Çekme Karavan Ile Geri Manevra Ve Park Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Makrakanta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,792
Farazicosmos arkadaşın 2 gönderi üstteki "tek el , kırmızı ve yeşil " şeklinde görülen sistem pratik bir yaklaşım gibi görünüyor.

Karavan ile geri manevrada,araç ile geri manevranın tersine işlemler olduğu için insanın ilk anda kafası karışıyor.

Yukarıdaki resimde direksiyonu (başparmak solu gösterecek şekilde) sağ el ile alttan tutuyoruz.karavanın kıçını sola atmak için( başparmak solu gösteriyor) direksiyonu başparmağın gösterdiği yöne çevirmek,pratik bir yaklaşım gibi görünüyor,deneyip bakmak lazım.

Etiketler
Farazicosmos arkadaşın 2 gönderi üstteki "tek el , kırmızı ve yeşil " şeklinde görülen sistem pratik bir yaklaşım gibi görünüyor.

Karavan ile geri manevrada,araç ile geri manevranın tersine işlemler olduğu için insanın ilk anda kafası karışıyor.

Yukarıdaki resimde direksiyonu (başparmak solu gösterecek şekilde) sağ el ile alttan tutuyoruz.karavanın kıçını sola atmak için( başparmak solu gösteriyor) direksiyonu başparmağın gösterdiği yöne çevirmek,pratik bir yaklaşım gibi görünüyor,deneyip bakmak lazım.
imkanın varsa ankara istanbul izmir antalya gibi şehirlerdeysen ileri seviye sürüş teknikleri almanı öneririm.

araba kayıyor
hava yağmurlu yada kar buz dolu fırtına vs var
ani fren yapman lazım ama yol uçurum
arkanda yük var karavan yada herhangi bir çekilecek remörk
kaygan zeminde kalkman lazım

gibi gibi sayısız konuda eğitim alırsan trafikte aşırı rahat edersin.

araba sürmeyi ehliyet kursunun 2 saat 3 ders şeklinde verdiği eğitimle öğrendim. içimde istek heves vardı araba kiralayıp gece sokaklarda sabahlara kadar boş yollarda sürerdim peşine ileri derece sürüş teknikleri eğitimi alıp şirketim 1 ton yükle verdiği araçla uzun yola çıkmıştım yanımda uzman bir deneyimli şöför yarı yolu o yarısını ben kullandım. sonuç harikaydım yanımdaki arkadaşta sen deneyimlisin çocukken babanın arabasını çok kaçırıyordun yada yıllardır araba kullanıyorsun felan demişti ama babamın hiç arabası olmadı. kısaca eğitimlerin çok faydası olur eğtimleri araştır derim.

araç kameralarını incelerken gördüm yeni çıkmış 360 derece kamera sistemleri var onları incelemenizi öneririm. hiç bir yeri görmeden o kameralar ile gitmek park etmek o kadar kolay ki. bu sebeple park sorunu olanların normal değil de 360 derece olanlarını incelemesini öneririm

Bence doğru yoldasın, karavancılık işinde deneyim evet ama bu yaş, ya da sadece ben bilirim anlamında olmamalı. Şunu iddia edebilirim 40 yıllık karavancı da olsa yine de eksikliklerin olacaktır; şunu şöyle yapsaydım diyeceksin, çünkü gelişim devam ediyor. deneyim evet de işin içine girmeden öğrenemiyorsun. Bence devam. motokaravan kullandım sattım çekme aldım seneye satar başka bir şey denerim. Bence şöyle diyebilirim, güzel bir yer buluncaya kadar motokaravan ama bulduktan sonra çekme....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR