CB Telsizlerin Ayar Ve Bakımları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan reis28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,911

Etiketler
Ynt: CB Telsizlerin Ayar Ve Bakımları

rülelerı unutmayın radyo amatoru dıyorum lisaslı amatorler kullanıyor cb deıl

vhf veya uhf kanal da

evedilaz' Alıntı:
sormak istedigim bişey var araç seyir halindeyken telsizim motor sesini alıyo bunu oto teyiplerine takılan filitreyle önlemek mümkünmü.....:?
başka bi yöntemi varmı?
arkadaşlar filitre uygulamasını yaptım başarısız sonuçlandı bana bu konuda yardım edecek bi adres varmı tim 1 kay 3 deki telsizci amca hariç
o ugraşamadı veya bulaşmak istemedi
aşagıda resmi olan cihazın markası bemor tanıyan kullanan varmı aramızda ?
çözüm bulmam lazım

a1d3cabf99c5cd5bc25e67eb3d68da0a.jpg

Hocam beslemeye uyguladığın filtre işe yaramadıysa ya filtre bir işe yaramadı yada pazarizi havadan alıyor .

Acaba radyo teybiniz de aynı sorun var mıdır ? Var ise buji kabloları eski yada ekranlanamalı değilse bu soruna neden olabiliyor .

Cihazı değiştirmeniz de bir çözüm olabilir . Ama başka bir cihazla test etmek lazım önce . Araca bağlı olmayan bir aküyle cihazı çalıştırıp denerseniz enterferansın (parazit) nerden geldiğini anlayabiliriz .

ilginize teşekkürler yanlız bu cihazı çok güzel bi cihaz fakat radyosunu kullanamadıgım için haricen araça navitech marka cd mp3 ve hafıza kart okuyucu özelligi olan bi oto teybi takdık bu cihazda bu parazit sorunu yok . amacım sadece telsizini kullanmak ama oda parazit yapıyo:(

Rica ederim nacizane , birşyler palaşmaya çalışıyorum .
Aslında en güzeli başka bir cb cihazla deneme yapmak , eğer onda da aynı sorunu yaşıyorsanız ve araçtaki teyple parazit sorununuz yok ise , 12V üzerine konulan filtre de iş görmdiyse ... Havadan alıyor enterferansı seçeneği kalıyor . Bu bşka cjlerde olmuyorda siz oluyorsa ediğim gibi ya ateşleme sistemine bakmak lazım yada rf filtresi kullanak lazı çok pahalı ve gereksi bir çözüm olur .

Bu şartlarda eğerolay böyle gelişirse filtreleri daha iyi bir cihaz yada olduğu gibi kullanım geriye kalıyor

Saygılarımla ...

SLM BEN KÜÇÜKÇEKMECE TARAFINDAYIM TELSİZ KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİM

asder1' Alıntı:
Selam BEN KÜÇÜKÇEKMECE TARAFINDAYIM TELSİZ KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİM

Kücükcekmecenin neresindesiniz varsa bir iletişim ve ulaşım adresiniz buraya yaza bilir yada bana özelden mesaj ata bilirsiniz

merhaba bu telefondan bana ulaşırsanız yardımcı olurum 5357220900

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR