gorkembirinci
Yeni Üye
seses
Selamlar Carpento için konuşabilirim 360 ın boş ağırlığı 600 kg. wc, webasto, güneş paneli, akü vb donanımları eklediğinizde 700 kg oluyor. size 50 kg yükleme kapasitesi kalıyor. Tabi 50 lt su deposunun boş olduğunu varsayıyorum.Bir kaç yerde bu 750 kg altı 4kisilik karavan yoktur açıklamasını duydum.
Motokaravan alma konusundaki düşüncelerim son zamanlarda çekme karavana evrildi ve incelemelerimde Sally karavan, carpento karavan gibi üreticilerin modellerinde 600, 690, 710 kg a kadar karavanlar var. Bunların akü biraz giysi ve biraz su dolu haliyle 787,5 kg da tutulması mümkün değil midir?
çok teşekkür ederim yanıtınız için,Tecrübeli bir mühendis olarak, üzülerek söyliyeyim
katalok değerlerine çok güvenmem.!
Ben bunca yıldır araç kullanırım,
mesela verilen Lt/100 Km. değerlerini hiç tutturamadım..
Bunlar gerçek kullnaımla ilgisi olmayan,
özel güzergahlarda elde edilmiş değerler.
Konunuza gelince;
Birincisi, 620 kg gerçek boş ağırlık mı .!
İkincisi, üzerine ekleyebileceğiniz yüklerle;
yaşam aküsü, (Güneş enerjisi), giyecek, yiyecek,asgari su miktarı.
eşinizin ve sizin giyim kuşamınız...
Bunları da asgariden koyduğunuzda 750Kg. geçersiniz.
Bence burada çok önemli bir kaç husus var:
1- Aracınız kaç Kg ?
2- Karavanınız kesin frenli olmalı.
3- Aracınızı mutlaka manuel kullanın ve çok zorlamayın.
Kararınız hayırlı olsun
Ağırlık bu ise, manuel kullanmanızda,aracımın ağırlığı 1185kg olarak yine ruhsatta gözükmektedir. %85 olarak düşündüğümüzde yine 1000kg olarak kapasiteyi buluyorum.
Öyle durumlar olur ki yokuşta, otomatik vites kararsız kalır.manuel vites degiştirince hangi olumsuz durumu yok etmiş veya yaratmamış oluyoruz valla çok merak ettim.
Açıkçası belirtilen bu problemler çekişi etkileyecek problemler olabilir. Manuel vites gibi davranmayıp kararsız davranabilir ama bu sorunun şanzıman sağlığı için bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Neticede sizin şanzıman sisteminiz esas alt yapıda manuel vites mantığı ile çalışıyor dolayısıyla devir ve çekişe göre vites geçişleri yapılan elektronik bir beyin buna karar veriyor ve vites büyütüp küçültüyor. Bunu stabil yapmazsa rampada sorun yaşatır ama bunun eski çok ısınınca sağa çekip bekletmek gereken ilk sistem yarı otomatik vitesler gibi sorun yaşatacağını düşünmüyorum. Zaten yarı otomatik sistemlerin çoğunda manuel vites şeklinde kullanma imkanı da var aracın torku yeterli ise manuel vites moduna alıp rampa çıkarsak sorun yaşamayız diye düşünüyorum. Dünyada karavan kullanan aracıyla karavan çeken tek ülke biz değiliz ve dünyada (Amerika dışında Avrupa'da da) otomatik kullanım oranı ülkemize göre çok daha yüksek.Merhaba, doğru yeremi yazıyorum bilemedim, yeni üye oldum.
Danışmak istediğim, Güney karavanın internet sitesinde yer alan mini modeli, içi boş ağırlığı 350 kg olan karavanını honda city 1.4 benzinli, cvt otomatik vites aracım çekebilirmi. Yokuşlarda vb sorun yaratırmı. Uzun vadede aracın şanzıman sistemini vb bozmadan kullanabilirmiyim. 2006 2007 2008 Jazz ile tamamen aynı motora sahipler.
İlk aşamada Aracı değiştiremeyeceğim için ve ilk deneme aşamasında bu içi boş hafif karavanla başlamak istedim. Bütçem yeterli olsaydı hayallerim daha orta halli içi dolu bir model karavan ve ona uygun araçtı ama bu gidişle hiç yapamıycam. O nedenle bir yerden başlamak istiyorum. Artık inşallah ilerde araç ve karavanı büyütürüm.
Tabi siz bu araçla sorun yaşarsın derseniz b planı düşünmem gerekecek