Carpento 360 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Accipiter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,322
Bu karavan için 2500 lük yeterli dediler

Ben 4.72 karavanda ve her tarafı minibüs camı ( ! ) olduğu halde D2000 Eberspacher ile gayet güzel ısınıyorum. Sık sık otomatiğe geçiyor ve
düşünün İzmir in en soğuk günleri..
Bence 5.25 e kadar bütün karavanlarda yeterli olur.
Hele pleksiglas gerçek karavan penceresi ise, hiç korkuya gerek yok.

Yeri gelmişken bir şehir efsanesini de yıkalım.
Genel adı ile, Webasto 24 saatte 1 lt. yakıyor !!!
Teknikle alakası olmayan bir laf.
Bu karavanın pencere yapısı, izolasyonu ve dış hava sıcaklığı ile ilgilidir.
1Lt de yakar 2litre de..
Ben mesala 1.8 Lt. altını görmedim.
12 Lt. lik bir depom var, 1haftayı aşmıyor doldurmam.

Etiketler
Ben 4.72 karavanda ve her tarafı minibüs camı ( ! ) olduğu halde D2000 Eberspacher ile gayet güzel ısınıyorum. Sık sık otomatiğe geçiyor ve
düşünün İzmir in en soğuk günleri..
Bence 5.25 e kadar bütün karavanlarda yeterli olur.
Hele pleksiglas gerçek karavan penceresi ise, hiç korkuya gerek yok.

Yeri gelmişken bir şehir efsanesini de yıkalım.
Genel adı ile, Webasto 24 saatte 1 lt. yakıyor !!!
Teknikle alakası olmayan bir laf.
Bu karavanın pencere yapısı, izolasyonu ve dış hava sıcaklığı ile ilgilidir.
1Lt de yakar 2litre de..
Bu bilgiyi ben de teyit edebilirim. Bu haftasonu 5.25 erba dışarıda -2 derece soğukta ebers d2 ile rahatlıkla 25 derece seviyelerine geldi.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

carpento ya fuarda baktım 165 cm boyunda olduğum için bana gayet kullanışlı geldi. Ama karavan deneyimim olmadığından tecrubeli arkadasların yorumları çok önemli ..Iddialı bir tasarım, sektöründe buna ihtiyacı var...

Biraz ayaz yere çıktık...
Bizim camlı saray, 11 Lt yi 4 günde bitirdi..!
Yani günde yaklaşık 3 lt.

Bence yanlış ölçüm, webasto 24 saatte 1Lt yakar..! :p

Saly bu bakımdan süperdi.
Camların tamamı pleksiglas..
Pahalı ama, harika bir pencere türü.

carpento ya fuarda baktım 165 cm boyunda olduğum için bana gayet kullanışlı geldi. Ama karavan deneyimim olmadığından tecrubeli arkadasların yorumları çok önemli ..Iddialı bir tasarım, sektöründe buna ihtiyacı var...
-----------------------------------------------------------------------------------

You Tube da karavan görüntüleri yayılayan bir arkadaşın kanalına yazmıştım bu yazıyı.
Size de faydası olur diye buraya aldım:

Güzel,fakat fonksiyonel değil.
Büyük ihtimal, olmayabilir de ama zannederim; karavan kullanımı pek fazla olmayan bir arkadaşımız tarafından,dizayn ve imal edilmiş.
Geliştirilmeye muhtaç bir karavan. Karavanda ön sağlı-sollu komple cam, tamamen fantastik ve karavan kullanımına müsait olmayan bir cam sitili ile çevrelenmiş.
Açılmayan pencere,benim gibi günlerce karavanda kalan kullanıcılara uygun değil. Görüş ve gösteriş çok güzel, kullanımı olumsuz . Ben 15 yılda 4ü çekme , biri motokaravan olmak üzere 5 karavan kullandım. Halen de farklı büyüklükte 2 çekme karavanım var.
Çok beğenenler,zannederim hayatında karavan kullanmamış insanlar.
Görüntü harika..
İşin sahibi meslektaşım alınmasın,üslup biraz sert, ama yol gösterici olarak kabul edin lütfen. Sadece görüntü güzeli karavanlar, 3-5 satıştan sonra tökezler.
Tecrübesiz,ama işine çok özen gösteren bir insan olduğunuz belli. Bir kere bu anormal büyük pencerelerden vazgeçmenizi ve yeni bir dizayn yapmanızı öneririm.
Ben, şahsen sizden bunu bekliyorum. Sağlık ve başarılar diliyorum.

photo.jpg
Engin ERGIN
2 gün önce
Eklemek isterim, meraklısı olarak fuara gittim lakin YERLİ üretimin Avrupayı yakalaması için oldukça uzun bir yolu var. Fuar için de birleşim yerlerini kontrol ettiğim bütün yerli karavanlarda macun vb birleştirme kimyasalları izleri var. Bakınca bizi buradan birleştirdiler diyorsunuz :smiley:
photo.jpg
Deniz demircan
1 gün önce (düzenlendi)
şunuda unutmayalım arkadaşlar açılır cam ve çift cam fiyatta 7-8 bin oynama yapar birleşim yerleri olayı ise düşünülmesi gereken bir olay olabilir ama ufak tefek eksikler tabiki var ama şunuda unutmayalım bi yollara çıksın bi kullananlar olsun 5 sene sonraki durumu ne olur görmek lazım bu şansı vermek lazım ..Dizayn olarak çok elit bir karavan gösterişli ama zannedersem o ufak problemlerde giderilirse ki bence muhtemelen gidericekler şuda çok önemli arkadaşlar içinize sinmesi gerekiyor alacağınız karavanın bazı insanlar görsele önem verir üç beş sorun çok önemli değil der geçer örnek söylüyorum mini cooper kanımca çok tarz bir araba iç kalitesi orta şekerli ama gel görki fiyatı yüksek alıcısıda gösterişe önem veren insanlar ama bizim türk toplumu tercihini bu araçtan yana asla kullanmaz gider imkanı varsa daha işlevsel kullanışlı araba tercih eder ama gel görki diğer aracında herzaman bir kesim alıcısı var..Satmaya hemen satamazsın orasıda ayrı bir mesele..

" Bu arkadaşımız iyi bir yolda,
ama öğreneceği epey şey var gözüküyor.
Abdullah Bey in incelemesinde iyi gözlemler, tespitler var!
Usta olmak, üstad olmak o kadar kolay değil.

Ama mevcut halini takdir ediyor ve zamana saygı duyarak
ilerlemesini öneriyorum /bekliyorum.
Bir de benim bu kadar küçük karavanlara allerjim var ! :smiley:
Bunun yanında daha büyüklerini de yapar inşallah.
Benim ideal şablonum Weinsberg 4.80 QDK dır ! "

Mayıs 2018 de başka bir arkadaşımız açmış bu konuyu...
Sizin yazılar yeni.
Ama 48 de değmez benim kanaatim. :rolleyes:

Ama beğeni ve değerlendirmeler farklı olabilir tabi..

Ali Bey selam,
Bu fiyata yada altına , bu standartlara yakın önerebileceğiniz bir karavan varmı?

Karavan kullanımı olmayanlar için,
haaarika bir karavan.. !!

Karavan kullanmış insanlar için ise kullanım değeri olmayan bir karavan..
Günü birlik geziler için uygun.
Uzun seyehatlere gelmez bence..

Alıp da, 15-20 gün gezmiş arkadaşlar varsa,
tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Belki göremediğimiz fonksiyonel özellikleri olabilir ...?

Alan kişiler buraya girmiyor, sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar.

Ben alan bir abimize, 1 sayfa soru hazırladım ve gönderdim. Bana deneyimleri ile cevap verecek.

Havalandırma ve yalıtımdan çok memnun olduğunu paylaşıyor, paylaşımları altına. Ön hekiyi büyütmüş. Truma Boiler ve ısıtıcı kullanıyor. Karavanda sürekli yemekte yapıyorlar.

Cevaplar gelince buradan paylaşırım.

Bana göre iyi bir karavan ama opsiyon listesinden destek almak gerekiyor. Tavan havalandırmasını büyütmek, eğer güneş paneli kullanmayacaksanız(Ben istemiyorum) mutfak üstüne 40X40 havalandırma fanı olan bir heki ile destek almak çok mantıklı. Bankoya uzatma yapmak, banyoda mobil tuvaleti iyi konumlandırıp perde ile duş/WC ayırmak kullanışlılığı arttırır. (Perde takıyor, ayna dolabın arkasına dolap yapmış.)
Ön bölüme 2 piknik tüpü sığacak siyah tasarımlı bir dolap yapmış, iş görüyormuş.
Oturma/yemek alanının bir tarafına 12 V diğer tarafına 220 V yapmış. Bu deposu ile elektrik aksam apayrı yerlerde konumlandırmış. (MAY karavanda su deposu yanına yaşam aküsü konduğunu görmüştüm.)
Su deposu demişken 50 lt veriyor. Arttırmaya yanaşmıyor, AYDOS Karavan gibi, 50 lt üzeri deponun risk yarattığını söylüyor sürüşte.

Mobil pis su deposu koyuyor tekerlekli 25 lt. Kapı arkasına tasarım çalışıyormuş ama bir ayna ve bir çöp kutusu yapıştırmak çok zahmetli olmaz.

Ayrıca donanımlar ile ilgili deha ekonomik fiyatlar verebileceklermiş önümüzdeki dönem, ilgi ile bekliyorum.

