Canon vs Nikon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,500

Sizin tercihiniz?

• Kullanılan toplam oy
    119

Etiketler
Ynt: Canon vs Nikon

yol' Alıntı:
Biri diğerinden daha iyidir diyenin fotoğrafçılığından şüphe etmek için vakit kaybetmem ;)

iyi de ben çocukluğumdan beri nikon kullanıyorum.... (biraz eskimiş galiba :D )
ama gerçekten de her ikisinin çoook iyi markalar olduğu ve fotoğrafçılıkta teknikler de dahil birçok unsuru hızle geliştirecek çalışmaları var...
en basitinden nikonun l serisinde bile sahne ayarları okadar fazla ki bulunduğunuz ortamda en güzeel çekimi almanıza yardımcı oluyor....
kadraj olayı da size kalmış....

Ben Canon kullanıyorum.
Aynı kategorideki makineler arasında Nikon ile Canon birbirlerin çok ezici farklarla ayrılmıyorlar.
Birisinin bir özelliği iyi iken diğeri o eksikliği bir başka konuda biraz daha öne çıkarak kapatıyor.
Ayrıca çok profesyonel kullanıcılar değilseniz her iki markanın aynı seviye makinelerinden elde edeceğiniz sonuç çok da farklı olmayacaktır.
Aslında tartışılması gereken konu makinenin ne olduğu değil lenslerin ne olduğudur.
Asıl çekim kalitesini ortya koyan lenstir.
Bir fotoğraf üstadından şöyle bir söz işitmiştim.
Eğer birisi gelip sana ne marka makine kullandığını soruyorsa bil ki o şahıs fotoğraftan anlamıyordur, ama gelip de sana lenslerini soruyorsa işte o kişi işi biliyordur.
Bilmem anlatabildim mi :smiley:

Nikon kullanan biri olarak ben de birşeyler mırıldanayım.
İkisininde kendine has üstünlükleri var.Neden nikonu seçtim, işte burası önemli.
1.renkleri
2.keskinlik
3.3 boyululuk hissi.
Canonun bana göre nikondan üstün olan tek tarafı af sisteminin çok daha hızlı ve kararlı olmasıdır.Ve hep şunu demişimdir, keşke nikon lenslerini canon body e takabilsek.Yalnız bu sene nikon bir atak yaparak D300 ve D3 serisini piyasaya sürdü.Şuanda D300 kullanıyorum.D3 ü tercih etmememin tek sebebi 12 mp olmasına karşın fullframe olmasıdır.D300 ise 12mp ama 1.5 crop factörü vardır.Yani benim 500mm yi takdığımda 700mm olarak görür.Bu son çıkardığı 2 body de af olayını oldukça çözmüş görünüyor.(Hatta bence D3 tam olmuş)
Diyeceğim odur ki, canon bana 20 tane net kare vereceğine nikon 1-2 tane versin yeter.:smiley:

Hepinize bol fotoğraflı günler dilerim.

Makinenizi ağır koşullarda (toz toprak vibrasyon vs.) kullanıyorsanız Nikon, steril şartlarda kullanıyorsanız Canon derim. Nikon dayanıklılık açısından bir iki kademe önde ama Canon'un lens kalitesi tartışmasız daha iyi. Eğer şehirde çekim yapıp kamerasını otomobilde taşıyan biri olsaydım Canon kullanırdım. Arazi ve motosiklette taşıdığım için Nikon kullanıyorum.

Nikon D300 için yeni bir yazılım çıkardı.Makinaya yeni sürümü yüklediğinizde focus da inanılmaz iyileştirme var.Tavsiye ederim.

Nikon D300 ün yeni sürümünü yüklemenizi öneririm.Özellikle benim gibi yaban hayat fotoğralarıyla uğraşıyorsanız.Takip modunda önemli iyileştirmeler var.

Canon'unda Nikon'unda kendine ait iyi yönleri var, ben nikon kullanıyorum, ağır ve oturaklı olduğu için. canon'un da yüksek ISO değerindeki grensizliğini seviyorum... ne yapalım ikisi bir anda olamıyor işte...

Güzel bir fotoğraf makinası

Merhaba herkese, bende amatör olarak uğraşıyorum fotoğrafçılıkla.Yeni bir makine alacağım ve almışken iyi birşey almak istiyorum çünkü fotoğrafçılıkla ileri boyutta ilgilenmek istiyorum ve bu yüzden makinem en iyisi olmalı ve parçaları da tabi.Ayrıca yakında istanbul a gideceğim ve orada makineyi alabileceğim, tavsiye edeceğiniz uygun bir yerleride belirtirseniz sevinirim.Bu konuda beni ayrıntılı olarak bilgilendirmenizi bekliyorum. :smiley:

Hayyam pasajında doğa foto var.1. katta.Her türlü yardım alabilirsiniz.Adımı verirseniz her türlü kolaylığı gösterecektir.
Bu arada ne tür fotoğraflar çekeceğinizei bildirirseniz lens ve body konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle teşekkürler ilginiz için.Ben genellikle doğa fotoğrafları çekiyorum.Öğretmenim ve bu yüzden birbirinden farklı çok güzel çocuk yüzlerine de rastlıyorum ve onları da fotoğraflıyorum.Bu türlü fotoğraflar için uygun bir makine, lens gibi ekipmanlar hakkında bilgilerdiriseniz beni sevinirim

Bir bütçeniz var mı? Ekipman en iyisinden olmalı demişsiniz.20.000-30.000 bin dolara kadar çıkabilirsiniz.

Dijital macerama Nikon D 100 ile başladım, 28 - 70 lens var ama çarpandan dolayı baya bir açı kaybım oluyor. Buna ramen hatrı sayılır bir ücre ödediğimi söyleyebilirim. :smiley:

Ben Nikon diyorum çünkü d70 le bvaşladığım dslr hayatıma d80 le devam edip ve şu an d300 kullanıyorum. D300 alırken aklımda şüphelerim vardı acaba canon alsammı diye ama alışkanlık işte cmos sensör olması yetti bana. Canon kullanan arkadaşlarada saygı duyuyorum. Onlarında bildiği birşeyler vardır muhakkak. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR