Açıkçası 4 büyük dealer dolaştım bugüne kadar. Sağdan soldan bilgi toplamaya çalıştım ve yabancı forumlardan da fikir istedim. Kime 5mt'lik karavan almak istiyorum desem birden bakışları değişti. İlk soru "Neden???". Küçük aileyiz vs. diye bahsedince sadece nişanlı çift değilsiniz ki, küçük karavan yetmez asla dediler. Aynı fiyata daha küçük bir karavan alınır mı diye gülen bile oldu. Günlerdir yollardaki karavanlara bakıyorum, kampları izliyorum. Herkes kocaman (8mt) karavanlarla takılıyor. Garip bir terslik var Türkiye'ye göre. Birşeyi ters yapıyormuşuz gibi geldi. Ayrıca içi çok küçük, daralacakmışız gibi bir his var içimde ufak karavanla.
Türkiye'de de karavancı arkadaşlarım var. Biri motokaravan, diğeri çekme karavan kullanıyor. İkisi de "Bu çok büyük" dediler. İngiltere'de kiminle konuşsam orta boy muamelesi yapıyor. Kesinlikle Avrupa ve Türkiye arasında karavan boyutu konusunda ciddi görüş ayrılığı var.
Almanya‘ daki kampinglerde de küҫük karavan az. Hatta ҫoğunun önünde en az karavan kadar büyük ҫadırlarıda var.
Türkiye‘ de ҫekme karavan gezmek iҫin, karavancılığın geliștiği ülkelerdeyse kampingte kalmak iҫin yapılıyor.