AKMühendis
Zirve
evet hocam oldukça haklısın aslında ama 80 km yi geçmedim hep sağdan gittik izmirden izmite gelmemiz 10-12 saati buldu açıkçası
İyi günlerde kullanın.
Bu verdiğiniz sürüş bilgileri çok akıllıca..
evet hocam oldukça haklısın aslında ama 80 km yi geçmedim hep sağdan gittik izmirden izmite gelmemiz 10-12 saati buldu açıkçası
Merhabalar, ehliyet ile ilgili E sınıfı ehliyetim var yine de sınıf olarak BE sertifika almam gerektiğini söylediler, yolda çevirmede evrak eksikliğin olursa sorunla karşılaşmamak için galiba mecbur alacağımhocam çok tşkler darısı başınıza 1.6-1.7 ton civarında karavanımız. ehliyet kısmı oldukça muallakta aldığımız yer yeni ehliyetlere geçene kadar eski ehliyetle kulllanabileceğimizi söyledi. açıkçası biraz araştırdım dedikleri gibi birkaç polis arkadaşada danıştık. yani 2021 yılına kadar kullanabilirz ama ondan sonra ehliyeti değiştirmek gerekicek gibi duruyor.
Çok teşekkür ederimMerhabalar ben karavanı alırken izmirde oturuyordum 1.tercih sebebim o oldu 2.erbayla karşılaştırdığımda kamp yerlerinde de karşılaştırdığımda ortizin bir tik daha iyi olduğunu gordum malzeme acısından. çoğunlukta birebir aynı yapmislar. Salyden daha ucuz için tercih ettim. Ortizin bana gelişi 36.000 tl oldu klasik modeli. Araç için 90hp üstü hepsi çeker dediler sizin aracınızda 90hp ustuyse çeker mutlaka. Ama zaten en sağdan ve yavaş gittiğiniz sürece bir sıkıntı yok. Ben bu sene marmaris ayvalık baya zor yollardan gittim bir zorluk yaşamadım.ekstra bişey taktirmadim gunespaneli vs turkiyede bu sistemlerin çok gelişmediğini düşünüyorum yurt dışından gelen karavanlarla kiyasladigimda kamp yerlerini tercih ettigim için bir ihtiyaç hissetmedim açıkçası başka sorunuz varsa seve seve cevaplarım görüşmek uzere
hocam çok güzel özetlemişsiniz tşkler uzatma ayna kısmını ben bir türlü bulamadım sahiniden.com da tek yere var oda ankarada sanırım ordan sipariş edicem. ama sizin bildiginiz izmit istanbul tarafında yerler varsa çok makbule geçer tşklerYaklaşık 10 bin km tecrübesi olan biri olarak çekme karavana yeni başlayanlar için araç kullanma tavsiyelerim.
- Karavan çekmek için uzman olmaya gerek yok. Sakin kullanın yeter
- 80 km hızı asla aşmayın
- Virajları biraz açık alın
- Aynalarınız yetmiyorsa mutlaka uzatma ayna alın 100 TL ye ayna üstüne takılanlar iş görüyor
- Mümkünse dizel araç ile çekin. Daha kontrollü ve daha güçlü oluyor
- Uzun rampaları düşük vitesle inin. Sadece frenle inerseniz balataları yakarsınız
- Dar sokaklara girmeyin. Çekme karavanın avantajı burada zaten. Karavanı arabadan ayırıp park edin şehri öyle gezin.
- Karavanı arabaya takma, destek ayaklarını açma, elektrik soketini takma işlerini çocuklara öğretin ve paylaşarak ve bir takım halinde yapın. Böylece angarya eğlenceli hale gelir, sık sık takıp çıkarabilirsiniz , üşenmezsiniz
- Unutmayın karavanla geri manevra yapmak zordur. Tecrübe ister. İlk başlarda geri manevra yapılacak durumlardan kaçının.
- Karavanı dengeli yükleyin. Özellikle çeki demirine yakın tarafa ağır yükler koymayın. Ağır yükler teker üstlerinde olmalı
- Yola çıkmadan önce karavanın içindeki her şeyin yerinde olmasına dikkat edin. Ortada bir şey bırakmayın. Dolap kapaklarını, buzdolabı kapağını kontrol edin kap kacakları ve devrilebilecek her şeyi sağlama alın
hocam çok güzel özetlemişsiniz tşkler uzatma ayna kısmını ben bir türlü bulamadım sahiniden.com da tek yere var oda ankarada sanırım ordan sipariş edicem. ama sizin bildiginiz izmit istanbul tarafında yerler varsa çok makbule geçer tşkler
Yaklaşık 10 bin km tecrübesi olan biri olarak çekme karavana yeni başlayanlar için araç kullanma tavsiyelerim.
- Aynalarınız yetmiyorsa mutlaka uzatma ayna alın 100 TL ye ayna üstüne takılanlar iş görüyor
- Uzun rampaları düşük vitesle inin. Sadece frenle inerseniz balataları yakarsınız
- Dar sokaklara girmeyin. Çekme karavanın avantajı burada zaten. Karavanı arabadan ayırıp park edin şehri öyle gezin.
- Karavanı arabaya takma, destek ayaklarını açma, elektrik soketini takma işlerini çocuklara öğretin ve paylaşarak ve bir takım halinde yapın. Böylece angarya eğlenceli hale gelir, sık sık takıp çıkarabilirsiniz , üşenmezsiniz
- Unutmayın karavanla geri manevra yapmak zordur. Tecrübe ister. İlk başlarda geri manevra yapılacak durumlardan kaçının.
- Karavanı dengeli yükleyin. Özellikle çeki demirine yakın tarafa ağır yükler koymayın. Ağır yükler teker üstlerinde olmalı
- Yola çıkmadan önce karavanın içindeki her şeyin yerinde olmasına dikkat edin. Ortada bir şey bırakmayın. Dolap kapaklarını, buzdolabı kapağını kontrol edin kap kacakları ve devrilebilecek her şeyi sağlama alın
.Özellikle yol kenarında park halinden çıkarken çok sert manevralarda buna dikkat etmek lazım. Yol kenarındaki direk/ağaç yada benzin istasyonlarında pompalara çarpmak olası durumlar.
Yaklaşık 10 bin km tecrübesi olan biri olarak çekme karavana yeni başlayanlar için araç kullanma tavsiyelerim.
merhaba geçen zaman içinde toyota 1.6 benzinli ile çekmede sorun yaşadınız mı bende de honda var formda karşılaştım görür cevap verirseniz memnun olurum saygılarMerhabalar ben karavanı alırken izmirde oturuyordum 1.tercih sebebim o oldu 2.erbayla karşılaştırdığımda kamp yerlerinde de karşılaştırdığımda ortizin bir tik daha iyi olduğunu gordum malzeme acısından. çoğunlukta birebir aynı yapmislar. Salyden daha ucuz için tercih ettim. Ortizin bana gelişi 36.000 tl oldu klasik modeli. Araç için 90hp üstü hepsi çeker dediler sizin aracınızda 90hp ustuyse çeker mutlaka. Ama zaten en sağdan ve yavaş gittiğiniz sürece bir sıkıntı yok. Ben bu sene marmaris ayvalık baya zor yollardan gittim bir zorluk yaşamadım.ekstra bişey taktirmadim gunespaneli vs turkiyede bu sistemlerin çok gelişmediğini düşünüyorum yurt dışından gelen karavanlarla kiyasladigimda kamp yerlerini tercih ettigim için bir ihtiyaç hissetmedim açıkçası başka sorunuz varsa seve seve cevaplarım görüşmek uzere