ÇADIR YERİNE KALICI BİR KULUBE NASIL OLMALI.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan freegraf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,525

freegraf

uzun aradan sonra bakalım neler olmuş hayatta
Yer
istanbul
Selamlar Sn.İlgilenen arkadaşlar.Şöyle bir düşüncem var,Kimi kamp yerine fazla gidip kalınıyor.haliyle neredeyse bağımlılık yapıyor.Bu yöresine ve kişisine göre değişiklik gösterebilir.(Mesela Biz Akademideyken neredeyse ayda en az bir kere Erikli Ve Delmece yapardık.)gibi.Bu gibi etkinliklerde kamp yeri belli oluyor kendiliğinden ve bazı avantajlarıda oluyor.saymama gerek yok.Yer belli iken orada daha kalıcı bir kulube yapılsa Çadır ve bazı yüklerden de hafiflenilse fenamı olur...(çevreye ve Doğaya kesinlikle AYKIRI düşmeyecek ve doğal malzemeden olmalı ) Böyle bir Kulube yapalım denilse NASIL YAPARDINIZ. 5,6 kişi kalabilecek tek göz bir barınak yada lüx bir proje ...Hadi bakalı Zihni Sinirler meydana. Herkese iyi paylaşımlar.

Etiketler
Ynt: ÇADIR YERİNE KALICI BİR KULUBE NASIL OLMALI.

Merhabalar,

Ben de kaya tırmanışıyla ilgileniyorum ve nerdeyse her hafta sonu kampdayız hiç olmadı, iki haftada bir kampdayız.Kamp yerimiz Buca/Kaynaklar köyünde ve doğal olarak düzlük,suyu olan bir yer.Bu dediğiniz aklıma geldi ama yanında olumsuz olabilecek bir durumda aklıma geldi.Diyelim ki taştan yada ağaçlardan bu dediğiniz gibi bir koruyucu bir yer yaptık çadır yükünden kurtulduk ama şu var ya başkaları da yapmak isterse o zaman iş cılkından çıkar ki bahsettiğim yer tırmanıcıların çok olduğu ve sürekli kampın yapıldığı bir yer ama illa ki yapılmak istenirse bence ya ağaçdan yapılmalı yada taşdan bu eski usul üst üste konulan taşlardan bir kulube.Bence gayet hoş ama o diğer olumsuz düşünce aklımdan çıkmıyor o zaman da.Tabi bu dediğim durum bizim gittiğimiz alana için geçerli eğer fazla insan trafiği olmayan yani siz ve bir kaç kişinin gittiği bir yer ise taş üstüne taş koyularak bence güzel bir iş çıkarılabilir.

Merhaba,lutfen hemen hevesinizi kirici biri olarak gormeyin.Dusunceniz kendi acinizdan masumanedir.
Ancak siz haftada bir gelip sonrasinda bos birakacaginiz yeri kilitleyemeyeceginiz icin alakasiz birilerine mekan olacaktir.
Okan arkadasimizin dedigi gibi birkac derken bes on kulube olabilecek ve birilerinin dikkatini cekecektir.
Derken bazi istenmeyen sorularla muhatab olunmaya baslanacaktir.Nacizane bence yine mustemilati tasimaya devam.
Yine de hayirlisi olsun.

Ayak altı yerler için dediğiniz çok doğru ama öyle yerler vardırki pek her kes gidemez gidenlerde birbirlerini tanırlar.Hemen havlu atmayalım konuyu,, varsayalım kontrollü bir yerde ele alalım ve böyle bir yerde ne olabilir..illa yapacağız diye bir mecburiyetimiz de yok.En azından nasıl bir yapı kulube tarzı ve fikirler üretebiliriz babında, tasarım ve şekiller ilkellikten ne kadar ilerideyiz.vs. vs. böyle baksak ne çıkar acaba.Şimdiden KURBAN Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.iyi paylaşımlar.Dilerim.

O zaman şu olabilir,çoğu zaman görmüşüzdür hani dağ bayır giderken eskilerden kalma köylülere ait bir göz kulube tarzı yapılar.Taş üstüne taş konarak üstüde tahtalarla kapatılarak yapılmıştır.Bence bunlardan yapılabilir.Ama çok taş gerekir ve bunun için de çimento değilde sağlam birleştirici tutucu olarak iyi bir malzeme gerek çamur vs. ne olur tam bilemiyorum benim aklıma bu geliyor.

merhabalar;
öncelikle barınak yapılacak yerde hangi doğal şartlara maruz kalacağınız önemli.. mesela normal şartlarda hafif bir barınak yapılabilir tabi ama kar yağışı düşünüldüğünde çatısının sağlam olması gerekebilir.. çadır gibi katlayıp götürmediğiniz den, yoğun kar birikintisi basıncıyla çatı çökebilir... öyle ki ayda bir kullanacağız bir yapı doğal ortamda davetsiz misafirlere de barınak olacaktır (fare-yılan-haşere...vb.) bunların yanında kış şartlarında yalıtımı sağlamanız çok zor.. bu olumsuz liste uzadıkça uzar.. tabi bütün bu dediklerim kendi becerilerinizle yapacağınız amatör işçilikle ve ucuz maliyetlerle olabilecek şeyler.. paraya kıyarak bungalov tarzı bir kulübe tabi ki daha etkili olur ama şahsi fikrim sürekli gittiğiniz bir yere çadırınızı saklayıp gömerseniz daha kullanışlı olabilir :smiley:

Freegraf arkadaşımızın demek istediği tam da benim arzum! (Kendi açımdan araziyi izah edeyim: Arazi benim ve kimsenin müdahale şansı yok.) İnşaat ne olabilir; ahşap, briket, taş... İçi tamamen hayalinize kalmış bir tasarım.Şömine tabii ki tercih...Hele de kovboyvari olursa, tadından yenmez :smiley: Açık mutfak,ufak bir salon , banyo, wc. Üst kat düşünülebilir. Önde geniş bir veranda, yanısıra odunluk. Amerikanvari de olsa, mühim olan minimal konfor ve estetik.
Hayal bu ya; fikir ve proje düzeyinde katkıda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

(Sağolasan )Ali abi.İyi bir hayal.gerek olmasada Hayalı bile beni keyiflendirdi.(Arife tarif bu olsa gerek.Tam da üstüne bastınız).Diğer arkadaşlarında dediği her şeye katılıyorum.ama malzeme ve işçilik tamamaen amatör ve ilk ama ilkel de olmayabilir.Mesela çimento taşımak zor olabilir.yada doğaya uymayan malzeme olabilir.Ama onun yerine saman ve çamur ile harc olalı hal edilebilinir.taş ile beraber olarak .ayrıca sıva olarakta olabilir.Hal vaziyet böyle .Ayrıca Bütün arkadaşların Kurban bayramını da tebrik edeyim ve benden büyüklere saygı küçüklerde sevgimi yollayıp iyi ve faydalı paylaşımlar dilerim.gecenin bu saatinde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR