Merhaba,
Oncelikle forum yeni üye olduğumdan herkese selamlar.
Çadır konusunda geçen sene çok fazla araştırmıştım. Benim için önemli olan konular;
1-Çadırın su geçirgenliği
2-Çift tente olması
3- Ağırlık
4-Kişi sayısı
5-Esya koyabileceğim haznesinin olması
6-Kube veya Tunel seklinde olması
7-Fiyatı
gibi etkenler vardı. Özellikle önceliği 1.maddeye vermiştim.
Bu konuda da en iyilerden ve en ucuzlardan bir tanesi Quechua Arpenaz XL 3 idi. 180 TL geçen sene idi ve bu sene 200 TL. Taban su geçirmezliği 5000mm, üst tente ise 3000mm olduğunu hatırlıyorum. 2 kişi kalabiliriz çok rahat kalabiliriz diye düşünerek almıştım ancak planlar ters gittiği için tek kişi kullanmak zorunda kaldım
. Tabi bu çadırın bazı dezavantajları vardi. Özellikle tenteyi pollere sabitleyen askılar ve uclarindaki plastik cok kotuydu. Nitekim 2. kampımda bu askılardan bir tanesi koptu. Götürüp Decathlon'da çadırı hemen değiştirdim. Hatta şansıma daha sağlam yapıda yeni modelleri gelmiş. Askılar biraz da sağlam gözüküyordu. 3. Kampımda sorun çıkarmadı. Tek kişi kullanmak zorunda olduğumdan, özellikle Soğucak yaylasında soğuk bir döneme denk geldim ve 3 kişilik çadır içinde 1 kişi kalınca ısıtmak zor oluyor ve biraz soğuk oluyor. Hareket etmesi Dome çadırlarda tabi güzel. Sorunsuz eşya da koyulabiliyor.
Pratik Kamp Çadırları - ARPENAZ XL 3 - 3 KİŞİLİK KAMP ÇADIRI - mavi
Ancak ucuz olsun istiyorsan bence çok soğuk günlerde olmasa da 2 kişiliğini tavsiye edebilirim.
Pratik Kamp Çadırları - ARPENAZ XL 2 - 2 KİŞİLİK KAMP ÇADIRI - mavi
Amazon.co.uk sitesinde tunnel çadırlara bakmaya başladım. Hatta Coleman Aravis 2 ve yorumları çok iyiydi. Rüzgar ve Ingiltere yağmurlarına dayandığına göre sorun olmaz diye düşündüm. Ancak tünel çadırlarda tek sorun oturma pozisyonunda çok duramamanız oluyor. Hatta yattığınız zamanda iç tentenin suratıma yakın durması pek hoşuma gitmez diye düşüdnüm. Bu nedenle tünel çadırlardan vazgeçtim.
Coleman Aravis 2 Tunnel Tent - Green, Two Person: Amazon.co.uk: Sports & Outdoors
1 ay önce ise yeniden bir çadır alma durumuna geçtim ve bu sefer 2 kişilik baktım. Gene önceliğim su geçirgenliği idi. Çok araştırdım ve Robens Çadırlarını araştırdım. Robens Lodge 2, 2 kişilk çadırda karar kıldım. Taban geçirgenliği 10000mm, üst tente 5000mm. Daha henüz çadırı kuramadım. Gördüğüm kadarıyla Esya haznesi biraz dar ama tek kişi veya 2 kişi için ideal gibi gözüküyor. Hatta biraz ucuza aldim. Su an fiyatı biraz artmış.
ROBENS Çadır Lodge 2 İki Kişilik Çadır | avfoni.com
Ağırlık konusunu çok kafama takmadım çünkü genelde arabayla gidiyorum.
Pollerin yanlış hatırlamıyorsam Aluminyum olanı makbul
Çadır açıklamalarında gördüğünüz 190T,185T gibi ibareler ise thread per inch demek oluyor ve rakamlar yükseldikçe sanırım kalite ve geçirmemezlik de güçleniyor. D ise dokuma sıklığını belirtiyor. Rakam ne kadar yüksekse o kadar iyi olarak düşünebiliriz.