Camper Maliyeti?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,877

orsaalabanda

Zirve
Yeni trafik yönetmeliği ve uygulamadaki belirsizlikler yüzünden henüz bir araç sahibi olamadım.Açıkçası kriz nedeniyle bütçem de tam olarak müsait değil.Bu durumda karavan firmalarıyla fiyat alışverişinde bulunmak biraz abes olacak.Bütçe planlarımı yaparken ileriyi görebilmek adına:

12 m3 ve üzeri hacimdeki araçlar için 2-3 kişilik full donanımlı bir camper araç bedeli hariç aşağı yukarı bana kaça malolur?

Kendim yapmayı değil,daha profesyonel işçilikle işini bilen bir firmaya yaptırmayı düşünüyorum.

Yardımcı olup fikir verebilecek olanlara şimdiden çok teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Camper Maliyeti?

Cem bey merhaba,
Benzer durumdayız :smiley: aksesualar olarak (tente, trumatic,boiler,camlar,thetford wc, havalandırmalar,cramer ocak,evye,hidrofor vb.) 7-8000 euro tutuyor. Buna bir de mobilya ve izolasyon maliyetini eklemeniz lazım.
5-10000 ytl arası da o olur herhalde. Aksesuarlar öncelik sırasına göre zaman içinde tamalanır diye düşünüyorum. Yazın ısıtıcıyı taktırmamak gibi. (1600 ytl) ya da boileri daha sonra taktırmak gibi. (1500ytl).
Kolay gelsin. ( bana da)
Oguz

Sevgili CEM,öyle bir şey sormuşun ki bunun cevabını senden başka verecek yok sanırım.Neden dersen,bütçem çok fazla değil diyorsun.Arkasından full bir karavan düşlüyorum diyorsun.Araba almaya gittiğimizde galeriyiciye full bir araba istiyorum yerine şu kadar param var bu paraya göre bir araba arıyorum deniyor.Bence öncelikle sen bu işe ne kadar ayırabileceğini hesaplayıp,bu para ile karavanıma neler koyabilirim desen daha doğru olacak sanırım.o zaman içine koyacağın olmazsa olmazları ve olmasada olur diyebileceğin aksesuarları tesbit edebilirsin.Yoksa gönül neler ister neler.Ama gönlümüzün her isteğini yerine getirme imkanımız yok malesef.Kendince belirleyeceğin bir miktar oluşturursan,koyacağın şeyleri tek tek araştırıp bir fiyat analizi yapman daha mantıklı olur derim.Bu şekilede soruna maddi gücü olan bir kişi aracında olmasını istediği yolda giderken bile tv seyretme olanağı sağlayan bir anten koyacağını düşünerek sana 2000 euroluk bir ekstrayıda hesaba katarak bir yekün çıkarır,sen full dediğin için oda haklı olur.Karavan kavramı bence herkesin maddi gücü ve beklentileri ile değişkenlik gösteren bir olgu.Kendimden örnek vereyim.Ben hayatı en basit şekilde yaşamaktan yanayım.Çok kişi için olmazsa olmaz denilen şey benim için hiçte önemli değildir.Aracımda çanak anten, tv olmasına rağmen,eşimle yaptığım 2 aylık ege turunda sadece 3 gün tv çalıştırdık,tüm günlerimizi radyo dinleyerek zevk ile geçirdik.Bu yaz tura çıkarken karavandan tv ve çanak anteni indirmeyi bile düşünüyorum,kullnmadığım şeyleri neden aracımda taşıyayım diyorum kendi kendime. Haaa bunu derken karavanda tv izleyenlere güldüğümüde sakın algılama.Onlarada saygım sonsuz, kişiler ondan müthiş zevk alıyordur veya haberleri görsel olarak takip etmek istiyordur. Netice olarak neleri istediğine sen karar vereceksin.Bu kararında sana zaten maliyeti çıkaracaktır otomatikman. İNSANLARIN NELERE SAHİP OLDUĞU DEĞİL,NELERE İHTİYACI OLDUĞU ÖNEMLİDİR...Sevgi ve saygılarımla...

Selamlar
Bir karavan üreticisinden 2 kişilik panel karavan icin fiyat istemistim. Yalıtım, 2 kisilik oturma ve yatma grubu, dolaplar, banyo dus, lavabo, kasetli tuvalet, boiler su ısıtma, mutfak 2 gözlü ocak ve lavabo, 3 sistem buz dolabi, 1 adet temiz su deposu 100 lt, 1 adet atık su deposu 80 lt, pencere-sineklik, 1 adet tavan havalandirma. Bana cikardiklari fiyat 25 bin lira+KDV. Patlayan kriz ve camper e çevrilecek araclarda istenen donanım zorunlulukları ile ilgili belirsizlik nedeniyle ben de çok istediğim halde simdilik dondurdum. Bir imalatçının dediğine göre Nisan basi gibi yeni yönetmelik yürürlüge girecekmis. Sanirim o zaman belirsizlik kalkar ve insanlar kararlarini daha rahat verebilir.

Selamlar
Bir karavan imalatçısının söylediğine göre Nisan başı gibi yürürlüğe girmesi bekleniyormuş. Ama kesin tarih belirtemiyorlar.

Arkadaşlar bende bir karavan imalatcısıyla konuşdum Kamp Karavan Federasyonu karavancılıkla ilgili maddelere daha doğrusu zorlaştırılan maddelere itiraz etmiş şimdi sonuç bekleniyor atölyelerde üretim durmuş spariş veren yok gerek kriz gerekse içinden çıkılamayan yönetmelik sebebiyle.

orsaalabanda' Alıntı:
Yeni trafik yönetmeliği ve uygulamadaki belirsizlikler yüzünden henüz bir araç sahibi olamadım.Açıkçası kriz nedeniyle bütçem de tam olarak müsait değil.Bu durumda karavan firmalarıyla fiyat alışverişinde bulunmak biraz abes olacak.Bütçe planlarımı yaparken ileriyi görebilmek adına:

12 m3 ve üzeri hacimdeki araçlar için 2-3 kişilik full donanımlı bir camper araç bedeli hariç aşağı yukarı bana kaça malolur?

Kendim yapmayı değil,daha profesyonel işçilikle işini bilen bir firmaya yaptırmayı düşünüyorum.

Yardımcı olup fikir verebilecek olanlara şimdiden çok teşekkürler.

cem bey, eski bir konuyu belki de gereksiz yere yeniden canlandırmak olacak ama müsaidenizle neredeeeeen nereyee demek istiyorum :smiley: :smiley: açtığınız bu konuyu farkedince bir an afalladım, acaba başkasının konusunu uygun yere mi taşımış diye düşündüm :smiley: ne yalan söyleyim sanırım benim gibi acemi karavancılar hatta karavancı adayları sizin gibi tecrübeli karavancıları anadan sezeryan karavancı zannediyor :smiley: cidden kutlarım, ilginiz ve bilginizle pek çok kişiye yardımcı oluyorsunuz, sizin de bir zamanlar benim şimdiki halim gibi sorular sorar halde olduğunuza inanamadım bir an kusuruma bakmayın :smiley: güzel geziler dilerim....

Burak bey, tecrübe bizim henüz çok uzağımızda.. :smiley: Yılların kampçı ve karavancısı tecrübeli ağabeylerimiz var ancak... Ben de kendi yaşadıklarımı onlardan öğrendiklerimin üzerine katarak aktarmaya çalışıyorum dilim döndüğünce...

"Neredeeen, nereye?.. " konusunda çok haklısnız.. Baksanıza sevgili Oğuz abicim bile bana "Cem bey" diye hitap ediyor... :D Bir zamanlar hepimiz öyleydik...

Forumda yakınen tanıdığımız bazı renkli simaların foruma ilk girdiklerinde gönderdikleri bazı mesajları, o zamanki araçlarını, tercihlerini ve şimdiki durumlarını bir başlıkta topluyorum. Yakında yayınlayacağım. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR