Ynt: Canon EOS 7D
Selamlar,
Modelin ismiyle tartışılması açıkçası biraz ilgincime gitti ve fikirlerinizi almak istedim, nikon'un kalkıp kaç yıllık d80'e aynı netleme sistemiyle aynı gövdeye sensörü değiştirip d90ı çıkartması,d300'e yazılımı çakıp d300s olarak satması kullanıcıya saygı mıdır? Fanatik değilim nikon seti bozup canon'a geçtim (d300s almaya gidiyordum son anda 7d aldım) , markadan çok paramın karşılığında alacağım sonuç önemli benim için.7D 18 megapixelle 50'den fazla detay veriyorsa ve gripsiz 8 fps çekim yapabiliyorsa gereksiz değildir aslında.Ki apsc bir makine bunu yapabiliyorsa.D3 ve 7D iso ve detay testlerine bakmanızı öneririm bi

Aramızda açık hava reklamcılığı yapan yoktur sanırım kalkıp bina giydirmeyeceğiz ama bu devirde 12 megapixellik full frame anlamlı gelmiyor bana.%100 vizör,ve gövde de geçerli bir sebep.Aşağıdaki görüntü anlamlıdır sanırım

Ayrıca 5d mark II ile kıyaslamak gerekirse tabikide farklı sınıftalar ama mark ii nin sensör oranlarıyla mp oranlarına bakarsak telede 7d büyük avantajda.5d Daha fazla çözünürlük vermesine rağmen aynı objektifle iki makinede çektiğimiz fotoğrafları mesela bir kuşu %100 kapsayacak biçimde kroplarsak telede avantaja geçiyor. Bir de 5d nin bir tane digic 4 7d'nin 2 tane digic 4 işlemci içermesi var.Sensörün parazit üretmemesinin yanında işlemcinin de detayları götürmeden temizlemesi büyük avantaj.Ki 5d ile başlayan video olayı 7d'de çok iyi durumda. Kısa filmler internette var, mutlaka denk gelmiştir. Vincent laforet'in backstage videosunda fark anlaşılıyor.7d'de full hd olarak 30 fps hd 60 pfs video çekmek mümkün.Ve frame çalmıyor.İstediğiniz objektifle istediğiniz ışık koşullarında makine resmen konuşuyor.Canon farkında olmadan redd gibi bir cihaza alternatif üretti.Slr ile video çekilir mi demeyin

örnekleri izleyin özgürlüğü görün.

63 bölgeden ölçüm sistemi, yapay ufuk, lcd ekranın kalitesi (ekranla müşteri tavlamak kavramı mümkün ama kimsenin kalkıp ekran için 1700$vereceğini sanmam, eminim sizin de başınıza gelmiştir lcd de süper gözüken fotoğrafın eve gidince berbat çıkması) gayet yeterli sebepler. Bu arada 550 d'nin çıkacağı duyuruldu, 24 şubatta avrupada. 7d ile aynı sensör mevcut 18 mp birçok artısı var cihazın.Canon öyle makineler yaptı ki fotoğraflar tam boy açılmadığında farklar anlaşılmıyor, %100 bakınca farklar belli hala analogda nikon kullanan nikonun gövdesini seven birisi olarak canona helal olsun diyorum