Çadır Konusunda Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkanyasarlar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,832

volkanyasarlar

Yeni Üye
Web
www.volkanyasarlar.com
Merhaba,

Daha çok yeni camping yapmaya başladım. Daha doğrusu, sivil eşyalar konusunda çok yeniyim.
Daha çok yaza yakın bahar aylarında ve yazın, kamping alanları ağırlıklı kamp düşünüyorum.
Belki zaman zaman serbest kamp da yapmayı düşüneceğim.
İki kişilik bir çadır konusunda uzun araştırmalar sonunda, ihtimalleri aşağıdaki iki çadıra kadar eledim.

İlki; Decathlon mağazalarından edinilebilen ve çantasından çıkardığınız anda otomatik kurulup sadece sabitleme konforu sunan Quechua marka şu çadır:

http://www.decathlon.com.tr/TR/2-seconds-air-iii-vert-181363542/

asset_15042360.jpg

İkincisi ise; bir çok kişinin marka olarak sıkça tavsiye ettiği Husky marka ve 4 mevsim olarak satılan aşağıdaki çadır

http://www.hepsiburada.com/Liste/husky-cadir-bird-4-mevsim-3-kisilik/productDetails.aspx?productId=outvd829&categoryId=19102#Gorseller

Outdoor_990014.jpg

Şimdilik bu iki ürünün arasında kaldım. Tecrübeli arkadaşlardan, özellikle de bu ürünleri kullanmış olanlar varsa yorumlarını öğrenmek isterim.
Açıkçası çadırın çok kolay kurulabilir olması benim açımdan müthiş bir özellik değil. Çadır kurma konusunda az çok deneyimim var. Çok ağır şartlar altında
kamp düşünmediğim için de (örneğin yağmurdan kaçmak gibi) özellikle bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Yine de Husky olan bana diğerinden farklı bir avantaj sunabilir mi merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Kış kampı yapmayacaksan 3 mevsim bile işini görebilir. İkisi arasında bir değerlendirme dersen Quechua marka çadır 4.9 kg ve 2 saniyede açılıp kurulan bu çalırları toplaması sorun ... Hiç tereddütsüz uzun yıllar kullanabileceğin husky çadırını al bir daha arkana bakma..

son bir senedir ben de benzer araştırmalar içerisindeydim daha yeni eşyaları toparladim
size ben yardimci olmak istiyorum
ilk olarak kamp a sirt cantasi ile mi gideceksiniz yoksa kendinize ait bir araçla mi?
ikincisi de boyunuz kaç?
bunlari yazarsaniz bir cok detay anlatacagim

fidodido' Alıntı:
son bir senedir ben de benzer araştırmalar içerisindeydim daha yeni eşyaları toparladim
size ben yardimci olmak istiyorum
ilk olarak kamp a sirt cantasi ile mi gideceksiniz yoksa kendinize ait bir araçla mi?
ikincisi de boyunuz kaç?
bunlari yazarsaniz bir cok detay anlatacagim

Kampa sıklıkla araçla gitmeyi düşünüyorum. Boyum 1.78

volkans arkadaşa katılıyorum, Kubbe türü çadırlar daha pratiktir, ben kubbe'liden vazgeçmem.

hmm araçla gidecekseniz eger decathlonu bir tek aracla goturebilirsiniz onun disinda goturemezsiniz
kubbe tipi cadiri ben acikcasi daha iyi diyemem ( eger bununla kiyaslayacaksak) sadece alisilagelmişin dışında diyebilirim .. belki daha kullanislidir .. boyunuzu sormamin sebebi husky bahsettigi olculeri bence tam yazmiyor ben de bird alacaktim boyum 1 .90 olur gibi geliyordu dedim almisken beast alayim hem 4 mevsim ( bu arada bird 3 mevsim 4 degil) cadir geldi ve 210 yazan yatma kismina 1.90 boyum zor sigdi hatta biraz dar bile geldi diyebilirim .. hemde resimlerde gosterilen yatis sekline gore degil uzun kismina gore yattim.. iyiki bird almamisim dedim ..

Evet, bu 3 mevsim / 4 mevsim kavramlarında Türkiye'de sorun var.
Dışarıda 4 mevsim olarak satılan çadırlara bizimkiler 5 mevsim diyor.
Dolayısıyla, 4 mevsim dedikleri, 3 mevsimlik çadırlardan hallice olanlar :smiley:

Yorumlarınız ve katkılarınız için hepinize teşekkür ederim.

Kasif' Alıntı:
Bu Linkte belki size fikir verebilir..

http://www.outdoorhaber.com/kamp-cadiri-secerken-kamp-cadirlari-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz/

Hepsiburda'da fiyat biraz pahalı Husky bird almaya karar veririsenizde aşağıdaki linkten yada diğer outdoor firmalarından almanızı tavsiye ederim..

http://www.sportcity.com.tr/Husky-Bird-4-Mevsimlik-3-Kisilik-Cadir,PR-13191.html

Yorumlarınız için teşekkürler.

Söylediğiniz gibi, Hepsiburada'da kampanya bitince fiyat yüksek kalmış. Diğer alternatifleri değerlendireceğim.

:smiley: Volkan Bey Merhabalar bence de Husky!.Çadırı bizzat kendiniz taşıyacaksanız idealdir.Yok ben piratik çadır istiyorum,deseniz bile Decathlon'un çadır sistemi gerçi güzel ama hacmi çember gibi katlandığı için örneğin 60-70 cm. gibi bir çap içerir ona göre karar verin!.
Link:[SIZE=78%]http://www.atlaskamp.com/husky-cadir-bizam-4-mevsim-2-kisilik/[/SIZE]

Not:Yalnız sizin yukarda link'teki husky çadır 3 kişilik dikkat edin,onun fiyatı 2 kişilik çadıra göre biraz yüksek olur.

Hoşça Kalın...

Kadir Altuntaş' Alıntı:
:smiley: Volkan Bey Merhabalar bence de Husky!.Çadırı bizzat kendiniz taşıyacaksanız idealdir.Yok ben piratik çadır istiyorum,deseniz bile Decathlon'un çadır sistemi gerçi güzel ama hacmi çember gibi katlandığı için örneğin 60-70 cm. gibi bir çap içerir ona göre karar verin!.
Link:[SIZE=78%]http://www.atlaskamp.com/husky-cadir-bizam-4-mevsim-2-kisilik/[/SIZE]

Not:Yalnız sizin yukarda link'teki husky çadır 3 kişilik dikkat edin,onun fiyatı 2 kişilik çadıra göre biraz yüksek olur.

Hoşça Kalın...

Kadir bey, yorumlarınız için teşekkürler

İki kişi kamp düşündüğümüz için sanırım 3 kişilik olan konfor sağlayacaktır. Ama sizin de söylediğiniz gibi, 2 kişilik çadırlara kıyasla 3 kişilikler, aynı marka için hemen hemen 100TL gibi artı bir maliyet demek oluyor.

Fiziksel olarak kontrol edip ona göre karar vereceğim artık

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR