Çekme Karavan Evrak İşlemleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhanankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,041

erhanankara

4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır...
Yer
Kaş
Merhaba Arkadaslar
Aranıza yenı katıldım ve sızlere bır konuda danısmak istiyorum.4.50 boyunda çekme karavan aldım.1986 model 740 kilo bu karavan ıcın hıcbır resmı işlem yapmıyacakmıyım.Yanı satıcıya paranı ver karavanı tak git böylemi?Modelden ve kilodan dolayı arabamın plakasını takıp trafige cıkabılırmıyım?Bu kadar kolaymı?

Etiketler
Ynt: Çekme Karavan Evrak İşlemleri

Önce karavanı alıp sonra danışsanız bile, yinede hayırlı olsun...En yakınınızdaki bir kantara gidin karavanı tarttırın, 740 kg mı kesin emin olun, 740 kg ve altındaysa, aynen dediğiniz gibi, çekeceğiniz aracın plakasını bir kartona zayıp karavana takmanız bile yeterli, tabelacıda bile yazdırabilirsiniz, arabalardaki gibi alüminyum plakaya gerek yok, çünkü karavan için plaka basma izni vermezler, kayboldu falan diye biraz uğraşmanız lazım, yada bir muameleciye rica edersiniz, birazda şeker verirseniz, plaka bastırılar...Kantarda 740kg dan ağır çıkarsa, risk faktörü devreye girdi demekdir, karavanınız tekrar hayırlı olsun...

Tesekkur ederım Atilla bey forumu takip ediyorum her zamanki gibi ilk siz cevap vermıssınız :smiley: Karavanı aldım derken kapora verdım sızlere danıstıktan sonra paranın tamamını verıp karavanı alacagım.Demek hersey bu kadar basitse karavanı ıyı muhafaza etmek lazım yoksa kım cekı demırine takarsa karavan onun oluyor gibi hırsızlıga karsı onlem almak lazım.

Durum böyle olunca karafama su soru geldı Yurt dısına cıkarken 750 kılo altı karavana sınırda nasıl bır ıslem yapıyorlar bılenız varmı Mesela Almanya'ya gıden yada baska bır ulkeye hıcbır resmı evrak yok ıse eskı karavanı orda bırak benzer boyutta 1000-2000 euro 2.el cekme karavanı cek memlekete getır kullan tabi etik birsey degil!

erhanankara' Alıntı:
Merhaba Arkadaslar
Aranıza yenı katıldım ve sızlere bır konuda danısmak istiyorum.4.50 boyunda çekme karavan aldım.1986 model 740 kilo bu karavan ıcın hıcbır resmı işlem yapmıyacakmıyım.Yanı satıcıya paranı ver karavanı tak git böylemi?Modelden ve kilodan dolayı arabamın plakasını takıp trafige cıkabılırmıyım?Bu kadar kolaymı?
karavanı muhakkak tarttırın..740 kilo cok şüpheli bir rakkam... 4,50 m boyundaki bir karavanın 750 kg altı olması cok inandırıcı değil...

Eski karavanla yurt dışına çıkıp yenisi ile dönme fikri yüksek risk taşır, çünkü gümrükde tüm araçlar, kamera önünden geçer ve kayıt altına alınır....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR