Büyük Teker Takma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Polatgan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,058

Polatgan

Ana Kamp
Yer
Kayseri
Telsiz Çağrı Kodu
Selam
Selam arkadaslar ustalar suziki vitara jlx 3 kapi aracim av amacli aldim araca 5cm yükseltme yaptik büyuk teker takmak istiyorum fakat araci fazla yormasin hafif olsun yüksek olsun yakiti en az etkileyen araci en az yoran olsun cok km yapiyorum bütce fazla olmadigindan mümkün oldugunca ekonomik olsun istiyorum örnegin en hafif arazide sorun olmayan cant 16yada17cant olabilirmi teker tabani kalin olmayan yüksekligi yüksek olan . Bana söyle yol gösterenlere simdiden tesekkur ederim örnegin su canti alin su tekeri takin gibi tavsiyelerinizi bekliyorum üzerindeki cantin tabani genis 195.80.15 bu lastik bu canta bicimsiz olur dedi tekerci acaba orjinal celik canti mi bulmam lazim genelde kisin kullaniyorum bu araci yazin garajda yatiyor lada nivalarda ince yuksek teker görüyorum suzikiye uyarmi yardimlarinizi bekliyom herkese selam

Etiketler
teker
Ynt: Büyük Teker Takma

yazdıklarınızdan aklıma bu ölçü geliyor
215/80/15 jantınızı değiştirmeden kullanılabilir

Şu anki aracımda 1 " yükseltme ile 2001 JLX 235 75 15 kullanıyorum. Sanırım yaklaşık 29 " tekamül ediyor.
Daha önceki aracım Vitara HDI de 1,5" yükseltme ile 30 9,5 15 kullanıyordum.

Arkadaslar cevabiniz icin tesekkur ederim 235.80.15 takmistim 100 km de ortalama 13litre gaz yakiyordu onceden buyuk teker görüntüsü süper oldu yakit 100 km 16 litreye cikti kucuk yokuslarda bile 4 e dusuyor araci yoruyordu agir devirlerde sorun yoktu arazide süperdi 30 cm karda nerdeyse alti degmiyor düz yolda gidiyorgibi gidiyordu artilari ve eksileri vardi eksileri daha agar basti hemen söktürdüm eski tekerleri taktim 205. 70 . 15 benim kafama takilan ince hafif yüksek teker taksak hem yükseltmis hemde sorun yasamama sansimiz olabilirmi lada nivalarda var ince yüksek teker acaba vitaraya uyarmi biraz uzun yazdim okur cevab yazarsaniz memmun olurum aracim 90 model karburatörlü kapali kasa 3 kapi 60 kw yaziyor cevap yazanlara tesekkür ederim selam

Arkadas cevabin icin cok tesekkür ederim en cok sizin su yaziniz cok hosuma gitti mecnun tanisaydi vitara sevgisini sevmezdi leyla zillisini bayildim vallahi helal olsun nerden akliniza geldi kayserili olsaydin kesin seni tanimak arkadas olmak isterdim yolun kayseriye düserse misafir ederim av merakin varsa ava gideriz yalniz kis aylarinda kayseride oluyorum almanya bremende yasiyorum izne gidince cok km yapiyom sivasa keklik avina gidiyoruz haftada en az1500 km yapiyom o yüzden yakiti artiracak seyler hosuma gitmiyor selam almanyaya gelirsende misafir ederim

Yakıt artışı kaçınılmaz, zira araç tekerlek çapı %10 oranında büyüyor. Buda bana göre gittiğiniz mesafeye %10 ilave etmenizi gerektirir. Şöyleki eski lastiklerle birim LPG ile 100 km yol yapmışsanız aslında yeni lastiklerle 110 km yapmışsınızdır.

Kişisel imzama (söze) gelince; sıklıkla söylüyor olabilirim ama şu an 9. Suzuki'mi kullanıyorum :smiley:

Nazik davetiniz için teşekkürler. Gadasını aldığım ;D
Talas'da ünivrsitede 4 yılım geçti, Kayseri'yi bilirim ve halen severim ;)
Almanya'ya da defalaca gelmeme rağmen Bremen'deki mızıkacılara hiç işim düşmedi, kısmet diyelim :smiley:

camouflage' Alıntı:
Yakıt artışı kaçınılmaz, zira araç tekerlek çapı %10 oranında büyüyor. Buda bana göre gittiğiniz mesafeye %10 ilave etmenizi gerektirir. Şöyleki eski lastiklerle birim LPG ile 100 km yol yapmışsanız aslında yeni lastiklerle 110 km yapmışsınızdır.

Kişisel imzama (söze) gelince; sıklıkla söylüyor olabilirim ama şu an 9. Suzuki'mi kullanıyorum :smiley:

Nazik davetiniz için teşekkürler. Gadasını aldığım ;D
Talas'da ünivrsitede 4 yılım geçti, Kayseri'yi bilirim ve halen severim ;)
Almanya'ya da defalaca gelmeme rağmen Bremen'deki mızıkacılara hiç işim düşmedi, kısmet diyelim :smiley:
. selam hizli cevab icin tesekkürler her güzellik bi arada olmuyor demekki yüksek teker az yakit imkansiz birinden birine razi olmak gerekiyor aracin motoru biraz daha güclü olsaydi kaldirabilirdi yakittan ziyade kücük yokuslarda 4 e düsmesi iyi olmuyor bi orta yol bulmam lazim 215. 80. 15 her halde daha iyi olur diye düsünüyorum sizde kayserili sayilirsiniz isin ras gelsin allah razi olsun arkadas tekrar selam

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR