Çanakkala 16-17 mart gezi planım için önerilerinizi bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egosu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,931

egosu

Ana Kamp
Arkadaşlar 16-17 mart günleri 4 kişilik ailemle Çanakkale gezi planım var. Nerde kalınır-ne yenir- nereleri gezmeli(tabiki önce şehitlik)

Etiketler
Ynt: Çanakkala 16-17 mart gezi planım için önerilerinizi bekliyorum

selamlar.
20 yıldır her yaz 3-4 kere giderim ve gitmekten de bıkmadığım bambaşka bir coğrafyadır gelibolu yarım adası. eğer şehitlik ve tarihi yarımadayı gezme planınız varsa eceabat içinde küçük otellerde kalabilirsiniz. her yere yakın konumda olursunuz. (ancak 18 mart zafer haftası olacağı için rezervasyonu erken yaptırmanızı öneririm).
geziye kabatepe liman yolundaki müze (yeni) den başlamanızı öneririm. aynı istikamette ring çizerek arıburnu , anzac koyu ve birçok tarihi anıt yeri görebilirsiniz. yarım ada nın diğer tarafından alçıtepe seddülbahir yolunu takip ederek abide ye ulaşabilir yol üzerinde köy lokantalarında yemek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. seddülbahir, kilitbahir doğallığını bozmamış tarihle içiçe köylerdir. insanları çok sıcak kanlı olsada yemekleri o kadar güzel diyemem. :smiley: yarım adayı 1 günde gezebilirsiniz.
diğer taraftan feribotla çanakkale ye geçerek tarihi çarşıyı (eski adıyla aynalı çarşı) ve yaklaşık 30 km mesafedeki truva antik kentini ve kalıntılarını gezebilirsiniz. çanakkale çarşıda yemek olanağınız daha fazla olacaktır. (çocuklarınız olacağı için yemek konusunda bu tarafı tercih etmenizi tavsiye ederim) yarım saatte bir feribot vardır.
çarşıda benim için olmazsa olmaz hüsmenoğulları nda peynir helvası yemektir. (denemeden dönmeyin derim). aklıma gelen şimdilik bu kadar. yaz aylarında gitseydiniz bigalı köyünden tarlasından çanakkale domatesi, kavun, karpuz ve dalından mevsim meyvesi alın diyecektim. kısmet olursa yazın tekrar gider onlarında tadına bakarsınız. şimdiden kazasız sağlıklı geziler dilerim.

Saygılar.
Derya Turan

sizlerden tek ricam (tabiki bu yazıyı okuyan herkesten) lütfen milli park içerisinde ARACINIZDAN DIŞARI SİGARA ATMAYIN.. 15 yıl da iki kez içimiz yandı tekrar yanmasın.

Merhabalar,
Arkadaşım İzmir istikametinden geldiğiniz için size yemek konusunda geliş yolunuzda Yeni Truva Petrol var Opet akaryakıt istasyonu.Güzel bir lokantası var.Temiz bir oteli var fakat şehire 5-6 km uzak. Gönül rahatlığıyla yemek yiyebilecek olduğunuz bir yerdir, tavsiye ederim.
İşletmecileri zaten turimci olup TRUVA truzmin sahipleridir.
Konaklama için Kepez'de UYGULAMA OTELİ var ben ilkönce orada kalmıştım.Hem hesaplı hemde ucuz oranında lokantası var.
Unutmadan, kendi aracınızla gelecekseniz sorun yok.Eğer araç kiralarım diyorsanız geçensene ben zar zor 80 liraya bir araç bulabilmiştim.
Ayrıca burada dolmuş yok.Ulaşım Çanakkale Belediyesi denetimli araçlarla yapılıyor ve para geçmiyor kart alınıyor o kartlar kullanılıyor.
Uygulama oteline şehirden sık araç var, şehirde park sıkıntısı oluyor.
Birde Çanakkale'de çok meşhur olan "peynir helvası" var.Bu ürünü satan çok yer olduğu halde bir yer varki önünde hep kuyruk olur ve beklersiniz alamazsınız bazan, yenisini beklemek zorunda kalırsınız.Dükkan adı "Truva Helvacısı Kadir Usta".Başkayerlerden alın, birde dediğim yerden alın farkı o zaman anlarsınız.
Ben Çanakkale'de yaşıyorum, telefonum 0535 294 86 55 ararsanız ve bende burada olursam size seve seve yardımcı olurum.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Derya Turan ve Niyazi Uzun arkadaşlara değerli bilgileri için teşekkür ederim. Ankarada oturuyorum ve Eskişehir- Bursa -Bandırma istikametinden geleceğim.Önerilerinize dikkat edeceğim. Sağlıcakla kalın

merhabalar birkaç öneride benden olsun hem size hem gelecek diğer gezginlere...
Öncelikle geziyi planladığınız tarihler Çanakkale inin en kalabalık olduğu zamanlar bu yüzden konaklama işini önceden ayarlamanız gerek fiyat gerekse yer bulma aşamasında size büyük kolaylık sağlayacaktır.
Kalabalığın yol açacağı bir diğer sıkıntı ise feribot kuyrukları olacaktır malum tüm Türkiye den o hafta sonu için abartmıyorum binlerce tur otobüsü size gezinizde eşlik edecektir :smiley:Buda normalde nüfusu 100 bin olan ufak bir şehirde sıkıntı yaratacaktır.Kısacası sıra bekleyeceksiniz. Eğer bandırma istikametinden gelecekseniz Çanakkale içine gelmeden Lapseki den direk Gelibolu yarımadasına geçerseniz kalabalıktan az da olsa kurtulmuş olursunuz.Yok Çanakkale den geçiş yapmak istiyorsanız karşıya Eceabat ve kilit bahir olmak üzere iki feribot lada geçebilirsiniz. Kilitbahir hem daha kısa sürüyor hemde daha ucuz. Geziye çıkmadan evvel Gestaş ın İnternet sitesini takip etmenizi öneririm ulaşım ile ilgili son bilgileri ve kampanyaları oradan takip edebilirsiniz.Kampanya demişken gidişiniz sizden gelişiniz bizden olsun kampanyası var muhakkak yararlanın http://www.gestasdenizulasim.com.tr/duyurular.php?id=52 buradan ayrıntıları öğrenebilirsiniz fazla para ödememek için.

Ulaşımdan sonra gelelim gezilecek yerlere ve ipuçlarına tabi kide öncelikle Gelibolu tarihi milli parkı ..Savaşın ve destanın yaşandığı topraklar...Milli park oldukça büyük ve gezilecek o kadar çok yer var ki 1 günde çok zor ama çok zor gezilebilir ben o yüzden soran herkese 2 gün tavsiye ediyorum. Geziye başlamadan evvel tam anlamı ile idrak etmek için biraz tarih dersine ihtiyaç var biraz araştırma yaparsanız daha iyi olur.Vede Çanakkale'den başlarsanız askeri deniz müzesi var çarşıda adliyenin yanında oraya giderseniz ki gitmenizi tavsiye ediyorum oradaki askeri rehberler görüntüler ve animasyonlar eşliğinde Çanakkale savaşları hakkında bilgi veriyorlar bu bilgiler kafanızda az da olsa bir şeylerin oluşmasına yardımcı olacaktır ve gezi esnasında heyecan katsayınızın daha fazla olmasını sağlayacaktır.Yok orayı pas geçerseniz Eceabat çıkışında kilye tanıtım merkezi vede kaba tepe liman civarında kabatepe tanıtım merkezleri var. son derece kapsamlı bilgiler alabileceğiniz yerler.Yanınıza milli park haritası ve rehberi alın derim orada zaten yaklaşık 35 görülmesi gereken nokta var durumunuza göre içerisinden elemeler yapabilirsiniz baştan dediğim gibi bir günde hepsi zor.
Rehbersiz geziceklere ufak bir tüyo feribotta gözünüze bir tur otobüsü kestirin özellikle şirket turlarından bir tane olsun onlar nereye siz oraya:smiley: Çaktırmadan rehberin anlattıklarına da kulak misafiri olun onlar size duymak ve görmek istediklerinizi sunacaklardır.:smiley:
Yemek olayın ada gelecek olursak gün boyu yorulacak ve acıkacaksınız maalesef uygun yemek için çok fazla seçeneğiniz yok bulsanız da pahalı ve kalabalık olacaktır milli park için söylüyorum tabi ki yanınıza atıştıracak ve içecek bir şeyler alırsanız iyi edersiniz.

Yine ufak bir ipucu benden, sizi o tarihlerde zor durumda bırakacak bir başka konu hava durumu. mesleği hava tahmincisi olarak ve senelerce Çanakkale nin hava durumunu analiz etmiş biri olarak diyebilirim ki o tarihler oldukça tehlikeli kuzeyden esen dondurucu bir rüzgar helede azda olsa bir yağmur yağarsa gezinizin en kötü anısı olarak hafızanızda yer edinebilir o yüzden gitmeden evvel bizim meteorolojinin sitesinden havayı takip edebilir ona göre tedbir alabilirsiniz. Bana da sorabilirsiniz tabi ki :smiley:

Buda sitemizin Çanakkale için hava tahminini içeren linki http://www.mgm.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=CANAKKALE#sfB

Milli parkla ilgili istediğiniz kadar bilgiyi internetten bulabilirsiniz o yüzden ayrıntıya girmiyorum.
Gelelim Çanakkale merkeze.Çanakkale sanayisi gelişmemiş ekonomisi turizme ve üniversite öğrencilerine dayalı ufak tarihi ve güzel bir şehir.
Yarım günlük ufak bir tur ile merkezi layı ki ile gezebilirsiniz.Unutmadan Çanakkale yürüyerek gezilmesi gereken bir şehir.Hem görmeniz gereken yerler birbirine sadece birkaç yüz metre uzaktalar hemde aracınızı bırakacak bir yer yok.Bir iki ufak her zaman full dolu otopark dışında.O yüzden aracınızı hemen merkezden biraz uzakta tercihen carrefoursa nın otoparkına bırakın ve başlayın yürüyerek tarihin derinliklerine yolculuğa..:smiley:

Teşekkürler Anakamp...Hava durumu beni biraz düşündürüyor..Acaba nisan başındamı gitsem demeye başladım bile, çocuklarla açık havada onca gezilecek yeri açık havada dolaşmak biraz sıkıntılı görünmekte.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR