Çekme Halatı Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kindjal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,798

Kindjal

Kamp I
Yer
Ankara
Merhaba,
Aracımda bulundurmak ve ihtiyaç halinde kullanmak üzere çekme halatı arayışındayım. Forum içeriğinde genelde vinçle ilgili paylaşımlar var.
Piyasada var olan çoğu ürünün özellikle kanca bağlantı yerlerini pek sağlam bulmuyorum.
Bu noktada tavsiye edilebilecek,tecrübe ettiğiniz hazır bir set ya da Ankara'da siparişle temin edebileceğim bir yer var mıdır?

Etiketler
Ynt: Çekme Halatı Tavsiyesi

Internette Offroad aksesuar satilan sitelerde bulabilirsiniz.ayrica esneyen tjm veya baska markalarin iplerinden alin. 5metre 9 metreye kadar uzuyo.daha pahali olacaktir ama araciniza zarar vermez vs vs

Sent from my iPhone using Tapatalk

selamlar;
araçta çekme halatı olarak kullanacaksanız kaldırma ekipmanları satan yerlerden polyester sapan alabilirsiniz. ( strap derseniz anlamazlar ) Renklerine göre tonajlandırılmıştır. sarı renkli yani 3 tonluk bir sapanı arazi şartlarında daha koparabilen görmedim. Genelde 1-6 güvenlik seviyesi vardır. araç çekme mesafesi olarak 3-4 metre uygundur.
Esneyen halat konusuna gelince çeken ve çekilen araç şoförü tecrübeliyse halatın esnemesine gerek yoktur. :smiley: :smiley:

3 ton yeterli olmaz ben cok defa kopardim minimum 5-6 ton luk basinca dayanii olmasini oneririm.camurda batan araci yavas yavas cekerek kurtaramazsiniz mecbur vurdurarak cekmek gerekir birden cektiginizde hem kendi aracimizin sanzuman debriyaj motor sase gibi yerlerine zarar veririz hemde karsi araca,biz burda 2 tarz grubumuz var bi grup daha detayli daha bilincli hareket eder kesinlikle normal halat kullanmaz hepsinde esnek halat vardir.diger grup biraz daha acemi diyelim daha olusuma yeni basladi yavas yavas ogreniyorlar.sizde zamanla ogreneceksiniz neden avrupali boyle bir ip icat etmis neden bu ipi kullaniyorlar neden fazla para veriyorlar.bizde ulke olarak ne zaman bilincli offroad yapariz o zaman ucuz malin kiymetli olmadigini anlariz arkadaslar :smiley:

Bilgilendirmeler için teşekkürler.

Sık seyahat ettiğim için aracımda asgari düzeyde temel yardım/destek ekipmanları bulundurmaya gayret ediyorum. Bugüne kadar 7-8 yangın tüpümü karşılaştığın durumlar dahilinde kullandım. Aynı şekilde ilk yardım çantasında bulunan tamponları 2 kere çok ciddi sonuçlanan trafik kazasında yaralılar için kullandım. Bir Allah razı olsunu duymak yetiyor.

Daha önce sahip olduğum halatlar kısmen iş gördese de, bir kere mahçubiyet yaşadım. Ve en nihayetinde ihtiyaca karşılık verecek bir ürün arayışına girdim.

Verilen bilgiler doğrultusunda şöyle bir ürün buldum : TMJ esnek halat (5m), fiyatı: 135 TL.

be2a4edb172ab2f05f027127449ff13e.jpg

bd56eee5b8efba04fb2c3b08819bd273.jpg

1f92772f94707f04ae4ed34066f290af.jpg

b767ca9595d1f93ef5cc114eac210427.jpg

Sizce genel kullanım için yeterli olacak mıdır?

aynısı bende var. aşırı memnunum... fakat şunu da unutmamak bu halat boş ve geniş alan sever. hem esneyecek hem de 5 metre...

Endüstriyel marketlerden alın derim

Ben ankarada bu tür alışverişleri ikmal isimlü bir marketten yapıyorum, 30-40 tl idi sanırım

oguzhan3434' Alıntı:
3 ton yeterli olmaz ben cok defa kopardim minimum 5-6 ton luk basinca dayanii olmasini oneririm.camurda batan araci yavas yavas cekerek kurtaramazsiniz mecbur vurdurarak cekmek gerekir birden cektiginizde hem kendi aracimizin sanzuman debriyaj motor sase gibi yerlerine zarar veririz hemde karsi araca,biz burda 2 tarz grubumuz var bi grup daha detayli daha bilincli hareket eder kesinlikle normal halat kullanmaz hepsinde esnek halat vardir.diger grup biraz daha acemi diyelim daha olusuma yeni basladi yavas yavas ogreniyorlar.sizde zamanla ogreneceksiniz neden avrupali boyle bir ip icat etmis neden bu ipi kullaniyorlar neden fazla para veriyorlar.bizde ulke olarak ne zaman bilincli offroad yapariz o zaman ucuz malin kiymetli olmadigini anlariz arkadaslar :smiley:

3 tonluk sarı sapanların araç çekerken koptuğunu görmedim. Genelde 1-6 güvenlik seviyeleri vardır. Yani fabrika çıkışı 3 tonluk halat 18 tonluk yükte kopar. Profesyonel olarak yük kaldırmada kullanıldığı için güvenlik seviyeleri gerçektir. Hata kabul etmez. Bu arada vurdurarak araç çekmek kadar riskli bir hareket olamaz ( esnek halatla bile olsa ) . Aracın çeki demiri bağlantı noktası bile kopabilir. ( defender dahil yaşanmış örnekler var. ). Araca verdiği zarardan bahsetmeye gerek yok. Esnek halat kullanmayanları acemi yapmışsınız tebrikler :smiley: :smiley:
Esnek halat ile ilgili yaşadığım bir örnek: Arazide unimogun dingilini oturtmuş şekilde batırdığımda; mecburiyetten 3 tonluk sarı strabın ucuna 9 tonluk ARB nin esnek halatını bağlamıştık. 3.0 patrol vurdurarak almaya çalıştı. Kopan halat ARB oldu. Videosunuda paylaşabilirim. Aracı ancak çift vinç ve makara sayesinde kurtarabilmiştik.

Vurdurma yerine 2-3 aracı peş peşe bağlıyarak çıkartmayı tavsiye ederim. Avrupalı esnek halatı vurdurarak araç çıkartmak için mi üretmiş? Yoksa iki acemi şöförün birbirini çekmesi için mi? :smiley: :smiley: iki şöförde çekme ve çekilmede usta ise halat üzerindeki yük hiç bir zaman boşa çıkmaz.

Avrupali aracimiza minimum zarar gelsin diye esnek halati uretmis.

Ayrica acemi ilan etmedim haddime deil estafurullah yanlis anlasildim demekki kusura bakmayin.kendi arkadaslarimdan bahsediyodum ben

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri