çamur lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan -BaRaN34- Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,916

-BaRaN34-

Ana Kamp
arkadaşlar daihatsu ferozam var çamur lastiği olarak ne önerirsiniz bi yardımcı olursanız çok sevinerim

Etiketler
Ynt: çamur lastiği

konuyu biraz daha genişletip açarsanız size uygun seçim konusunda daha iyi yardım edebiliriz,
yani 1. 2. araçmı, sadece off-road mı yapacaksınız, off-road parkurunuzdaki ağırlık nedir, kaya-çamur-kar vs vs gibi soruyu tam tazın ki tam cevap alın 3 gün sonra vah tüh etmeyin, ayrıca mt lastik dediğimiz çamur lastiği ile biçok başlık ta mevcut...amacınızı ve durumunuzu tam netleştirin, mesela ben de silverstone extreme 117 var, ama bununla istanbulda birinci aracınızda günlük olarak kullanırsanız, geziye gittiğiniz yer 100km uzaksa yakın bi zamanda kaza yapma riskiniz yüksek olur bu lastiklerle ama benim gibi sadece geziden geziye aracı kullanıyorsanız ve araziyle mesafeniz çok uzak diilse mt olarak üstüne tr de lastik pek yok gibi.....
saygılar...

1 takım(4 adet) federal mt var 31-10,50-15 istersen hiç kullanılmamış verebilirim araştır eğer uyarsa.... 33 lük yada 35 lik alacağım cj me küçük geldi bunlar

grsl06' Alıntı:
1 takım(4 adet) federal mt var 31-10,50-15 istersen hiç kullanılmamış verebilirim araştır eğer uyarsa.... 33 lük yada 35 lik alacağım cj me küçük geldi bunlar

feroza ya büyük gelir 31 inc lastikler fiyat ne düşünüyorsunuz lastiklerinize

Ferozaya en uygun ebat 235/75/15 mt serisi fakat bu ebat lastik malesef şu an TR yok..
şayet aracınızı benzin ile kullanıyorsanız 30x9.50 de kullanabilirsiniz LPG ile kulanıyorsanız 235/75/15 dışına çıkmayın derim..Kolay gelsin...

30,9,5,15, 235 75 15 good year mt lastik var düşünürseniz 533 761 70 19 bayram

ilginizden dolaya teşekkür ederim sadece bilgi amaçlı sordum uzun yol yaptığımdan dolayı cavap yazamadım kusura bakmayın
ben hem off road için hemde günlük hayatta kullanabileceğim bi lastik araştırıyom

-BaRaN34-' Alıntı:
ilginizden dolaya teşekkür ederim sadece bilgi amaçlı sordum uzun yol yaptığımdan dolayı cavap yazamadım kusura bakmayın
ben hem off road için hemde günlük hayatta kullanabileceğim bi lastik araştırıyom

Sn. BaRaN34;
8birçeyrek nickli Bayram bey'e cepten ulaşın sorunuzu birinci elden, makula fiyatlarla sağlıklı ve sorunsuz bi şekilde çözsün...

Değerli Baran34.İyi günler.

Ben de 3 ay kadar önce Feroza sahibi oldum.Aynı soruları sordum.(Feroza-Jant-Lastik) ve (Feroza Lastik basıncı) başlıklarına bakınız.Vardığım sonuçlar şunlardır.

Lastik ve jant tercihi yaparken dikkat edilecek noktaları Kullanım amacı , Güvenlik ,Yakıt tüketimi , Performans , Dayanıklılık olarak sıralıyabiliriz.Aracınızın üzerindeki lastiklerin durumunu (Ebat,Tür,Aşınma -Üretim tarihi gibi) yazmamışsınız.Başlığı Çamur Lastiği olarak açmışınız ve şimdi Asfalt ve Arazide kullanmak istediğinizden söz ediyorsunuz.Üzgünüm ki Böyle bir lastik yok .Arazi lastikleri ,MT lastiklerin asfalt üzerinde özellikle ıslak zeminde son derece güvensiz olduğu belirtiliyor.Arazi lastiklerinin yapabileceği hızlar lastik üreticilerini verdiği bilgilere ve lastik türlerine göre 40-60 en fazla 80 km ile sınırlı bulunmaktadır. Ayrıca uzun yolda olduğunuzu belirtmişsiniz,aracınızın azami hızının 140-150 km olduğunu düşünürsek bu lastikler asfaltta yetersiz ve güvensiz olucaktır. Araç üretici fimasının kullanımına izin verdiği ölçülerin üzerindeki ölçülerde jant ve lastik kullanımı size;aracın mekanik aksamında erken yıpranmalar,yakıt artışı,güvensiz sürüş,yol tutuş ve direksiyon hakimiyetinde güçlük olarak geri dönecektir.Deneyimli arkadaşların affına sığınarak benim size önerim ;günlük kullanımda 4 mevsim AT lastikler ,arazi için ayrıca birtakım jant ve MT lastik edinerek kullanmanızdır.

Saygı ve sevgiler.
Tayfun Sözer

Tayfun abi doğru söylemiş herkesin iki takım lastik ve janta ihtiyacı var bende dükkanı bu yüzden açtım :D :D şaka bir yana hepsini içinde barındıracak lastik bana göre sadece bf goodrich,te var ama şunuda unutmayalım arazi taşıları max.110 km km sürat yapabilir.keyifli sürüşler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR