Cb125e İle Cbf 150 Karşılaştırma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trgsoy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,925

trgsoy

Ana Kamp
Daha 2000 km.sini doldurmayan CB125E ye sahiptim.Bilenler bilir motor şehir içinde yeterli,hafta sonları kısa süreli şehir dışı gezilerde yeterli,sürücüyü ve artçıyı yoruyor sele rahat değil,yakıtı az motor sesi yok,yüksek hızlarda (100 km/saat görebildim en son)titreme yapıyor,rüzgar alıyor ve dikkat etmek gerekiyor.kısaca motor gücüne kıyasla tatminkar.Bana yetersiz geleceğini düşünerek oğluma verdim ve kendime CBF150 aldım.bu günde 300 km lik seyahat gerçekleştirdim.125 e kıyasla daha güçlü ve sessiz motora sahip,alışma evresinde olduğundan 100 km hızın üstüne çıkamadım.titreme yok,sele rahat,artçıyı ve sürücüyü rahatsız etmiyor.hava rüzgarlı ise 70 km.nin üstündeki hızda gezme yapıyor.sürüşü rahat ve keyifli.sanırım son hızlanma arttıkça uzun seyahatlarda daha keyifli olabilir ama son hızlanması ne kadardır bilemiyorum.yağışlı havada yokuş inerken dikkatli olmak lazım kaymaya ve yatmaya meyilli,düzde sorun yok.ikisi arasında 1000 tl fark var,imkanları zorlayıp 150 lik almak daha mantıklı geliyor,Nihayetinde Honda başka lafa gerek yok.başka marka motor kullanmadığım için başkaları ile kıyaslama yapamıyorum.katkıda bulunursanız memnun olurum.selamlar.

Etiketler
Ynt: Cb125e İle Cbf 150 Karşılaştırma

trgsoy' Alıntı:
Daha 2000 km.sini doldurmayan CB125E ye sahiptim.Bilenler bilir motor şehir içinde yeterli,hafta sonları kısa süreli şehir dışı gezilerde yeterli,sürücüyü ve artçıyı yoruyor sele rahat değil,yakıtı az motor sesi yok,yüksek hızlarda (100 km/saat görebildim en son)titreme yapıyor,rüzgar alıyor ve dikkat etmek gerekiyor.kısaca motor gücüne kıyasla tatminkar.Bana yetersiz geleceğini düşünerek oğluma verdim ve kendime CBF150 aldım.bu günde 300 km lik seyahat gerçekleştirdim.125 e kıyasla daha güçlü ve sessiz motora sahip,alışma evresinde olduğundan 100 km hızın üstüne çıkamadım.titreme yok,sele rahat,artçıyı ve sürücüyü rahatsız etmiyor.hava rüzgarlı ise 70 km.nin üstündeki hızda gezme yapıyor.sürüşü rahat ve keyifli.sanırım son hızlanma arttıkça uzun seyahatlarda daha keyifli olabilir ama son hızlanması ne kadardır bilemiyorum.yağışlı havada yokuş inerken dikkatli olmak lazım kaymaya ve yatmaya meyilli,düzde sorun yok.ikisi arasında 1000 tl fark var,imkanları zorlayıp 150 lik almak daha mantıklı geliyor,Nihayetinde Honda başka lafa gerek yok.başka marka motor kullanmadığım için başkaları ile kıyaslama yapamıyorum.katkıda bulunursanız memnun olurum.selamlar.
öncelikle selamlar ben mesut hoca,cbf150 ile son gezimi inceleye bilirsin (hayat gezince güzel -:cool: 1500km yol yaptım,ortalama hız 80-110 km aralığında idi,motor gitmem demiyor, her ne kadar hava soğutmalı motor olsada ,hiç aralıksız 2 saat sürüş yaptığım yerler oldu,motoru biraz zorladığın zaman biraz yağ yakıyor ,mesela 1500 km rede yola çıkmadan önce koyduğum 1 lt. yağın birazı eksilmişti,örnek vermek gerekirse 1 küçük çaybardağı yağ eksiltmişti. dediğiniz gibi titreşim hiç yok rahatsız etmiyor,yalnız uzun mesafeli sürüşlerde seleden kaynaklanan bir popo uyşması yaşatıyor ,onuda küçük bir silikonlu minder ile çözüyorsunuz,birde yağışlı havada dediğiniz gibi fazla güven vermiyor ama lastikler değisirse bu sorun çözüle bilir,ayrıyeten stabilize yollarda da dikkatli sürüş yapmak gerekiyor,motorun kalitesine gelince en iyi örnek eczacı kuryeleri ,yaz kış bu motorun üzerindeler en çok kullanılan kurye motoru ,neden çünki problem çıkartmıyorda ondan,kendi adıma cbf150 az yakan ,çok kaçan bir motosiklet,benim tecrübelerim bunlar .saygılar...

paylaşımlarınız için teşekkürler, çok değerli deneyimler bunlar. yeni başlayacaklar yada bu sınıf motora geçecekler için + ve- leriyle çok güzel yorumlanmış.

yeni kullanmaya başlıycam da .şehiriçinden ziyade daha cok tatil amaclı uzun yol ve gezilerde kullanmayı amacladıgım bi motor bakıyorum da. honda cbr12R mi honda cbf150 yoksa yamaha125 ybr mi ? tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler

yunus bey başlangıç motoru olarak 3 üde yeterli ama uzun tatillerde ve uzun yollarda yetersiz.motor hacmi ve torku yüksek motorlar gerekli uzun yollar için.CBF 150 daha 700 km de ama ilk fırsatta daha güçlü motor ile değiştireceğim

doğrudur turgay bey cok tesekkur ederim. pekı yazdıgım o 3 motordan hangisi uzun yola daha cok yatkın ilk asamada bütcem bunlara yetebiliyo zzamanla ınsallah daha ıyılerını almak hepımıze nasıp olur.

honda cbr12R, honda cbf150 bi de apache rtr150 üçü arasında kararsızım acıkcası.yardımlarınızı bekliyorum. ve de kanuni adlı motorda uygun fiyata var tavsıye edermısınız.

yunus bey saydığın modellerden en uygunu ve işini görecek olan motor CBF 150 pişman olmazsın yakıtı,bakımı,sağlamlığı tartışılmaz.ucuz etin yahnisi yavan olur.motorda japondan vazgeçmeyeceksin.ne kadar paran varsa o kadarlık honda al.sıkılıncada istediğin an satarsın piyasa sorunu yok.

Merhabalar.
Bir CBF 150 Sahibi olarak bu kadar gaddar ve yakıt cimrisi bir motor olamaz.
motorumla her yere gittim dağ tepe her yere götürdü beni ama tık demedi...
tabi bende baktım ve dikkat ettim her ihtiyacını karşıladım..

CBF 150 alınıp yıllarca binilcek bir motordur.

Saygılarımla....

Eşim olmasa kesinlikle Honda Transalp XL 650 motosikletimi satardım.Honda CBF 150 Türkiyeyi çok rahat dolaşabilirsiniz
Gümrük kuryeliği yapıyorum Kar-Yağmur-Fırtına Kaldırım-Merdiven Çamur her türlü zor koşullarda kullanılabilir konforu da 80-100 değerlerde gayet güzel parçası ucuz ve her yerden bulunabilir yaklaşık 60 bin km tecrübemle söylüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR