trgsoy
Ana Kamp
Daha 2000 km.sini doldurmayan CB125E ye sahiptim.Bilenler bilir motor şehir içinde yeterli,hafta sonları kısa süreli şehir dışı gezilerde yeterli,sürücüyü ve artçıyı yoruyor sele rahat değil,yakıtı az motor sesi yok,yüksek hızlarda (100 km/saat görebildim en son)titreme yapıyor,rüzgar alıyor ve dikkat etmek gerekiyor.kısaca motor gücüne kıyasla tatminkar.Bana yetersiz geleceğini düşünerek oğluma verdim ve kendime CBF150 aldım.bu günde 300 km lik seyahat gerçekleştirdim.125 e kıyasla daha güçlü ve sessiz motora sahip,alışma evresinde olduğundan 100 km hızın üstüne çıkamadım.titreme yok,sele rahat,artçıyı ve sürücüyü rahatsız etmiyor.hava rüzgarlı ise 70 km.nin üstündeki hızda gezme yapıyor.sürüşü rahat ve keyifli.sanırım son hızlanma arttıkça uzun seyahatlarda daha keyifli olabilir ama son hızlanması ne kadardır bilemiyorum.yağışlı havada yokuş inerken dikkatli olmak lazım kaymaya ve yatmaya meyilli,düzde sorun yok.ikisi arasında 1000 tl fark var,imkanları zorlayıp 150 lik almak daha mantıklı geliyor,Nihayetinde Honda başka lafa gerek yok.başka marka motor kullanmadığım için başkaları ile kıyaslama yapamıyorum.katkıda bulunursanız memnun olurum.selamlar.