Ynt: Bursa'da ''1 Günde 16 Gölet'' Off-Road Gezisi (4 Nisan 2010)
Selam,
pazar gününün yorgunluğunu hala atamadım ve özveriyle foto yükleyenlere gıpta ile bakıyorum.Yapılan işi vitrine koymak o işi yapmak kadar önemli.
1 günde 16 göl gezmek aklı başındalar için pek bir anlam ifade etmeyebilir ama bizim gibiler (deli) için son derece önemli ve Buroff'un yapı taşlarından biri niteliğinde.Deli lafına kimse alınmasın Hürriyet Gölet'i etrafındaki çobanlara sorsun
Bundan 2 ay önce Google Earth'de yeni etaplar ararken Bursa'da ne kadar çok gölet olduğunu farkettim.Kulüp etkinliklerinde bunların 2' sine 3'üne zaten uğruyorduk.Aklıma bunların tamamını bir günde dolaşmak geldi ve bir günde 20 gölet diye ortaya atladım ve fikrimi arkadaşlarla paylaştım.Yapılan pazarlıklar üzerine 16 gölet olarak anlaştık
Hem de Bursamızın plaka numarası oldu.
"O sene bu sene" diyerekten Özcan arkadaşımız rotayı ve hatta coğrafi bilgileri hazırladı.Ellerine sağlık.
Katılanlara da çok teşekkürler ediyorum.
1 günde 16 gölet etkinliği Buroff olarak tanınmamıza fayda sağladığı gibi bir iki önemli hususun da altını çizdi.
Birincisi , Bursa'nın ne kadar su zengini bir bölge olduğu ve bunu inşa edilen göletlerle ne kadar iyi değerlendirildiği.Göletler tarım için , sulama için , canlılar için çok önem taşımakta.Biz de buradan göletlerin ve derelerin kirletilmemesi için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.
İkincisi,hedefe odaklanan bir ekip ruhu oluşturmaya olanak sağladı.Planlanan zaman içerisinde 16 gölete ulaşmamızı çöken yollar ,dereler ,inen lastikler , gevşeyen bijonlar , kopan tamponlar , çamurlu rampalar ,dar köprüler ve yağ kaçıran sanzumanlar engel olamadı.Her zorluğu takım olarak aştık.
Üçüncüsü , yeni rotalar keşfettik.Uluabat gölü , Nilüfer çayının Marmaraya döküldüğü bölge en yakın zamanda keşfedilmeyi bekliyor.Çınarlı göleti ile Ülkü göleti arasında geçtiğimiz etabı yağmurlu bir zamanda geçebilecek offroadcı tanımıyorum.Kenan Abi hariç.
Saygılar , sevgiler.