Ynt: Çekme Belgeli Araç Alırken Dikkat Edilecek Hususlar ?
Merhaba
Yaklaşık 3 ay önce bende defender aldım,bu araç sağlık bakanlığından çıkma 35000kmde kasası çok düzgün bir araçtı.Aracım 2005 yılında faturalanmış edirnede bir hurdacının üzerine.Ben hurdacıdan alan kişiden 6000tlye aldım aracı ve yaklaşık alım satımı hariç 7000tl masraf yaptım.Lastikleri,boyası alt takımı gibi ayrıca elektronik göstergeleri silecek motoru vs vs gibi şeyleri çalınmıştı.O parçalara telefonda 500tl gibi fiyat söylenmesine rağmen tam 2000 küsür sonradan verilen siparişler dahilinde ödeme yaptım.Bu 7000 masrafa LPG tüpü dahildirEn önemlisi ben Tekirdağ çorluda yaşıyorum ve buralarda nazımız geçer bir başka kişi ne benim mal ettiğim paralara nede aynı zamana mal edebilirdi bunuda özellikle belirtmek isterim..Neyse gelelim aracı üzerime geçirme macerama,bu arada ben aracı arkadaştan aldığımda sadece faturasını vermişti bana.Tabiki bir müddet sonra her ne kadar idare edilsemde trafikçiler tarafından artık satışını üzerine almak istedim zaten araçta hazırdı.Bu hurdacıyla aralarında ala vereleri varmış aldığım kişinin.Aracı almama vesile olanda bir kurtarıcı işi yapan bir arkadaştı onunla atladık Edirneye vekalet almaya gittik alamadık tabiki.Adam bana sen o şahsı sıkıştır bana paramı ödesin ben ondan sonra sana vekalet veririm dedi. ;DBende bunun üzerine yok kardeş ben ne onu sıkıştırırım nede senden vekalet isterim,bu arkadaşlar bana masraf ettiğim paramı paşa paşa öderler benim işim biter dedim.Neyse tabiki diğerleri tutuştu ne yaptılar ne ettiler bilmiyorum kendileri Edirneye gidip benim adıma vekaleti alıp getirdiler.(bunları anlatıyorum ben kendime güvendimde girdim böyle bir işe siz siz olun sakın diyorum)Neyse faturayı verdim muameleciye başladı işler bu arada araçta 3 adet haciz çıktı.Biz allah allah nasıl olur böyle bir şey dedik,ama oluyormuş ;D ;D ;DAraç malkarada sağlık ocağının aracıymış devletin kurumları kendi aralarında haciz işlemi yapıyorlarmış.Biz malkaradan hatırlı dostlar hacizi koyan avukata bastırınca avukat hacizleri kaldırdı(zaten fatura tarihinden de ispatlanıp mahkeme kararıyla çözülürdü)muameleci aracı çağırdı mühendis hemen ayak üstü projeyi çizdi,ardından LPG için sızdırmazlık aldık.Tam 5 kez pompanın takıldığı yeri değiştirdik meğer sıkılan cam sil suyu yükseltiyormuş sızıntı veriyordu en sonunda dayanamadım ben dedim kardeşim yıkayalım şunu,yıkanınca iş halloldu.Adamların işi mesleği benim tesadüfen aklıma gelen onların akıllarına gelmedi,ilginç.bu arada faturası 5 sene öncesine ait olduğu için bu şekilde tüv e girersek 500,600tl gecikme öderiz onun için trafikten bir belge bekledik.O belge gelince tüv e götürdük aracı(bu işlemler ben olmasamda olurdu ama ben pipirikli olduğumdan bizzat ilgilendim)neyse tüvden 1 seferde sorunsuz geçti.Son dakikada araç kapalı kasa kamyonet olarak tescillenmiş arazi aracı olarakta işlenmesi gerekiyormuş,pullarını söktüler verdiler elimize hayda hadi tekrar mühendise onaylat.Bulduk mühendisi tüm düzeltilmesi gereken yerleri tek tek birazda benim ısrarımla kaşeledi imzaladı ;Devraklar edirneye satışa gitti.aksilikya bu ben lpg nin faturasını kaybetmiştim aslı gibidiri çıkartılıp edirneye gönderildi bu sefer ne deseler beğenirsiniz?fatura benim adıma kesildi meğer hurdacının adına kesilmesi gerekiyormuş ;D ;D ;De söylesine be adam sanki biz devamli faturalı araç alıtyoruz.neyse fatura bedelini ödeyip yeni fatura çıkarttık.edirnede satış oldu plakalarda çıktı ama araya hafta sonu girdi,satış bizim üzerimize artık pazartesi olacak tahmin ediyorumsalı günüde ruhsatı alacağım.ruhsat tescil proje sanıyorum 1000 tl civarı ama tam bilemiyorum salı günü artık belli olunca yazarım buradan.Son sz bir daha ne ihaleden,nede ihaleden alandan alırım nede toplarım.Salı günü ruhsatı aldığımda muamelecinin parasını yazarım size.