Ynt: Çadır Seçimi
İSOFF offroad oyunlarının bir faydası dah aortaya çıktı; insanlar kamp malzemelerini test etme imkanı buldu sanırım.
Üşümek yada üşümemek, işte bütün mesele... Bu konuda bence hiç birşey tek başına etken değil. İyi bir çadır, iyi bir uyku tulumu ve iyi bir mat temel malzeme. Çadır yerinin seçimi de bu konuda önem arzediyor; çukur yerler daha serin olur. Ağaçlık alanlar daha korunaklıdır.
Ve önemli bir sonuç: Üşüyen insan her koşulda üşür...
Bu kampta ben aşağıdaki tünel çadırda tek kişi yattım, her hangi bir ısıtıcı ürün kullanmadım ve tulumun içine dış ve orta katman giysilerim olmadan girdim (en fazla bir içlik giyilebilir) ve 2 geceyi de üşümeden geçirdim:
Çadır: JANSPORT (şimdi TATONKA Alaska2 olarak üretiliyor)
Uyku tulumu: CARİNTHİA Husky1800
Mat: THERM A REST (şişme mat)
Yukarıdaki malzemelerin hiç birinin fiyatı, size hastalandığınızda çıkacak maliyetten daha pahalı değil.
İyi bir mat, iyi bir uyku tulumu kadar gereklidir. Çünkü yattığınız zaman uyku tulumu ezilir ve zeminden izolasyonu azalır, burada görev mata düşer.
Yukarıda adı geçen matlar, karda yapılan bir kış kampının ardından eşimin böbreklerinin ağrıması sonucunda alınmış ve 9 senedir kullanılmaktadır.