Çekme Karavan Ile Sakarya Yaylaları?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eyong Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 709

eyong

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba Sayın Forum Üyeleri;

Çekme karavanım ile yarın Sakarya Yaylaları'ndan birine gidip kamp yapmak istiyorum ailemle. Fakat tırmanma ve bozuk yol konusunda biraz şüpheye düştüm, Keremali Yaylası'na giderim diyordum ama ne haritalar yorumlarında karavan ile ilgili bir bilgi bulabildim ne de youtube'da.

Youtube'da Acelle Yaylası'na giden bir ailenin videosu var çekme karavan ile, ama belki forumda daha önce tecrübe etmiş biri avrdır diye sormak istedim.

Daha önce çekme karavan ile Sakarya ya da Kocaeli sınırlarında bir yaylaya çıkmış üyemiz var mı acaba?

Ya da çekme karavan ile gitmese de o yolu araba ile tecrübe etmiş birileri varsa onlar da fikir verebilir tabii ki.

Merak eden olursa araç 1.5 dci önden çekişli Qashqai, karavan 310 cm Başkent 750 kg altı hafif bir karavan.

Saygılar.

Güncel bilgi;

Keremali yaylasına çıkamadım :smiley:

asfalt yoldan bütün yokuşu çıktım ama asfalttan sonraki toprak ve mıcırlı yolda araç patinaja düştü. Önden çekişli araçla olacak iş değilmiş yani.

Güncel bilgi;

Keremali yaylasına çıkamadım :smiley:

asfalt yoldan bütün yokuşu çıktım ama asfalttan sonraki toprak ve mıcırlı yolda araç patinaja düştü. Önden çekişli araçla olacak iş değilmiş yani.

Merhaba;

Her iki yaylaya da gittim.

Öncelikle Keremali yaylasına iki yol var. Muhtemelen sizde benim gibi önce gitmesi en zor yoldan çıkmaya çalışmış olmalısınız. Navigasyon genellikle o tarafı verdiği için sıkıntı büyük.
Ben motosikletle çıktım ve pişman oldum. Yaylaya gittiğimde çekme karavan ve motokaravanlar vardı.
Onlar diğer yolu kullanarak gelenler Çamlıca yolunu kullananlar. Bende dönüşte kullandım o yolu.
Çekme karavanla problemsiz ulaşabilirsiniz.
Motosikletle gittiğim video youtube da var. Hatta motosikletle oraya gitmek isteyen bir arkadaş yazmıştı yorum olarak tavsiye etmemiştim. Motosikletle gitmeyi.

Keremali Yaylası videosu

Acelle yaylası ulaşımı çok daha kolay, yolun çok büyük kısmı asvalt. Sadece yaylaya olan kısa sayılacak bir bölümü stabilize.
Stabilize olan bölümde çok düzgün. Problem yaşamazsınız. Çevresi ile ilgili yine youtebe da videolar var. Bir tane de ben eklemiştim. Çadır kurduk Albea araçla gittiğimiz bir kamp.

Acelle yaylası kamp

Umarım geçte olsun yardımcı olmuşumdur, Selamlar.

Son düzenleme:

Merhaba;

Her iki yaylaya da gittim.

Öncelikle Keremali yaylasına iki yol var. Muhtemelen sizde benim gibi önce gitmesi en zor yoldan çıkmaya çalışmış olmalısınız. Navigasyon genellikle o tarafı verdiği için sıkıntı büyük.
Ben motosikletle çıktım ve pişman oldum. Yaylaya gittiğimde çekme karavan ve motokaravanlar vardı.
Onlar diğer yolu kullanarak gelenler Çamlıca yolunu kullananlar. Bende dönüşte kullandım o yolu.
Çekme karavanla problemsiz ulaşabilirsiniz.
Motosikletle gittiğim video youtube da var. Hatta motosikletle oraya gitmek isteyen bir arkadaş yazmıştı yorum olarak tavsiye etmemiştim. Motosikletle gitmeyi.

Keremali Yaylası videosu

Acelle yaylası ulaşımı çok daha kolay, yolun çok büyük kısmı asvalt. Sadece yaylaya olan kısa sayılacak bir bölümü stabilize.
Stabilize olan bölümde çok düzgün. Problem yaşamazsınız. Çevresi ile ilgili yine youtebe da videolar var. Bir tane de ben eklemiştim. Çadır kurduk Albea araçla gittiğimiz bir kamp.

Acelle yaylası kamp

Umarım geçte olsun yardımcı olmuşumdur, Selamlar.
Çok teşekkürler, bir dahaki sefere acelle ya da keremali'ye dediğiniz yolalrdan gitmeyi denerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR