kayhan_niva
Yeni Üye
Abiler kardeşler merhaba siteye yeni katıldım yeni almış olduğum calibra turbo 4x4 aracımın 4x4 sistemi ile ilgili sorunlarım var aracı yeni aldığım için pek tanımıyordum 4.000 devirde gaz verildiğinde 4x4'ün iptal edildiğini öğrenmiştim satan arkadaştan bu yöntemle 4x4'ü iptal ettim çevre yolunda yüksek devirler çevirerek her vites kesiciye kadar 230-240 km süratlere ulaştım ankarayı bilenler için yazıyorum batıkentten eryaman, ermandan da tai çıkışına kadar gittim sonra 6 vites 3000 devirde eryamana döndüm bilmeyenler için takribi 30 km yol yaptım durduğumda hiç bir sorun yoktu yaklaşık 10 dk sonra aracı tekrar çalıştırdım aracın altından 4x4'ün yavrusundan metal sürtünme sesi gelme başladı araç soğukken bir damla bile yağ yok ancak araç ısındıktan sonra hem kırmızı renkte yağ akıtıyor hemde sadece rolantide 4x4'den metal sürtünme sesi geliyor 4x4 yeni revizyondan geçmiş ve içine otomatik şanzıman yağı koymuşlar bir keçe patlatma durumu olmuşmudur yoksa ben bu otomatik şanzıman yağını 75/90 yağ ile değiştirsem bu sorun çözülürmü ne olur yardım edin canım çok sıkılıyor.