Merhaba, geçen hafta Caretta 1500 siparişi verdim. Zamanında yakın arkadaşımda 2013 modeli bulunuyordu genel olarak problemlerine hakimiz, geçen hafta Başoğluna giderek yenilen modeli gördüm ve bir çok eski hatanın üzerinde çalışılmış benim içime sindi. Ancak garanti anlamında problem çıkmaması adına ekstraları orada koydurttum. Geçmiş karavan tecrübelerime binaen özellikle frenli versiyonu tercih ettim, birde arka mutfak kısmının altına alko ayak ilavesi. Ocaki arka masa, dış duş, usb satın aldığım ekstralar. Aküyü deep cycle jel yada lifepo4 (100-150 ah) alacağım, onların verdiği klasik otomobil aküsü. Ecoflow dan flex güneşpaneli aldım 100w, victron 75/15 smart solar ile kombine edeceğim. Seyyar webasto (webseten) ile ısınmayı çözerim diye düşünüyorum. Bunlar hali hazırda elimde olan malzemelerdi..
Carettayı arkadaşlarımla kısa süreli kamp, balık tarzı hobiler için istedim. Ailecek pek uygun değil, malum en azından bir tuvalet gerekebilir. 2 kişi iseniz belki portatif tuvaletlerde işinizi görür. Bu tamamen size bağlı. Caretta pratik, tak ve devam et olayı. Ama uzun soluklu seyahatler yapacaksanız, ailenizle gezecekseniz çoluk çocuk ayakta durulabilen, içeride masa kurulabilen ve tuvaleti olan bir karavan tercih edin. Onuda işini düzgün yapan bir yerden alıni alınki başınız ağrımasın.