Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi
Gezi sonrasında muaynehane işlerini toparlamaktan bu başlık altında iki değerli arkadaşın sorusuna cevap veremedim.Pino karavan ile ilgili izlenimlerimi yazacağım.Ancak kısaca toparlayıcı bir yanıt olarak telefonlada bana ulaşıp soranlara da söylediğim gibi:
Bu iş bütçe meselesi eğer bütceniz 50 li 60 lı rakamlara çıkmaya müsait ise gidin gözünüz arkada kalmadan Türkiye'de şu an mümesilliği olan Hymer ve Knaus avrupa malı bir çekme karavan alın derim.
Eğer bütçeniz 25 li 30lu rakamlara müsait ise Türk malı bir çekme karavan alacak iseniz Alko saşi ye sahip üst yapısı sağlam bir Pino çekme karavan alın derim.
Arkadaşlar şunu sorabilirler:Mustafa hocam sen yıllardır tip onay tip onay belgesi deyip duruyorsun bu Pino'nun tip onay belgesi varmı?
Bende dün karavanı teslim etmek için gittiğimizde Pino karavanın sahibi Faruk bey'e ısrarla sordum.Kendisi elindeki belgenin uluslar arası geçerliliği olan bir belge olduğunu karavan sahibinin bu belge ile trafikten ruhsat çıkartabileceğini söyledi.Bu cevap beni tam olarak tatmin ettimi hayır.Yüzde yüz tatmin olmak için Faruk bey bu belge ile trafikten ruhsat alınmış bir karavanı burada paylaşır veya bana gönderir ve bu meselede açıklığa kavuşmuş olur.Şimdilik kısaca toparlayıcı cevabım bu olur.Ayrıntılı açıklamayı sonra paylaşacağım.