Çanta Seçiminde Kararsız Kaldım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gionni Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,592

Gionni

Ana Kamp
Yer
Ankara-İstanbul
Merhabalar. Çanta konusunda yardıma ihtiyacım var. Epeydir inceliyorum şuan sadece 2 model üzerinde kararsız kaldım. Çanta almayı düşünüyorum, çok büyük bir şey olmayacak, boyuma ve kiloma göre ideal olması gerekiyor. Boyum 178 kilom 69. +60 litre düşünüyorum, 80 litreyi aşmaması iyi olur, çok büyük olunca bir takım sağlık sorunları çıkabiliyormuş.
Öncelikle çantayı nerede kullanıcam ondan bahsedeyim. Öyle dağcılık falan yapmıyorum. Çantayı kullanacağım alanlar yurt içi seyahatler, kamp için olabilir, ileride interrail yapabilirim yurt dışı seyahatlere de yetecek miktarda olmalı. Çok fazla alet edevat takıntım yok, olsa dahi çanta haricinde götürülecek şeyler olur. Seyahat uzunluğu değişebil,r yakın planda 1-2 hafta, ileride 1 ay olur, daha ilerisinde 5-6 ay olur vs. Tüm bunları kaldıracak bir çanta önerisi istiyorum. Benim düşündüğüm 2 model var, link vermiyorum belki yasaktır.

Karrimor Bobcat 65 litre. ya da Husky Supporter 70+10 litre sanırım bu 10 litrenin bir kısmı suluk için, önemsiz. Bir de Campus diye bir marka var ama dayanıklı mı kaliteli mi bilmiyorum.

Gönül ister ki tabiki North face, jack wolfskin ya da deuter alalım. Ama aşırı pahalı. Yani iyi modelleri 400-500'den başlıyor. Şimdilik bana idarelik olsun yeter, ileride değiştiririm.

Karrimor ve Husky önerir misiniz, önerirseniz hangisini almalıyım. İnternetten bakarsanız özelliklerini görebilirsiniz. Bana ideal çantalar gibi geldi. Bunlar harici fazla pahalı olmayacak çanta önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Teşekkürler :smiley:

Etiketler

Ynt: Çanta Seçiminde Kararsız Kaldım.

Ben sana lowe alpine veya loap öneririm.

Loap fiyatlar biraz daha uygundur.

Loap : http://www.kutupayisi.com/LOAP-SPIRALE-65-10-LT_806.html#0

Lowe Alpine: http://www.kutupayisi.com/LOWE-ALPINE-TFX-APPALACHIAN-75-95-LT_689.html#0 veya

http://www.kutupayisi.com/LOWE-ALPINE-TFX-KONGUR-65-75-LT_690.html#0

bu 3 ürünü öneririm ben kibo almıstım lowealpinedan

Biraz pahalı geldi fiyatları. 200 küsür olan sorun değilde ben aklıma bu yukarıda benim yazdıklarıma fena taktım. Başka marka öneriniz var mı.

Öncelikle bahsettiğin iki çantadan birisini alacak olsam Karrimor'u alırdım. Büyük bir çanta, yanına gereksiz eşyalar da almana yol açacak ve sırtındaki ağırlık bi süre sonra işkenceye dönüşecek. Çantaların boş ağırlıkları arasında da hacimden kaynaklı 1kg'a yakın bir fark var zaten, Karrimor daha hafif. Ayrıca Karrimor şekil itibariyle gözüme daha dengeli gözüktü benim.

Bu +10 +15 gibi sayılar çantanın boğaz kısmındaki genişleme payını ifade ediyorlar, bazı firmalar da yan cepleri kastediyorlar. Ben kendim 3-4 yıldır Loap Miwok modeli 50+10 litrelik bir çanta kullanıyordum, boş ağırlığı 2300 gramdı. Fakat bu sıralar takıntı seviyesinde bütün ekipmanımı hafifletmeye çalıştığım için indirimde yakalayınca linkteki çantayı aldım ve şimdilik çok memnunum. Boş ağırlığı 1300 gram civarında, fiyatı da nakite 300 lira civarına geliyor ki amerika fiyatı bile bunun üstünde genelde:smiley:
http://www.dogaspor.net/LOWE-ALPINE-NANON-50-60-XL-BLACK-CANTA,PR-12953.html

Eğer bunu almayı düşünürsen Lowe Alpine çantalardaki ND ve XL kısaltmalarının çanta hacmiyle bir alakası olmadığını da hatırlatmak isterim, tamamen sırt boyutuyla alakalı, ND kadınlar için daha uygun bir kesime sahip modellerde var, XL ise daha iri yarı insanlar için tasarlanmış geniş sırtlı çantalarda var.

Lowe Alpinei araştırıcam, lowe için en iyi marka diyorlar zaten. Fiyat beklediğimin üzerinde ama biraz bakayım sağa sola.

Benim gözüm halen şu husky de kaldı neden bilmiyorum. Videosu da var alt kısımda bu çantayı çok sevdim. Tabi ilk defa duyuyorum husky markasını. Çadır olarak duydum ama çanta da pek bilgim yok. Linkini vereyim

http://www.atlaskamp.com/husky-supporter-sirt-cantasi-7010-lt-oxygen-suluk-hediye/

Fiyatı da çok uygun geldi bana. Özelliklerine baktım kaliteli gibi herhangi olumsuz bir şey görmedim.

Karrimdor da çok güzel evet. Şeytan diyor ikisini de al.

stoklarında olup olmadığını sordunuz mu sağ tarafta gelince haber ver butonu var satın almak için değilde

tabi stokta olmayınca onu otomatik yapıyorumda zaten o sitede genellikle hiç ürün olmuyor. Haber ver diyince 1 ay içerisinde getiriyorlar mı ne yapıyorlar bilmiyorum. Alıcaktım direkt Husky markalı olanı ama baktım stokta yokmuş büyük bir hüsranla valize talim yine. Pazartesi yola çıkıyorum çünkü artık çok geç.

Merhabalar. Çanta konusunda yardıma ihtiyacım var. Epeydir inceliyorum şuan sadece 2 model üzerinde kararsız kaldım. Çanta almayı düşünüyorum, çok büyük bir şey olmayacak, boyuma ve kiloma göre ideal olması gerekiyor. Boyum 178 kilom 69. +60 litre düşünüyorum, 80 litreyi aşmaması iyi olur, çok büyük olunca bir takım sağlık sorunları çıkabiliyormuş.
Öncelikle çantayı nerede kullanıcam ondan bahsedeyim. Öyle dağcılık falan yapmıyorum. Çantayı kullanacağım alanlar yurt içi seyahatler, kamp için olabilir, ileride interrail yapabilirim yurt dışı seyahatlere de yetecek miktarda olmalı. Çok fazla alet edevat takıntım yok, olsa dahi çanta haricinde götürülecek şeyler olur. Seyahat uzunluğu değişebil,r yakın planda 1-2 hafta, ileride 1 ay olur, daha ilerisinde 5-6 ay olur vs. Tüm bunları kaldıracak bir çanta önerisi istiyorum. Benim düşündüğüm 2 model var, link vermiyorum belki yasaktır.

Karrimor Bobcat 65 litre. ya da Husky Supporter 70+10 litre sanırım bu 10 litrenin bir kısmı suluk için, önemsiz. Bir de Campus diye bir marka var ama dayanıklı mı kaliteli mi bilmiyorum.

Gönül ister ki tabiki North face, jack wolfskin ya da deuter alalım. Ama aşırı pahalı. Yani iyi modelleri 400-500'den başlıyor. Şimdilik bana idarelik olsun yeter, ileride değiştiririm.

Karrimor ve Husky önerir misiniz, önerirseniz hangisini almalıyım. İnternetten bakarsanız özelliklerini görebilirsiniz. Bana ideal çantalar gibi geldi. Bunlar harici fazla pahalı olmayacak çanta önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Teşekkürler :smiley:
Deuter den şaşma. pahalı ama en ucuz çantadır. Bir kere alıp, uzun yıllar kullanacaksın. Ucuz çanta alırsan, ileride ya satacak, ya kenara atacaksın. Parana yazık olmasın. THE north face tavsiye etmem. Onlar çanta, ayakkabı değil, tekstil yapsın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri