Campingaz Dolumu Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dagciark28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,168

dagciark28

Kamp III
Rahmetle Anıyoruz...
Yer
İstanbul
Web
www.volkswagen-t3.com
Aracımda bulunan Campingaz Aşağıdakinin aynısı. Tüp bitik olduğu için oto lpg dolum ağzı yaptırdım. Bu ara aparat sayesinde lpg ciye gidip doldur dedim. Adam bastı 3,8 LT ye gelince tamam bırak dedim. Mesleğimden dolayı bu basınçlı kaplardan hep tırsarım. Tüpün üzerinde 2800 gr yazıyor. Bende LPG nin lt'si Kaç kğ a eşit olduğunu bilmediğimden
Pompacıya tamam bırak dedim. İnternette araştırdım ama tam çözemedim. 1 lt LPG Sanırım 0,54 Kg Bütan gazına eşit. Tüpü daha yerine bağlamadım. Eskiden bitik ken 0,5 Bar
gösteren gösterge dolum sonrası 8 bar a çıktı. Kat sayı 0,54 se 3,8 lt Gaz = 2050 gr Bütan geliyor demektir ki tehlike yok. Ama yinede bilene danışmak isterim. Bu tip tüpleri marinalarda dolduruyorlarmış. Akşam gidip tüpün dayanma basıncını inceleyeceğim.
Bilen arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Campingaz Dolumu Kullanımı

Arkın selam, normal westy lpg depo yok mu? Ben geçen hafta boya sökücü ile bir temizlik yaptım, göstergesinin de faal olduğunu görünce şaşırdım. Bugün de tesadüf gowesty den orjinal depolara dedantörlere vb bakıyordum üstüne sen mesaj gönderdin.

dagciark28 arkadaşım,
LPG depolarının max. %80 i doldurulur.Geri kalan kısmı genleşme odası olarak bırakılır ki sıvı fazından gaz fazına geçebilsin.Zaten sistemde de genleşme hacminde gaz halinde bulunan kısım kullanılır.Hesabını ağırlık birimine göre değil hacim birimlerine göre yapmalısın.Yani otogaz pompalarında litre olarak ölçüldüğü haliyle.Yalnız anormal olan değer 8 bar değeri .Normal gaz basınç değeri LPG tanklarında 3-3.5 bar dır.Senin ölçülen değer risk oluşturabilir.
Saygılar

agundogan' Alıntı:
Arkın selam, normal westy lpg depo yok mu? Ben geçen hafta boya sökücü ile bir temizlik yaptım, göstergesinin de faal olduğunu görünce şaşırdım. Bugün de tesadüf gowesty den orjinal depolara dedantörlere vb bakıyordum üstüne sen mesaj gönderdin.

Tüp gayet güzel . Gösterge falan çalışıyor. Suan 5 barda. Ocak yanıyor. Buzdolabı da çalıştı. Gazın üzerinde 6.2 lt yazıyor.

Arkin bu habere cok sevindim. Buzdolabinin performansi nasil?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR