Büyük Lastik Takmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,663
Ynt: Büyük Lastik Takmak

285 75 16 33" e yakındır bunun altındaki ölçülerin hepsi olur, belki bu ölçüdede sıkıntı olmaz aracınızda dediğiniz gibi 35 de bile sorun hissetmiyorsanız 33 de takabilirsiniz hem biraz daha iyi görünür :smiley:

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
olurda böyle bişey olur.

Yapılanlar ve sürücünün deneyimi ;
Engine: 502 Chevy ZZ Ram Jet V-8
Transmission: TCI-built TH400 with full manual valvebody
Transfer case: Atlas 6.0
Axles, f/r: 47-spline Rockwell 2.5-ton/47-spline Rockwell 2.5-ton
Traction aids, f/r: Ouverson locker/Ouverson locker
Ratio: 6.72:1
Suspension, f/r: Four-link, King 3.0 coilovers, Currie Anti-Rock sway bar/Four-link, King 3.0 coilovers, Currie sway bar
Tires: 54x19.5-20 TSL Boggers
Special features: Front and rear Warn 9500 winches, four-wheel disc brakes, drive flanges, full hydro steering, onboard air, dual alternators, Powertank, front and rear cutting brakes, 18-gallon fuel cell, Staun bead locks, CD player for trail tunes
Driver experience: 17 years
Read more: http://www.fourwheeler.com/eventcoverage/129_0804_ttc_competitors/index.html#ixzz1rYXdm48C
129_0802_23_z+top_truck_challenge_contenders+kevin_myers.jpg

yavuz abi yara desme ;D ;D

yapan cıkar burada da ;)

arazi araçlarında lastik ebadlarını büyütürken gerekli uygulamaları yapıyoruz ama en çok kafama takılan konu fren sistemleri oluyor. kendi aracıma 35'' lastik takarken ustama fren işini nasıl çözeceğimizi sordum, ustam hiç gerek yok orjinalleri en iyisi dedi, tamam dedim. ama hala içime sinmiyor. cj5 aracıma minibüs, kamyonet gibi araçların fren sistemini adapte edersem daha güvenilir olacakmış gibi geliyor.

chala' Alıntı:
arazi araçlarında lastik ebadlarını büyütürken gerekli uygulamaları yapıyoruz ama en çok kafama takılan konu fren sistemleri oluyor. kendi aracıma 35'' lastik takarken ustama fren işini nasıl çözeceğimizi sordum, ustam hiç gerek yok orjinalleri en iyisi dedi, tamam dedim. ama hala içime sinmiyor. cj5 aracıma minibüs, kamyonet gibi araçların fren sistemini adapte edersem daha güvenilir olacakmış gibi geliyor.

Fren sistemleri aslında araçlarımızın standart lastik çapına göre tasarlanmış, yurt dışında çok büyük lastik ebatlarına geçtiklerinde mutlaka fren sistemlerinide güçlendiriyorlar.

murat067' Alıntı:
[SIZE=medium]herşey daha yüksek araç düşüncesiyle başlıyor önce yükseltme yapılıyor daha sonra aracta ufacık görünen standart ebatlar daha büyük ve ağır ebat lastiklerle değiştiriliyor daha sonra araç arazide yeterli performansı lastik ebatının büyümesi nedeniyle gösteremiyor buseferde ayna maurti oranlarıyla araca müdahale edip eskisi gibi gaz yemesini sağlamaya çalışıyoruz derken bide bakmışız sürekli öntakım arızaları akis kesme vs bu tip sorunlar karşımıza çıkıyor.....[/SIZE][SIZE=medium] halbuki bana göre aracın sıtandart lastikleriyle birebir aynı ebatta mt lastik takıp aracın ön tarafınada yeterli sevyede bir vinç arka karpuzada bir difflock ilave edildiğinde hem arazide hemde onroad yolda en ideal araç tipi yakalanmakta...

saygılar....[/SIZE] [/l]​

Aynen katılıyorum. Yükseltme lastik vb. gereçlere harcanacak fazla parayı vinç ve dif kilitlerine ayırmak banada cazip geliyor.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Ayrıca bir işede yaramaz.Devrilir o araba ikide bir.Aks arası uzun olması lazım dengeli olması için.

merhaba yavuz bey bizim bir arkadaşta yaptırdı cj 5 in alt dizaynını değiştirdiler 35/12,50 takıldı amma aracı yolda tutmak ne mümkün aracın bütün dengesi bozulmuş büyük bir ihtimalle eski düzene geri dönecek saygılar

Herkese Selamlar,
Çiçeği burnunda 4x4 sürücüsü olarak, 10 gün önce aldığım x-l7 için kış başında lastik değişimi ve yükseltme düşünüyorum. (Bunun yanında vinç ve çelik tamponları da tabi) Offroad amaçlı almadım, asıl düşündüğüm gezmek, ama özellikle karda gezmek. Malum bu araçlar zaten yere oldukça yakın. Altı kara değen aracın da eninde sonunda yolda kalacağını biliyorum. Aracımın üzerinde 235-60 R 16 kumho venture lastikler var. Eğer chip yaptırarak mevcut 110 küsur beygiri de 140 civarına çekersem, mantık dahilinde nasıl bir lastik takılabilir? (Aracımı parkura sokup zorlamak gibi bir niyetim yok.)
Ayna mahruti değiştirmek istemiyorum, zaten istesem de bu araca uygun bir seçenek var mıdır bilmiyorum. Merak ettiğim ikinci bir soru, ayna mahruti değiştirmek diff. üzerindeki yükü azaltır mı? Aktarma organları mutlak rahatlayacaktır ama diferansiyelin kırılma riski azalır mı?

bunlar alt düzeni benim buggy ayptığım sistemi uygulamışlar mafsallı kollarla taşıtmışlar dingilleri büyük bir ihtimmalle amortüsörleride uzattılar fakat yan şasiden denge kolu atmışlar öne ve arkaya tahminim salınım çok olduğundan araç esnedikçe o denge kolunun merkez açısı fazla değiştiği içindir aracı sağa sola sallıyor o denge kolu işi uygun değil o sisteme

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri