Büyük Kumla Deresi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,489

özlem

Kamp III
4_13.jpg

Dereler, trekking aktivitelerinin en vazgeçilmez platolarıdır. Büyükkumla deresinden bir enstantane.

Parkur: Gemlik'ten batıya hareketle Büyükkumla'ya gelinir. Parkur dere içi ve zeytinlikler arasından devam eder. Derenin sonunda bol sulu ve yüksek bir şelale vardır.​

Ynt: Büyük Kumla Deresi

Haklısın ama su seviyesi bazen gittiğinde o kadar çok oluyor ki şaşırıyorsun özelliklede Nisan ayında gümbür gümbür.

Nisan'da gümbür gümbür olur tabi de suya girilmez ;D
en iyi zaman haziran sonu bence, sıcak bi havada gidip serinleyeceksin ;)
şelalenin aktığı yer de bayağı derindi, oraya bi dalış mı yapsak naapsak? :smiley:

büyükkumla sudüşen parkuru benimde en çok sevdiğim parkurlardan biri

mini-PIC_0025.jpg

eski büyük kumla köyünün köprüsü

mini-PIC_0029.jpg

ayakta kalmaya çalışan caminin minaresi

sel nedeni ile 150 yıl önce dağdaki eski yerinden bugün kü yerine taşınmak zorunda kalmıştı.

ya cahilli mi mahzur görün..
bu yer narlı'dan sona mı ?
yıllar önce hatırlırlıyorum, narlı'dan delmece'ye motokros yapmış idim, -- > ordan erikli, teşvikiye (ha ha biraz hava atiim ..)
bu yola ordan gitmiyo dii mi ?
harika bi yer yavvv ..

tşk.

gökhan

motor parkuruna Narlı'dan giriliyor olabilir Gökhan abi, yürüyüş parkuru Büyükkumla'da başlıyor yalnız sonrası hep setler halinde şelale, bisiklet bile geçemez

ayrıca küçük kumladan da motor parkuru bulabilirsiniz.
haydariye köyüne çıkıyor oradan direk sudüşen şelalesine kadar gidebilirsiniz.
oradanda termale gidip bir güzel hamam sefası çekebilirsiniz.

BİR KESİM YALOVA DIŞINDAN GELEN YÜRÜYÜŞÇÜLER DİYORLAR AMA
BİLİNEN ADI SUDÜŞEN ŞELALESİ.
AYRICA YALOVADA ERİKLİ YAYLASININ YUKARILARINDA SUUÇAN ŞELALESİ DİYE BAŞKA BİR ŞELALE DAHA VAR.

Deep' Alıntı:
Sudüşen şelalesine "Uçan su" da deniyor mu? yoksa o başka bir yer mi?
Merhaba Mert bey,
Sudüşem şelalesi ile Uçansu şelalesi birbirinde apayrı şelaledir.İki şelalenin arasında yol olarak yaklaşık 30km yol vardır.Uçansu Büyükkumla deresinin devamında yaklaşık 8km,Sudüşen Kumla Yalova dağ yolunun 20. kilometresindedir. Uçansuya gidecek arkadaşlara bir uyarım var.Ben ailemle geçen hafta sonu Uçansuya gitmeyi planlıyordum fakat yolun bir kısmı heyelandan ötürü kapanmış. Tecrübesiz ve küçük yaştaki dostların gitmemesini tavsiye ediyorum Yol aşırı derecede tehlikeli bir durumda.Normal araçlarınızla da yarı yola kadar gidebilirsiniz.4X4 araçlarınızla son 100 metresine kadar yaklaşabilirsiniz.Gidecek dostların dikkatine..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR