çeki demiri edinmede yeni yöntem..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cygnet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,004

cygnet

Kamp I
Merhaba.

Dün arkadaşlarla kampta oturmuş sohbet ederken konu çeki demirinden açıldı..
Arbasına bu sene Mart ayında çeki demiri taktıran bir arkadaşım şu açıklamayı yaptı.
" Senelerden beri çeki demiri prosedürünü bildiğim için aldığım yeni arabama çeki demiri taktırmak istiyordum..Tesadüfen arabanın teknik muayenesi de geldiği için TÜVTÜRK İstanbul Ümraniye tesisine gittiğimde çeki demiri taktırmak istediğimi söyledim..İlgili memurun açıklaması şu oldu . "Önceden çeki demirini aldığınızda bir makina mühendisinden proje temin etmeniz gerekiyorud..Şimdi gerek kalmadı..Çeki demirini temin edeceksiniz...Otonuzunun servisinde veya çok güvendiğiniz bir serviste monte ettireceksiniz..Sonra bize geleceksiniz ve kontrole gireceksiniz..Eğer çeki demiri, aracınıza uygun olarak monte edilmişse size yeterlilik belgesi vereceğiz..Bu belgeyle trafiğe gidecek ve ruhsatınıza işleteceksiniz....Yeterlilik belgesini alıp ruhsata işletmezseniz de olur ancak tarfik polisine yakalanırsanız ceza yersiniz" ..."

Bu açıklamayı uygulayan arkadaşım arabasına çeki demiri taktırdı ve ruhsatına işletmişi.

Etiketler
Ynt: çeki demiri edinmede yeni yöntem..

emniyetin sayfasında bir değişiklik yok herhalde henüz güncellenmedi

Şu sıralar çeki demiri işletmeyi düşünen biri olarak bu kesin bir olay mıdır acaba eğer öyleyse elimin altında bir çeki demiri var taktırıp direk muayeneye gidebilir miyim ? Plan proje fatura vs. yok mu artık ?

Arkadaşımın aktardığı bilgiye göre eski sistem artık geçerli değil...

Ancak çeki demirinin çok önemli bir özelliği var, bu gözden akaçabiliyor...Baştaki topuz bazı çeki demirlerinde devamında ki boynuzumsu kısıma kaynakla tutturuluyor..Bu da aşırı bir zorlanmada kırılıyor ya karavana ya da otoya zarar veriyor....Baştaki topuzla devamındaki boynuzun birbirinin devamı olması ideal modeldir...Buna dikkat edin.

çeki demiri taktırma yasal şekliyle 1000 tl yi geçiyor bu durumda 200 tl ye çeki demiri edinilebilecek
konuyla ilgili başlık http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=36295.0

burayı takip etmekte fayda var çünki bende çeki demiri taktırmayı düşünüp masrafı sonrasında ertelemeye karar vermiştim

Fiyat konusunu da arkadaım söylemişti ama ben şimdi hatırladım..
Sadece bir TÜVTÜRK muayene bedeli alınıyormuş..

Merhaba arkadaşlar,
Bu konuyu okuyunca Çanakkale Tüv'e gittim yetkili birini arayıp sordum bana verdiği yanıt " herşey eskiden nasılsa yine aynı; sertifikalı ürün, proje, monyaj, fatura, muayene ve alınan belge ile birlikte aracın kayıtlı olduğu trtafik müdürlüğüne gidip yeni ruhsata işleteceksiniz" dedi.
Kapalı fiber kabin yaptırıyoruzya kamyonetlere bu konuda elemanın yanıtı "kapalı veya açık olması bizi ilgilendirmez bize muayene için gelirseniz kusur sayılmaz geçersiniz fakat yolda trafik kontrolunda sıkıntı yaşayabilirsiniz" dedi.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

ilk mesajı okuyunca çeki demiri hevesim kabarmıştı tekrar ama malesef son mesajlara doğru iştahım kaçtı yine :(

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Bu konuyu okuyunca Çanakkale Tüv'e gittim yetkili birini arayıp sordum bana verdiği yanıt " herşey eskiden nasılsa yine aynı; sertifikalı ürün, proje, monyaj, fatura, muayene ve alınan belge ile birlikte aracın kayıtlı olduğu trtafik müdürlüğüne gidip yeni ruhsata işleteceksiniz" dedi.
Kapalı fiber kabin yaptırıyoruzya kamyonetlere bu konuda elemanın yanıtı "kapalı veya açık olması bizi ilgilendirmez bize muayene için gelirseniz kusur sayılmaz geçersiniz fakat yolda trafik kontrolunda sıkıntı yaşayabilirsiniz" dedi.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Çeki demiri ile ilgili olarak,benim de kulaktan ,hatta çeki demirini monte ederek satan firmadan duyduklarım maalesef aynısı.

Çeki demirini monte ettirmiş bulunuyorum.Diğer işlemler için aralık aynı bekliyorum.Çünkü,muayene süresi henüz var.Proje konusunu buradan paylaşacağım.Eğer istemezlerse ballı ekmek kadayıfı ;D E,kolay mı, 235 TL cebimizde kalacak... ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR