Çadır Yaşamında Lens Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ock Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,630

ock

Yeni Üye
merhabalar. uzun süredir tek başıma veya en fazla 2-3 kişilik gruplar halinde wilderness kamp yapıyorum. çok profesyönel olmasam da amatörce bu zevki 4-5 senedir tadıyorum. göz bozukluğumdan ötürü kontakt lens veya numaralı gözlük kullanıyorum. fakat özellikle yaz kamplarında gözlük kullanımı benim için bir işkenceye dönüşüyor. gözlerim güneşe karşı aşırı hassaslar. kışın bile güneş gözlüğü takmadan dolaşamıyorum. ayrıca en son kampımda gözlüklerimi kaybettiğim için son iki günümü neredeyse görmeyerek geçirdim.

soruma gelecek olursak, doğada ellerimi tam anlamıyla dezenfekte edip lenslerimi kullanabilmem için bir ürün önerebilecek olan kimse var mı? malumunuz doğada kamp yaptığım için ellerimi yıkayıp tamamen steril bir ortam yaratmam her zaman mümkün olmuyor. bunun için örneğin antibakteriyel jeller işe yarar mı? ya da daha etkili bir yöntem mevcut mudur? teşekkür ederim.

Etiketler
lens
Ynt: Çadır Yaşamında Lens Kullanımı

Eczanelerde veya medicallerde satılan el dezenfektanları mevcut. Doktorlar bunları kullanarak ameliyatlara vs. giriyorlar.
Ama bu dezenfektanlar lense bir şey yapar mı yada dezenfektanların göz ile teması sorun yaratır mı bilemiyorum.

benim de kaygım o yönde. bunun net bilgisine ulaşmayı planlıyorum.

bunu en iyi öğrenme yolu lens satın aldığın yerler veya iyi bir hastaneye gidip lens departmanında çalışan bir kişi ya da yetkili ile görüşmen olur

göz doktoruma danıştım bu konu hakkında. ellerinde gözle görülür pislikler olmaması gerekiyor dedi( kum toprak toz vb sanırım.) sonrasında antibakteriyel jelle ellerini ovuşturup kurumasını bekle dedi. kuruduktan sonra değişim işlemini yapabilirmişim. merak eden arkadaşlar varsa duyurulur.

kardeşim bende gözlük kullanıyorum maalesef ki zor oluyor kamp sırasında evet. günlük yaşantımda lens kullanıyorum da sen yine de dikkat et derim. çünkü benim ablam da özel hastane de lens departmanında çalışıyor ve illa gözle görülür olması gerekmiyor dedi yani ellerin mikroplu olmaması gerekiyor geçen gün bir hastası gelmiş lens kullanan, ellerini temizlemeyip lens takıp çıkarıyormuş gözleri mikrop kapmış şişmiş hep. çok dikkat etmek gerek. bende lazer ameliyatı olacağım 2-3 sene sonra. inşallah.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR