Bursa'da Doğa Yürüyüşleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acti2010 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,858

acti2010

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yeni üye oldum. 45 yaşındayım ve spor yapmayı seviyorum (fırsat bulduğum zamanlarda elbet). Doğa her zaman ilgimi çekmiştir ve bu yaşlara ulaşınca sanki daha bir ilgiyi çekiyor gibi :smiley:.

Bursa'da yaşıyorum ve doğa yürüyüşlerine başlamak istiyorum. Normalde yürümeyi severim ancak giriş niteliğindeki bilgilerden doğadaki yürüyüş ile şehiriçinde yürüyüşün çok farklı değerlendirilmesi gerektiğini öğrendim.

Deneyimli arkadaşlardan birinin Bursa'da yürüyüş organize etmesini sabırsızlıkla bekliyorum... Mart ayında olmaması tercihimdir çünkü o dönemde oldukça yoğun olacağımdan katılamama olasılığım büyük. Olurda takılamazsam çok üzülürüm...

Umarım forumları yanlış taramamışımdır benzer konuya rastlayamadığım için yeni forum açmak zorunda kaldım.

Şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Bursa'da Doğa Yürüyüşleri

Merhaba ,

Bursa da Doğa Yürüyüşleri yapan bir çok spor kulübü var.

Yakından tanıdığım kulüp ise Budak'tır. www.budak.org.tr
adresinden yürüyüşlere ulaşabilirsiniz.

Ve Zirve Dağcılık Bursa Şubesi - Osmangazi Dağcılık da aklıma gelen diğer kulüpler.

merhaba,
bende bursada oturuyor sayılırım. bursada zirve ve budakla ve birkaç grupla daha önce temasım oldu. ancak yürüyüşlerde rehber, eğitim, vs birsürü masraf çıkarıyorlar. bu yüzden iki üç arkadaş ya birlikte yürüyüş planlıyoruz ya da istanbuldan gelen yudosk, doğa gezginleri vb gruplarla yürüyüşlere çıkıyoruz.
paran yoksa ne işin var türünden bir yaklaşım mevcut bursada. paramız var ancak yolunacak kaz da değiliz. durun önce bir tanışalım, bakalım kaynaşabiliyormuyuz... yook direk para para para...
nacizhane fikirlerim.. umarım birilerini kırmamış, incitmemişimdir.

saygılar,

Çağatay

Merhabalar.
Sıcaklar bastırmadan Uludağda bir yürüyüş yapmak istiyoruz. Daha önce 2 farklı parkurda 4 defa yürüyüş yaptım. Yani çok tecrübem yok. Bu sefer oteller-cennetkaya parkurunu denemek istiyorum. Bu parkur üzerinde yönlendirme levhaları varmıdır? Zorluk derecesi nedir? Bilen biri olmadan yapabilirmiyiz? Deneyimleri olanlardan görüş istiyorum.

yüksel arkadaşımla biri kamplı olmak üzere haziran ayında iki kere uludağda bulunduk.normalde yaz aylarında kaybolmak bana göre pek mümkün değil.
sis bastırdığında yoldan emin değilseniz ilerlemeyi durdurun. sis/bulut geçince devam edin. yanınızda gps cihazı bulundurun, telefonunuzun gps özelliği varsa sırtların kuzeye bakan her tarafında turkcell çekiyor.
cennetkaya ne tarafta bilgim yok. ancak telesiyejle çıkılan noktaya bu isim verildiğini tahmin ediyorum. eğer tahminim doğruysa kaybolmanız mümkün değil. telesiyejin direklerini izlerseniz yola çıkarsınız zaten.

Trekking ve camping adına türkiyedeki sayılı şehirlerden biridir Bursa. Doğa yürüyüşlerinde yardımcı olabileceğim kişiler varsa seve seve.

bursa da her hafta sonu odak ve uludak gibi dağcılık kulüpleri yürüyüş düzenliyorlar internettten odak kulübünü takip etmeni tavsiye edebilirim.

cennetkaya parkuru çok kolay bir parkurdur 1. oteller bölgesinde 112 sağlık istasyonunun önünden batıya doğru devam eden asfalt yol otellerden sonra toprak yola döner yolu hiç bırakmazsan yol yukarı sola ağaçların içine doğru döner ve seni cennet kayaya çıkarır yolların ayrım noktasındaki kayalık yer cennetkayadır.sağa batıya devam edersen vericinin olduğu belvü tepeye sola doğuya devam edersen otellerin üstüne fatintepeye çıkarsınız. Cennetkayanın tam arkasında güneyde yangın kulübesine gidebilirsiniz yaklaşık 5 dakika kadar.Parkur toplamı 1,5 -2 km kadar.

Doğader tarafından düzenlenen 2 hiking e katıldım. Keyifli idi...Becerebilirsem ilk geziden fotoğrafları ekleyeceğim..

bazı fotoğraflar

DSCN1241.JPG

DSCN1244.JPG

DSCN1246.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri