Çadır Altlığı Tamiri ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan süleyman güçlü Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,755

süleyman güçlü

Yeni Üye
arkadaşlar yeni aldığım çadırım altı erciyeste delindi :( benim iki sorum olacak:
-delikleri nasıl tamir edebilirim. su geçirmeyen parçalar bulup baliyle yapıştırsam olurmu acaba?
-birdaha delmemek için çadırın altına hafif v ne serebilirim ve nerde bulabilirim.
yardımlarınızı bekliyorum, simdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Çadır Altlığı Tamiri ?..

bali falan hiç uğraşmayın, görüntüsüde kötü olucaktır ve sağlıklı olmaz. aldığınızda yanında tamir kiti verdilerse onu iki taraftanda kullanın, eğer yanında çıkmadıysa tamir kiti kolay bulunan bir malzemedir. çeşitli renklerde mevcut gayet başarılı bir çalışma ortaya çıkar.

hatta biz ceket bile tamir etmiştik çok uzun süre dayandı ve sorun çıkarmadı

süleyman güçlü' Alıntı:
arkadaşlar yeni aldığım çadırım altı erciyeste delindi :( benim iki sorum olacak:
-delikleri nasıl tamir edebilirim. su geçirmeyen parçalar bulup baliyle yapıştırsam olurmu acaba?
-birdaha delmemek için çadırın altına hafif v ne serebilirim ve nerde bulabilirim.
yardımlarınızı bekliyorum, simdiden teşekkürler.

ben çadırımın altına şu kalın inşaat naylonları var en kalınından ondan alıp seriyorum valla bi şeyde gelmedi başına henüz

önerileriniz bana çok yardımcı oldu teşekkür ediyorum. bu arada çadırın altına inşaat naylonu kullanmak çok iyi fikir,tam istediğim gibi hafif olur:smiley:. ama dayanıklılığı nasıl olur bilemiyorum.

Çiğdem inşaat naylonu karda buzda sorun olmuyor mu ? Merak ettim. Ben çadırın altına serilmesi için yapılmış bir şey kullanıyorum da işe yarıyorsa naylon hafif ve ekonomik olarak daha uygun olur sanırım.

selamlar, arkadasım...
kesinlikle cadırın altına naylon koyma , cunki kar ve yagmurda delikler su gecirecektir..mutlaka tamir kiti ve oncesinde dikiniz..
yırtık buyumesin..ayrıca naylon cantada yer kaplayacak, agırlık yapacak,toplarken sorun olacak..belkide dogada kalıp .....

Sanırım yanlış anlamışsın arkadaş delik çadırın altına naylon koy su geçirmez demiyor. Çadırın delinmemesi için çadırın altına naylon bırakıyor. Çadırın altına çadır altlığı ya da naylon sermek yaz kış ihmal edilmemesi gereken bir şeydir. Yazın çadırın delinmesine engel olur kışın çadırın donup yere yapışmasına. Bazı durumlarda öyle bir yapışırki çadırı parçalamadan sökmeniz mümkün olmaz. O nedenle çadırlarınızın altına her zaman bir şey sermeniz faydalıdır. Bu malzemeler çantada fazla yer kaplamaz genelde de ağırlık yapmazlar. Doğada niye kalıyor o kısmı anlamadım ... nokta koymuşsunuz? Çadırı kesinlikle dikmeyin. Dikmek demek çadıra daha fazla delik açmak demektir. Tamir kitini yapıştırınca sorun kalmıyor delik bir daha açılmamak üzere kapanıyor. En iyi çözüm hiç bir uygulama yapmadan tamir kiti ile müdahale etmektir. Eğer tamir kitini bulamıyorsanız uygun su geçirmez bir malzemeyi iki tane aynı büyüklükte yuvarlak oluşturacak şekilde kesin. Eğer eski kullanmadığınız su geçirmez gortex ceket pantolon ya da benzeri bir malzeme varsa yararlanabilirsiniz. Bunların yapıştacağınız iç yüzüne çok ince bir tabaka oluşturacak şekilde yapıştırıcı sürün. Yapıştırıcı donduğunda sertleşmeyecek türden olmalı. Bally buna uygun. Bu sürdüğünüz ince tabaka kuruduktan sonra deliğin bulunduğu kısma yine çok az ve yamayı taşmayacak miktarda sürüp yuvarlak yamayı yapıştırın. Aynı işlemi diğer tarafada uygulayıp bu iki parçayı sıkıştırıp bir gün bekletin. Bu şekilde kapatma şansınız yoksa yukarıda arkaşın tavsiye ettiği duck tape kullanın. Kesinlikle dikmeyin.

omeronay' Alıntı:
Çiğdem inşaat naylonu karda buzda sorun olmuyor mu ? Merak ettim. Ben çadırın altına serilmesi için yapılmış bir şey kullanıyorum da işe yarıyorsa naylon hafif ve ekonomik olarak daha uygun olur sanırım.
ömer bey, bahsettiğiniz çadırın altına serilmesi için yapılan altlık nedir? nerde bulunur biraz bahsedermisiniz..

Çadır altlığının üzerine mat veya şişme yatak zaten konuluyor yazın yırtılsa bile ne zararı olurki ???

yazın yağışsız havalarda sorun olmayabilir ama kışın altta eriyen karlar ufak bi delikten bile içeri girecektir.

cadır tamiri icin gore-tex kumas parcaları var, isteyene verebilirim..w.kanyonltd...bila ucret...

Bahsini ettiğim çadır altlığını linkdeki resimden görebilirsiniz. Ben yurt dışında olduğum için çadır ve malzemelerimi bulunduğum ülkede üretilen bir firmadan almayı tercih ediyorum. Bu şekilde servis, garati ve yedek parça sorunum olmuyor. Çadır montbell marka jupiter model 3 kişilik. Bu çadırı kışlık olarak aldım. Daha sonra yağmur ve yaz için ikinci bir dış tente aldım. Bu şekilde her türlü aktivitede tek çadır kullanıyorum. Kar kış aktiviteleri için dış tentenin ince, hafif, su emmeyen, kar tutmayan, rüzgara dayanıklı, kar etekli ve sağlam bağlanıyor olması gerekiyor. Yaz yağmur için ise dış tentenin su geçirmez, daha kalın, su tutmaz, iç tenteye göre havalandırma sağlamak için eteksiz daha kısa ve daha bir çok özellik bulundurması gerekiyor. Yani bir tek çadırı 5 mevsim denilen her tür aktivitede tenteleri değiştirmeden kullanmak imkansızdır. İşte bu sorunu montbell firması çadırları iki ayrı tente üreretek çözdü. Ama burda bir sorun daha var yaz ikliminde çadırı ne kış ne de yaz tente ile kullanmanıza imkan yok ikinsinde de pişersiniz. Bunun için ya iç tenteyi tek başına kurup içinde yatacaksınız ya da bu altlığı yağmur tentesi ile kullanıp iç tente olmadan gölgelik yapıp altında uyuyacaksınız. Bu şekilde çadır iki dış tente bir de altlık ile yaz kış ve çöl koşullarında kullanılabilir hale gelir. Bu altlığı çadırı korumaktan çok bu nedenle almıştım paketlenince çok ufak boyutlarda ve çadır için üretildiği için tam olması gereken boyutlarda. Resimde göreceğiniz gibi sökme bağlama ve pol takma için uç kısımlarında bazı şeyler var. Ayrıca iki yüzeyi farklı özellikler taşıyor biri alta geliyor yapışmamak için diğerde üste geliyor hem çadırdın hemde sizin kaymamanız için özel bir dokuda. Dediğim gibi yurtdışında yaşadığımdan bu tip bir altlık türkiyede satılan çadırlar için var mı bilmiyorum. Kış aktiviteleri için mutlaka bu tip bir malzeme kullanmanız gerekiyor. Buz da çadır parçalayan çok arkadaş gördüm. ;D Bu nedenle naylonun işe yarayıp yaramadığını sormuştum.

http://webshop.montbell.jp/common/images/product/prod_k/k1122173.jpg

suleyman bey
bence cadirinizin altina sera naylonu kullanirsaniz sorununu hallolur.sera naylonlari hem kalin hemde doga sartlarina gayet dayanikli...
buda bir fikirdir tabiiki. ben kullaniyorum cok memnunum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.