Eğer param olursa gerçekten almak istediğim bir karavan haline geldi.

Karavana sahip olan abimizin son paylaşımı ve videosu:

Nuray & Ömer & Sencer on Instagram: “Hemen cevapliyoruz.... Hayir, baligi biz tutmadik. Baligi, sportif balikciliga gonul vermis @tarhan54 yakaladi, poz verme kismi bize kaldi.…”

Selamlar,

Carpento Karavan taşınıyormuş. Bu yüzden pek maillerine mesajlarına bakamıyorlar.

Sorduğum sorular vardı, yanıt gelince bu başlıktan paylaşırım.

Zam vb uğraşmamak ve elbette zarar etmemek için Fiyatlarını direk Euro olarak veriyorlar ve şuan 360 4 kişilik modelinin fiyatı 8.200 Euro + %18 KDV yani 60.000 TL civarı diyebiliriz.

Ama bu standart fiyatlarda, karavanda olması gereken ocak, evye, tuvalet, fren sistemi, perde, sineklik ve enerji sistemi gibi donanımlar yok. Onları eklediğinizde ve 4 mevsim kullanılacak bir karavan istediğinizde indirimsiz 90.000 TL yi buluyorsunuz. Yapılabileceğini düşündüğüm indirim ve düzlemeler ile 80.000 TL civarına full 4 mevsim bir Carpento alabiliyorsunuz.

Fiyatlara bu anlamda baktığınızda yüksek. Ancak 2 sevindirici gelişme var. 1 tanesi donanım listesindeki fiyatları piyasa fiyatları ile kıyasladığınızda gerçekten uygun gibi gözüküyor. (Bazı markaların donanım fiyatlarının ciddi anlamda şişirme olduğunu düşünürsek) Diğer sevindirici gelişme, sipariş hacimleri arttıkça tedarikçileri ile daha iyi anlaşma yapacaklarını ve opsiyon fiyatlarının daha da düşeceğini söylüyorlar.

Şuan almayı düşünen arkadaşlar için, Şubat sonunda İstanbul'da yapılması planlanan Kamp Karavan Fuarında geçen sene olduğu gibi yine uygun fiyatlı bir donanım paketi oluşturup satabilirler. Bu yüzden kısa vadede bu karavanı almayı düşünenler için özellikle Fuara gitmelerini öneririm.

Benim bakış açıma göre ve rakiplerine göre 4 mevsim 750 kg altı bir karavanın en fazla 75.000 TL olacağını düşünüyorum. Bu yüzden ilerki dönemlerde fiyatların biraz düşmesini dört gözle bekliyorum.

Birde Carpento'da benim hoşuma giden diğer detay, diğer karavan firmalarında bu düzende görmediğim ek donanım listesi oldu. Bu listede her şey düşünülmüş. Yani siz daha elektriği ne yapacağız bu karavana kaç Watt panel uygun olur(Çatı boyutları ve teknik uygunluk anlamında), ne ek opsiyonlar uygun olur demeden önerilen sistemler ve fiyatlarını veriyor Carpento.

Dolayısıyla bilmeseniz bile hemen o özelliklere göre piyasa fiyatlarına ve emsal markalara bakabiliyorsunuz.

Benim şuan ek donanım olarak düşündüğüm donanımlar:

*Al-ko frenli, amortisörlü, stabilizatörlü şase ve yedek lastiği
*CAN evye ve 2 ayrı camlı ve 2 li Ocak
*Güneş paneli istemiyorum onun yerine mutfak üstüne 40X40 havalandırma fanlı heki
*70X50 Ön heki hem havalandırma hemde panoromik tavan gibi duracak.
*Perdeleri, karavan kulpları, dış ışığı, basamağı.
*Kleo yerli 2 sistem kompresörlü 60 lt buzdolabı
*Sadece cam sinekliği, kapıya boncuk perde.(Dönen TV askı aparatı ile TV'yi dışarı da izlemek istediğimden sineklik yerine boncuk perde düşündüm.)
*Şarjlı CBE Kontrol Paneli, Jel Akü ve Inverter ve CBE Gaz dedektörü
*Truma Thermi 5 lt Boyler ve S2200 Gazlı Soba (Birbirine bağlantı aparatı ile soba çalıştığında boylere giden sıcak suda oluyor)
*Tretford Dıştan kasetli tuvalet ve taşınabilir pis su tankı
*Tepe uydu sistemi ve TV hazırlığı

Enerji ihtiyacım için şuan akü ve araçtan şarj düşünüyorum. İlerde tecrübem artar da özellikle Ege çevresinde kalmaya elverişli çok bakir alan bulabilirsem, 2 hp 0.8 kVA benzinli jeneratör ile ve özellikle 220 V kullanımım olursa sistemi destekleyebilirim. Bu şekilde ağır güneş panellerine ortalama 3.000 TL vermekten kurtulmayı ve boşa ağırlık taşımamayı planlıyorum.

Öndeki tüplük bölümüne 2 piknik tüpü sığıyormuş. Ocaklar ve S2200 bu tüplere bağlı olacak. 1 tanede yedek alsam çok rahatlıkla devamlı ısıtıcıyı açsam bile 3-4 gün idare edebileceğimi düşünüyorum. (Tecrübeli arkadaşlar ve tüketim verileri böyle söylüyor.)

Malesef temiz su deposu 50 lt ve bunu yükseltecek hem alan yokmuş hem de çok yükseltmek istemiyor Faruk bey. Dolayısıyla kamp kullanımları için 20 lt katlanır su poşetlerini kullanacağım takviye olarak. Bu şekilde 2 gün bile olsa suyu düşünmeden kalabileceğimi düşünüyorum.

Karavan Avrupa standartlarına uyumlu olduğu için belli bir tecrübeden sonra, maksimum 5-6 gecelik kısa avrupa turları yapmayı da planlıyorum.

Aracım Dizel 136 hp Hyundai Tucson 1.6 ton ağırlığa sahip. 7 ileri çift kavrama vitesi var. Rahatlıkla çekeceğimi ve karavanı durdurabileceğimi düşünüyorum. (çift kavramayı çok zorlamadan)

Bir diğer konu karavanın ağırlığı...
Ne kadar ilgili başlıklardan kantar toleransı gereği O1 belgeki karavanlarda 900 kg a kadar sıkıntı yok desek de özellikle Avrupa'da işler biraz ciddi imiş. Orada olan kişiler ve tecrübe sahibi abilerimiz böyle söylüyor. O yüzden sabit yani sökülemeyecek ağırlıkta 750 kg aşmamamı, sökülebilecek/taşınabilecek ağırlıkta da en fazla %5 opsiyonla hareket edip, mümkün olduğunda 800 kg'ı zorlamamamı söylüyorlar.
Carpento 360 fabrika ağırlığı 680 kgmış. Ocak, tuvalet, ısıtıcılar, uydu sistemi, tente, 2 li bisiklet taşıyıcı gibi sökülemeyecek ağırlıklar ile ben 730 kg da kalacağını düşünüyorum. Burada akü ve tüpler ağırlığı attıracağını düşünüyorum. Bunları da olası polis ve kantar çekme durumu yaşarsa söküp arabaya alabileceğimi düşünüyorum. Sonuç olarak bunlarla 800 kg civarı ağırlıkta kalacağımı ve sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. Ama elbette uygulamada bunu takip edeceğim.

Son olarak 1 yaşında oğlum var. Karavanı alacağım zaman 2 yaşlarında olsa 85 kg limitli üst ranzaya rahatlıkla yatabilir. Annesi de altta yatabilir.
Ailemde ayrıca zaman geçirmekten keyif aldığım Kayınpederim ve Kayınvalidem var. Onlara büyük yatağı verince ben açıkta kalıyorum :smiley:

Bunun içinde araç içinde bagaja kavak kontradan hafif bir box yaptırıp, arka koltukları yatırdığımda düz bi zemin elde edip şişme yatak ile kendime bir alan yaratmayı planlıyorum. Bunu önümüzdeki aylarda projelendireceğim :smiley:

Bunları hem bu konularda kendimi geliştirmek hem de bu karavanı almayı düşünenlere fikir vermek açısından paylaşmak istedim.

Son düzenleme:

Dün fuarda gördüm çok beğendim.

Özellikle 410 modeli bir harika. 680 kg ağırlık. Oturma kapasitesi 7 kişi. Yatma kapasitesi 5-6 kişi
Ön Yatak ölçüleri : 130 x 200 cm
Arka Yatak ölçüleri : 120 x 200 cm
Ranza Ölçüleri : 90 x 200 cm

Verdikleri fiyatlar aşağıdaki gibi

Carpento 310 : 47.000 TL
Carpento 360 : 54.000 TL
Carpento 410 : 62.000 TL

Dün fuarda gördüm çok beğendim.

Özellikle 410 modeli bir harika. 680 kg ağırlık. Oturma kapasitesi 7 kişi. Yatma kapasitesi 5-6 kişi
Ön Yatak ölçüleri : 130 x 200 cm
Arka Yatak ölçüleri : 120 x 200 cm
Ranza Ölçüleri : 90 x 200 cm

Verdikleri fiyatlar aşağıdaki gibi

Carpento 310 : 47.000 TL
Carpento 360 : 54.000 TL
Carpento 410 : 62.000 TL
Fiyatlara kdv nin dahil olmadığını, buzdolabı/ocak/frenli dingil, kaplin gibi birçok şeyinde opsiyonel olduğunu belirtmekte fayda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri