Aracımda bulunan Campingaz Aşağıdakinin aynısı. Tüp bitik olduğu için oto lpg dolum ağzı yaptırdım. Bu ara aparat sayesinde lpg ciye gidip doldur dedim. Adam bastı 3,8 LT ye gelince tamam bırak dedim. Mesleğimden dolayı bu basınçlı kaplardan hep tırsarım. Tüpün üzerinde 2800 gr yazıyor. Bende LPG nin lt'si Kaç kğ a eşit olduğunu bilmediğimden
Pompacıya tamam bırak dedim. İnternette araştırdım ama tam çözemedim. 1 lt LPG Sanırım 0,54 Kg Bütan gazına eşit. Tüpü daha yerine bağlamadım. Eskiden bitik ken 0,5 Bar
gösteren gösterge dolum sonrası 8 bar a çıktı. Kat sayı 0,54 se 3,8 lt Gaz = 2050 gr Bütan geliyor demektir ki tehlike yok. Ama yinede bilene danışmak isterim. Bu tip tüpleri marinalarda dolduruyorlarmış. Akşam gidip tüpün dayanma basıncını inceleyeceğim.
Bilen arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.
Pompacıya tamam bırak dedim. İnternette araştırdım ama tam çözemedim. 1 lt LPG Sanırım 0,54 Kg Bütan gazına eşit. Tüpü daha yerine bağlamadım. Eskiden bitik ken 0,5 Bar
gösteren gösterge dolum sonrası 8 bar a çıktı. Kat sayı 0,54 se 3,8 lt Gaz = 2050 gr Bütan geliyor demektir ki tehlike yok. Ama yinede bilene danışmak isterim. Bu tip tüpleri marinalarda dolduruyorlarmış. Akşam gidip tüpün dayanma basıncını inceleyeceğim.
Bilen arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.