cb ve pmr telsiz aldım ama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan apotakis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,821

apotakis

Yeni Üye
selam arkadaslar midland alan 48 plus aldım bir de wouxun pmr el cihazı aldım göstergeler dijital degil ara frekanslara nasıl gecerim sadece cevirme düğmesi var biraz bilgi verirseniz sevinirim tşk ler

Etiketler

Ynt: cb ve pmr telsiz aldım ama

sanırım wouxun için soruyorsun antenin yanındaki düğmeyi saat yönünde çevirirsen kanallar yükselerek gider. yani 1.ch 2.ch diye. saat yönünün tersine azalır. saat yönünün tersinde dayandığı nokta 1. kanaldır. yazılar varsa kanal tuşunun üzerindeki çizgi kanal numarasını gösterir.

[SIZE=small]Merhaba Sn. [/SIZE]apotakis!
[SIZE=small]Telsizinizde direk frekans degerini giremezsiniz![/SIZE]
[SIZE=small]Frekanslar kanallara bolunmustur. [/SIZE]Alan 48 Plus'ta 400 kanal var. Bunlar 26,965-27,405 MHz arasi. Tum bu kanallar "Bant" 'lara bolunmustur. Her bir "Bant'ta" belli sayida kanal mevcut.
[SIZE=small]Bant'lar : A,B,C,E, v.s. [/SIZE]Alan 48 Plus'ta C ve E bantlar var.
[SIZE=small]Ornegin: http://krikam.net/images/Article/cb2.jpg[/SIZE]
--------------------------------------------------------------------------------
[SIZE=small]Wouxun PMR el Telsizi[/SIZE]ise, onda da direk frekans degerini giremezsiniz, bu telsizler 16 kanal olup 446.103125-446.196875 MHz arasi'dir.[SIZE=small]Kanallar, [/SIZE]antenin yanındaki düğmeyi saat yönünde çevirerek digistirilir.

[SIZE=small]PMR Kanallar[/SIZE]
[SIZE=small]1-446.103125[/SIZE]
[SIZE=small]2-446.109375[/SIZE]
[SIZE=small]3-446.115625[/SIZE]
[SIZE=small]4-446.121875[/SIZE]
[SIZE=small]5-446.128125[/SIZE]
[SIZE=small]6-446.134375[/SIZE]
[SIZE=small]7-446.140625[/SIZE]
[SIZE=small]8-446.146875[/SIZE]
[SIZE=small]9-446.153125[/SIZE]
[SIZE=small]10-446.159375[/SIZE]
[SIZE=small]11-446.165625[/SIZE]
[SIZE=small]12-446.171875[/SIZE]
[SIZE=small]13-446.178125[/SIZE]
[SIZE=small]14-446.184375[/SIZE]
[SIZE=small]15-446.190625[/SIZE]
[SIZE=small]16-446.196875[/SIZE]

Merhaba ;

PMR ( Analog ) frekansları yukarıda yazıldığı gibi değildir...

446.006.25 e 12.5 eklenerek devam edilir ve
-
-
-
-
-
-
446.093.75 olarak 8. kanal ile biter

daha sonra Digital frekanslar gelir...

PMR Telsizin modelini ( WOUXUN ) yazarsanız yardımcı olabilirim..

ali aksoy' Alıntı:
Merhaba ;

PMR ( Analog ) frekansları yukarıda yazıldığı gibi değildir...

446.006.25 e 12.5 eklenerek devam edilir ve
-
-
-
-
-
-
446.093.75 olarak 8. kanal ile biter

daha sonra Digital frekanslar gelir...

PMR Telsizin modelini ( WOUXUN ) yazarsanız yardımcı olabilirim..

Sizden rica etsem eğer biliyorsanız wouxung PMR frekans ve bu frekanslara ait ton değerlerini söyleyebilir misiniz?

Merhaba ;
Öncelik ile Wouxun PMR dediğiniz cihaz KG 833 modelimidir
eğer o ise o zaman MİDLAND ile onu eşleştirmeniz lazım
Çünkü WOUXUN bilgisayar ile programlanır , programı bulmanız , program kablosu almanız , programlamayı bilmeniz gerekir
en iyisi www.sivilhaberlesme.com web sitesindeki eşleştirme adımları ve tariflerini uygulayın...
görüşmek üzere

ali aksoy' Alıntı:
Merhaba ;
Öncelik ile Wouxun PMR dediğiniz cihaz KG 833 modelimidir
eğer o ise o zaman MİDLAND ile onu eşleştirmeniz lazım
Çünkü WOUXUN bilgisayar ile programlanır , programı bulmanız , program kablosu almanız , programlamayı bilmeniz gerekir
en iyisi www.sivilhaberlesme.com web sitesindeki eşleştirme adımları ve tariflerini uygulayın...
görüşmek üzere

Ben yaesu vx-3 ile wouxun PMR KG833'ü eşleştirmek istiyorum. Mesela wouxun'u 446,0125 frekansında Yaesu cihazımdan duyuyorum ancak gönderme yapamıyorum. Wouxun KG833'ün kanal frekansları ve bu kanallara ait frekans değerleri nedir diye öğrenmek istiyorum. Saygılarımı sunuyor, ilginize peşinen teşekkür ediyorum Ali bey..

ali aksoy' Alıntı:
Sorunuzun yanıtı aşağıdaki adres te bulunmaktadır , ilginize teşekkür ederim..
http://sivilhaberlesme.com/Asp/forum_posts.asp?TID=51&PN=1saygılarımla

Ali bey sitenizi ziyaret ettim ve üye olmak istedim. Ancak üyelik şartları arasında T.C kimlik numarasının beyan etme zorunluluğunun konulması, açıkcası beni rahatsız ettiği için üye olmaktan vaz geçtim. Aynı gerekçeyle amatör telsizcilik sitesinede üye değilim. Bir foruma üye olmak için T.C kimlik numarası ve telefon numarası gibi kişisel verilerin beyan edilmesi zorunluluğunun getirilmesine prensiplerim nedeniyle karşıyım. Çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum.

beagle' Alıntı:
Ali bey sitenizi ziyaret ettim ve üye olmak istedim. Ancak üyelik şartları arasında T.C kimlik numarasının beyan etme zorunluluğunun konulması, açıkcası beni rahatsız ettiği için üye olmaktan vaz geçtim. Aynı gerekçeyle amatör telsizcilik sitesinede üye değilim. Bir foruma üye olmak için T.C kimlik numarası ve telefon numarası gibi kişisel verilerin beyan edilmesi zorunluluğunun getirilmesine prensiplerim nedeniyle karşıyım. Çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum.

Merhaba ; Merak ettiğim şu ...
T.C Kimlik numarsı yazısı nerede yazıyor ,
Lütfen bana ekran çıktısı gönderirseniz bende bakarım ve görürüm ,
Telefon numarasına gelince O MECBUR çünkü gerçek kişilerin Üye olması gerekiyor ...
yani olmayan bir kişi ve Telefon ile uğraşmak istemiyoruz..ONAY SMS 'i telefona gidiyor..
kusura bakmayın prensiplerinize aykırı ise Lütfen üye olmayın...
Görüşmek üzere

ali aksoy' Alıntı:
Merhaba ; Merak ettiğim şu ...
T.C Kimlik numarsı yazısı nerede yazıyor ,

kusura bakmayın prensiplerinize aykırı ise Lütfen üye olmayın...
Görüşmek üzere

Ali bey amacım sizi yermek değil, tam aksine benim gibi sitenize üye olmak isteyen, ancak bazı çekinceler yaşadığı için vaz geçen potansiyel üyelerin tercümanı olmak. Lütfen kız mayınız. Kızacak, kalp kıracak bir durum olduğunu sanmıyorum. Eminim ki titiz güzel bir web sayfsı hazırlamışsınızdır. Bununla birlikte eğer bana kızmayacaksanız şunu ifade etmek istiyorum, muhakkak ki bir çok arkadaşımız sitenize üye oluyordur. Ancak üye olurken aşağıdaki bilgileri istiyorsunuz;

1-
[SIZE=78%]Gerçek Adınız ve Soyadınız :[/SIZE]​
[SIZE=78%]2-[/SIZE]​
[SIZE=78%]Web Siteniz veya Home Page UR[/SIZE]​
[SIZE=78%]3-GSM no[/SIZE]​
[SIZE=78%]4-[/SIZE]​
[SIZE=78%]Tahsiliniz :[/SIZE]​
[SIZE=78%]5-[/SIZE]​
[SIZE=78%]Son mezun olduğunuz Okul :[/SIZE]​
[SIZE=78%]6-[/SIZE]​
[SIZE=78%]İşiniz veya Mesleğiniz :[/SIZE]​
[SIZE=78%]7-[/SIZE]​
[SIZE=78%]Yabancı Diliniz :[/SIZE]​
8-[SIZE=78%]Medeni Haliniz :[/SIZE]
[SIZE=78%]9-[/SIZE][SIZE=78%]Doğum Tarihiniz :[/SIZE]

[SIZE=78%]Eminim bunları site güvenliiği veya haklı gerekçeleriniz için istiyorsunuz. Ancak lütfen benimde haklı gerekçelerim olabileceğini unutmayınız.[/SIZE]
[SIZE=78%]Çalışmalarınızı üye olamasam da destekliyor, saygılar ve selamlarımı sunuyorum.[/SIZE]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR