Çadır Isıtmada Basit Bir Sistem (araçla Gidenler Için)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilker 72 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,795

Etiketler



Yalniz ruzgar, yagmur vs varsa guvenli olacagini sanmiyorum sistemin. Uyumadan once kontrollu kullanimi cok iyi de kontrolsuz birakilir mi ?
Bence arac & cadir isitma yontemi olarak webasto (veya yerli) tarzi sistemler on planda hala .
Kisisel yapilabilir ama ticaretini yapmak olasi kazalari dusundukten sonra cok riskli.
 



Tebrikler ilk prototip nezaman çıkar acaba fiyat olarak ne düşünüyor sunuz

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler üretip satmak gibi bir niyetim yok. İmalat, ürün tanıtımı, pazarlama hiç gözüm almıyor. Yaşlandık galiba :wink:.
Merhaba gayet güzel olmuş güle güle kullanın en kıytırık vebasto üç bin tl gayet mantıklı rüzgarda sönmüyor mu acaba?

Teşekkürler, tüpün çevresine rüzgarlık koydum hiç sönmedi, zaten sönsede tüp açık havada olacağı için bir tehlike olmaz. Üşümeye başlayınca kalkıp yakarız artık:smiley:.
Yalniz ruzgar, yagmur vs varsa guvenli olacagini sanmiyorum sistemin. Uyumadan once kontrollu kullanimi cok iyi de kontrolsuz birakilir mi ?
Bence arac & cadir isitma yontemi olarak webasto (veya yerli) tarzi sistemler on planda hala .
Kisisel yapilabilir ama ticaretini yapmak olasi kazalari dusundukten sonra cok riskli.


Çok haklısınız ticareti yapılacak bir aşamada değil. Aslında dediğiniz önlemler alınabilir aşırı ısınmada NTC ile gaz kesilebilir. Yeterli sıcaklığa ulaştığında otomatik yapabilir, fan arıza yapınca gazı kesebilir, alev sönünce gazı kesebilir vs çok zor değil de biraz uğraşmak gerekir. Ben bu şekliyle kullanmaya devam edicem.
Selamlar hoşçakalın
 

Sisteminiz güzel. Olası riskin bir tanesini yazayım. Tüp üzerindeki ilk yassı tencere alevi kapatmakta, hele rüzgarı önlemek için tüpün etrafını hava akışını önleyecek şekilde çevirirseniz iyice problemi gündeme getirmiş olacaksınız. Problem ocağın uzun süre yanması halinde tüpün aşırı ısınması sonucu memesinin erimesi ve gazın boşalarak tüpün tutuşmasına sebep olmasıdır. Tüp tutuştuğunda onu söndürmek mümkün olmayacaktır. Tek çözüm bu tehlikeyi ön görerek yakına derin bir çukur kazmanız tüpü oraya atarak (yanınızda en azından bir kazma gibi alet olması şart yoksa yanan tüpü alamazsınız olduğu yerden) çıkan toprakla örtmek suretiyle söndürmektir. Başıma geldi büyük aliminyum çaydanlık altı oturtmuştum tüp üstüne tutuşuverdi bir anda inşaatta, ustalar kaçın tüp patlayacak diye yok oldular ortadan ,mal canın yongasıymış alev topu halindeki tüpü uzun balya çengelim var onunla alarak kum yığınına attım üzerine kürekle kum atmak suretiyle söndürebildim. İlk anda hortumla su sıktım ama banamısın bile demediydi...
 


Yazınızı okuduktan sonra şimdi hatırladım, eskiden annem küçük tüpün üstüne büyük bir tencere koyduğunda (aşure, salça, konserve yaparken) musluğun dibine ıslak bez sarardı conta erimesin diye. Bir komşumuzunda sizinki gibi bir olay yaşadığını anlatmıştı. Sizinde meme değilde musluğun plastik contası erimiş olmasın.
 

Pek o tüpleri tanımıyorum ancak sonradan ustaların söylediğini aktardım. Sanırım her yeni tüpte üstteki siyah lastiğin yenilenmesi gerekirmiş kullanım öncesi, eriyen neydi bilemiyorum şu anda olay sonrası küçük tüpü kullanmaktan vazgeçerek bildiğimiz set üstü ocak götürdüydüm köye inşaata. Yaz aylarındaydık, ustanın bir tanesinin at bahçeye at bahçeye bağırmasına uysaydım kabası bitmiş evin içinde tutuşan tüpü dışarıdaki kum yığını yerine bahçeye atacaktım, belkide bahçemize yakın ağaçlık alanların yanmasına sebep verecektik. İşin şakası yok yani.
 



Hocam sistem güzel, benim de kafamda buna benzer bir şeyler vardı ama daha çok ateşle düşünmüştüm.

şöyle bir endişem var, rüzgar tüpü söndürüp yayılan gazı da fan içeriye gönderebilir. Belki düşük bir ihtimal gibi gözükse de böyle bir ihtimal var gibi duruyor.

Bir de bir sorum olacak, fana enerjiyi nasıl sağladınız ve pil ve benzeri bir enerji kaynağı ise fanı kaç saat çalıştırdı?
 

Tüpün üstündeki boruyu biraz daha uzun kullanabilirsiniz. Böylece fanın gazı içeri gönderme endişesi kalmaz. LPG havadan ağır bir gaz olduğu için açık havada sorun olmaz diye düşünüyorum.

Benim araç genelde yakınımda oluyor. Kamp için kendime göre bir tesisat çektim elektriği oradan alıyorum.

Böyle bir şey yapmayı düşünüyorsanız ilk yaptığınızda kurup hemen yatmayın, bir kaç saat tecrübe edin hava çıkışı var mı anormal ısınan bir yer var mı diye.
 

Tüpün üstündeki boruyu biraz daha uzun kullanabilirsiniz. Böylece fanın gazı içeri gönderme endişesi kalmaz. LPG havadan ağır bir gaz olduğu için açık havada sorun olmaz diye düşünüyorum.

Benim araç genelde yakınımda oluyor. Kamp için kendime göre bir tesisat çektim elektriği oradan alıyorum.

Böyle bir şey yapmayı düşünüyorsanız ilk yaptığınızda kurup hemen yatmayın, bir kaç saat tecrübe edin hava çıkışı var mı anormal ısınan bir yer var mı diye.

Hocam ben de bu tarz bir şeyi semaverin su haznesinden geçirip yapmayı düşünmüştüm ama kafamı fan konusu karıştırıyor. Benim kamp yaptığım yerlerde araç her zaman çok yakınımda olmuyor genelde uzakta kalıyor. Şarjlı matkap bataryasıyla deneyeceğim bakalım kaç saat çalıştıracak.
 

image.jpg
Sıcak suyun içinden geçirmek için daha teferruatlı bir düzenek yapmanız gerekir ve ısı kaybınız çok olur. Sıcak suyun devamlılığını sağlayabilecekseniz , benim yaptığım gibi yapmak yerine, bir kaç metre bakır boru ile suyu çadırın içinde dolaştırın yada yukarıda resimdeki gibi küçük bir kondanser koyup arkasına fan takın. Şarzlı matkap bataryası işinizi görür fanın çok bir elk tüketimi yok.
 

Ekli dosyayı görüntüle 511418 Sıcak suyun içinden geçirmek için daha teferruatlı bir düzenek yapmanız gerekir ve ısı kaybınız çok olur. Sıcak suyun devamlılığını sağlayabilecekseniz , benim yaptığım gibi yapmak yerine, bir kaç metre bakır boru ile suyu çadırın içinde dolaştırın yada yukarıda resimdeki gibi küçük bir kondanser koyup arkasına fan takın. Şarzlı matkap bataryası işinizi görür fanın çok bir elk tüketimi yok.

Bununla daha zor olur bence. çünkü o radyatörün içerisinde su basmak için devir daim pompası olması gerekiyor. Benim düşündüğüm ile sizinki arasında çok fark yok aslında, sizin ateşin üstündeki kısım benim kafamdaki projede semaverin su haznesinden geçecek, su olmasına da gerek yok sadece o hazneyi ısıtsa yeterli olur diye düşünüyorum, semaverin de altına mangal kömürü yakarsak uzun süre yavaş yavaş yanar sanırım. Sizinki kadar yüksek ısılara ulaşır mı sanmam ama yeterli olur sanırım. Önce küçük peynir tenekesinden yapıp denemeyi düşünüyorum, başarılı olursa paylaşırım.
 



Hocam merhaba, ben de yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlarla konuştuk sizin sistem gibi tüple yapmaya karar verdik, diğeri çok zahmetli olacak. Sizden ricam kullandığınız hortumları nasıl bulabiliriz, bir kaç yere baktık ama bulamadık. Yardımcı olursan çok sevinirim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Mesajlar
1,523,373
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst