çeki demiri siparişi verdim, Çekme karavan arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aman5tr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,249

aman5tr

Motorcu oğlandan sonra karavancı
Yer
Ankara
Değerli arkadaşlar öncelikle merhaba

15 yıllık motorsikletçiyim oğlum olduktan sonra karavan süreci hayalim oldu. kendim mi yapayım, indigo mu alayım, derken çok arakadaşım oldu bu forumda alıyorum derken çok kaparom yandı lakin en son istediğime kavuşamıyacağımı anlayınca çekme karvan işine gireyim dedim. Bu işi beğenirsem ve bizim müdüre (hanım) beğendirebilirsem belki ilerde motokarvan alabiliriz.

Aracım peugeot 207 SW dizel, towcar.eu da çok güzel çeker diyor. Çekme karavanda benim için dönüm noktası çeki demiri idi Ankara'daki tanınmış firmalardan birisi 710 TL demir için + 400 TL beyin için fiyat istedi aman Allahım.... derken aklıma peugeot kitapçığındaki aksesuarlarda çeki demiri geldi firma ile görüştüm orjinal set 650 TL'ye anlaştık hem serviste takılacak hem orjinal soketleri ile falan çok hoşuma gitti. Şimdi fransa da paketleniyordur.....

ÇEkme karavana gelince özellikle Ankara'daki çekme karavancılardan yardım istiyorum neye dikkat edeyim biri bana yoldaş olur mu?

Teşekkürler

Etiketler
Ynt: çeki demiri siparişi verdim, Çekme karavan arıyorum

Merhaba aman5tr :smiley: , ben de uzun zamandır grubun üyesiyim ve sonunda çekme karavanda karar kıldım şimdilik . Bu konuda deneyimli karavancıların fikirlerini beraberce alalım , kabul edersen ;D . Ben 61 yaşındayım , eşim de 60 . Kendi yaptığım 1979 model VW T2 motorkaravanımsı ile 7 sene gezdik . Kapsamlı bir motorkaravana ulaşmaya çalışırken yollardan uzak kalacağımı düşündüğüm için çeki karavan alacağım . Yaş itibari ile biraz daha konforlu bir gezi ortamı ihtiyacı hasıl olduğu için karavanımızın 1 sabit yatak ( 2 kişilik ) , 1 oturma grubundan yatağa dönüşecek yatak , duş - tuvalet , mutfak ,buzdolabı , enerji ihtiyacı için güneş panelleri , yaşam akü grubu , yaylalarda gece donmamak için ısıtıcı ( webasto ? , gazlı soba ? ) , küçük bir jeneratör ( ne olur ne olmaz ! ) şeklindeki ihtiyaç listesini planlıyorum .

Problem duran değil gezen tip karavancı olmamda. Çeki karavan deneyimim olmadığı için deneyimli karavancıların fikirlerine ihtiyaç duyuyorum. Gezenbilirin çeki karavan ve motorkaravan topiklerini sürekli okuyorum , çok değerli bilgiler elde ettim . Bu bilgilerin başında "gezeceksen mümkün olan en küçük karavanla gez " fikri ağır basıyor . 4 kişi için en uygun ölçü 5.25 m ' lik karavan gibi görünüyor ( Ben zaman zaman 2 torunumla seyahat etmeyi planlıyorum da ! ) . 4.25 ise tek çocuklu çekirdek aile için uygun sanki . Aksesuarlar bir yana Çeki karavanın dingil ve fren aksamı özellikle önemli, çeken aracın frenlemesiyle kendi de fren yapabilen ve stabil sürüş donanımına sahip bir çeki karavan emniyetli ve yol konforu bakımından olmazsa olmaz gibi .

Aklımdakiler şimdilik bunlar , ben topikleri okumaya devam ediyorum , bakalım duayenler ne diyecekler bu konuda .
selamlar...

Çekme karavanlar toplam ağırlığına göre 750 kg ve üstü olmak üzere iki ayrı gurupta sınıflandırılıyorlar.
750 kg sınırını aşanlar için onaylı proje ve heryıl TÜV denetimi isteniyor.Plaka zorunlulugu var.
750 kg lık olanlar içinse; Romork için uygunluk belgesi aranıyor.Bunun içinse Yetkili romork üretim firmasının faturası yeterli oluyor.Plaka zorunluluğu yok ama yinede çeken aracın plakasından takmanın uygun olacağı düşüncesindeyim.

Merhaba.. Yeni karavan alacaklara her zaman tavsiye ettiğim en önemli unsur, karavanın dış görünümü olmayıp , çeki düzeneğinin ve alt yapısının kalitesidir..Ülkemizde çekme karavan yapan firma sayısı çok ancak orjinal Avrupa malı alt yapı kullanan firma çok az..Bu ürünü kullananlar da fiyata yansıtıyorlar yani fiyat 1000 TL civarında şişiyor.

İstanbul'da ki üretim atölyesini Karamürsel'e taşıyıp seri imalata geçen PİNO karavan tüm çekme karavanlarını alman AL-KO alt yapı ve çeki düzeneği kullanarak ve fiyata yansıtmadan yapıyor..Böylece karavan hafifliyor , ayrıca hem mal hem de can güvenliği kazanılmış oluyor..Bir ekleme daha yapayım..Çeki düzeneğine eklenen stabilizatör adlı mekanizma için de ek ücret almıyor , firma..
Ürettiği tüm karavanlar alman malı karavanlarla boy ölçüşecek seviyede..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR