyordum. Bence ogs, ne kadar az kullanılacak bile olsa.
 

Ynt: Çekme Karavan ve KGS

Arkadaşlar 3. sınıf kgs veya OGS almanıza gerek yok. elinizdeki kgs veya ogs yi kullanıyorsunuz ve arkada bulunan ilave römork bir sonraki gişede normal fiyat üzerinden tahsil ediliyor.. Taaa ki bir daha paralı otoyola girmeyeceksiniz. O zaman 1 hafta veya 15 gün sonra (süreyi tam olarak bilmiyorum) en son kullanılan otoyol ücretini karayolları merkezlerinden birine ödüyorsunuz.
Örn. boğaz köprüsü.
 



Ynt: Çekme Karavan ve KGS

Yanlış anlaşılmasın!! Karavan veya römork ücreti kredili olarak aynı kgs den alınmakta.
örneğin: 1. geçiş araç 3 tl / karavan 0 tl -
2. geçiş araç 3 tl / karavan 3 tl-
3. geçiş araç 3 tl / karavan 3 tl -
Otoyol kull.yok araç 0 tl/ karavan 3 tl herhangi bir karayolu müd. giderek ödeme yapılıyor veya karavansız olarak aynı kgs ile paralı otoyola girildiğinde araç geçiş ücretine 3 tl eklenerek tahsilat yapılıyor.

bu örnekler 3 tl baz alınarak oluşturulmuş ve bilgiler türkiyenin her tarafına tekne çeken ağabeyimiz mehmet bey tarafından verilmiştir.

saygılar..
 


Ynt: Çekme Karavan ve KGS

Ben OGS kayıtlı otomobilimle çadırvanımı çekince gişelerden geçerken bazısında alarm ötüyordu bazısında ötmüyordu. İnternetten OGS kayıtlarını incelediğimde öten yerlerde bir ücrette çadırvan (römork) için kesmişlerdi.
 


Ynt: Çekme Karavan ve KGS

arkadaşlar bende istanbuldan yeni aldığım çekme karavanı getirirken normal kgs kartıyla sakaryada otoyoldan çıkarken gişede alarmlar çaldı,böyle bir sorun olduğunu bilmiyordum,şimdi ne olur,plakama cezamı gelir,birdaha o kartla geçtiğimde ücretmi alacaklar,bundan sonra ne yapmam lazım,farklı bir sınıf kgs mi alayım,aslında işbankası kredi kartım var,yılda 5000 dende fazla harcıyorum ogs mi alsam
 



Ynt: Çekme Karavan ve KGS

Arkadaşlar merhaba..
Köprü geçişlerinde çekme karavanda hangi tip kgs kullanmalıyız. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,006
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst