Bursa Narlıdere

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,282

erthem

Moderatör
Mesajlar
2,379
Tepkime Puanı
16
Yer
Ordu
Bursa, Uludağ gibi bir değeri bünyesinde bulundurmasıyla marmara bölgesindeki dağcılar için eşsiz imkanlar sunan bir şehir. Hem alpin rotalarıyla hem de trekking ve doğa yürüyüşleri açısından sunduğu zengin imkanlarla bu bölgede rakipsiz. Bursa'da kaya tırmanışı da gittikçe yaygınlaşmakta. Bu yaygınlaşmanın doğal bir sonucu olarak çeşitliliğin artması amacıyla arkadaşlarımla son bir yıldır üzerinde konuştuğumuz ilk boltlu rotalarına, ağustos başında kavuştu. Uzun yıllardan beri çoğunlukla Bursalı tırmanıcıların ve zaman zaman da İstanbuldan gelen bazı tırmanıcıların uğrak yeri olan Narlıdere kayalıkları; bugüne kadar açılmış traditional kısa ve birkaç ip boyluk uzun rotalarının arasına 7 adet boltlu rotayı da dahil etti. Spor rotalar 6+ ile 9+/10- dereceler arasında. Boltlar 12 mm. lik, istasyonların bazılarında karabina yok. Rotalarda ve bölgede Türkiyenin her tırmanış bahçesinde geçerli olan tırmanış kuralları geçerli. Rota keşfini ve boltlama işlemlerini Doğan PALUT yaptı. Bu konularda sanırım daha sonra Doğan'da açıklamalarda bulunacaktır.

Narlıdere köyü, Özel aracınızla gelecekseniz Bursa-Eskişehir/Ankara karayolunun 20.km.sinde Coca-cola fabrikasının karşı şeridindeki yol ayrımından 4 km. içerde kalıyor. İstanbul ve Balıkesir/İzmir yönünden gelecek tırmanıcılar için; Bursa şehirlerarası otobüs terminalinden Doğu terminaline giden terminal özel otobüslerine binmek gerekecek. Doğu garajından Narlıdere köyüne her yarım saatte bir minibüs kalkıyor ve sizi köyün meydanında indiriyor, buradan rotalar 20 dakika. Ankara/Eskişehir yönünden gelecek arkadaşlar ise ya Coca cola fabrikasının önünde inip 4 km yürüyecek ya da Doğu garajında inip minibüsle gelecekler (şehirlerarası otobüsler bu garaja girmez burası ilçe otobüslerinin kalktığı bir garaj) veya terminale gidip yolu biraz uzatacaklar (ben birinciyi tavsiye ederim yolda bir araba denk gelebilir) Ana kaya kütlesi köyden doğu yönüne bakıldığı zaman batıya bakan yaklaşık 180-190 metre uzunlukta ve 250 metre kadar genişlikte bir duvar, Ana yoldan da görülebiliyor. Spor rotalar bu duvarın güneyinde kalan küçük blokta. Kaya yapısı kireçtaşı özelliğinde ve rotalar olduça sağlam ve temiz (rotaların yukarılarında çok ufak tefek yosun problemi var ama her geçen gün oran azalıyor). Kamp olanaklarına gelince, köyden dere boyunca yukarıya doğru ilerlendiği zaman şelalenin yanındaki merdivenleri çıkıp 200 metre ilerleyince dere kenarında geniş birkaç düzlük bulunuyor en az 10-15 çadır sığabilir. Kamp çevresinde ve vadi içinde, bir kısmı ben ve arkadaşlarımca tanımlanmış; Traditional ve Top-rope olarak çalıştığımız irili ufaklı kayalar yanında bazı boulder kayaları da bulmak mümkün rota çeşitliliği oldukça iyi. Dere berrak ve temiz; su kaynatılıp kullanılabilir (hatta istenirse direkt de?). Zaten şelalenin yanında da çeşme var. Köydeki marketten hemen her şeyi bulabilirsiniz, ilk yardım çantanız yanınızda bulunsun. Öncelikle Kestel ilçesinde, olmazsa Bursa'da tam teçhizatlı hastane bulunabilir (Allah korusun).

Bu rotalar için gerekli finansmanı Özgür TAŞKIN ve Nihat KONCA ile birlikte sağladık. Desteğimiz devam edecek, umudumuz öncelikle Bursa'daki kulüpler önderliğinde olmak üzere desteğin tüm tırmanıcılar tarafından sağlanması.

Yazan:Ömer KALKANLI
 

Etiketler
Ulaşım

34de
 






Ynt: Bursa NARLIDERE

Arkadaşlar Yukarıda Bulunan ODALAR SEKTÖR - KALKANLI SEKTÖR Alarak Adı Değiştirilmiştir Bilginize
 

23-24-25 Mart 2006 ''Ömer Kalkanlı'' Narlıdere Kaya Tırmanış Şenliği



23-24-25 Mart 2006 ''Ömer Kalkanlı'' Narlıdere Kaya Tırmanış Şenliği

İçin Tıklayınız

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5225.0
 

Ynt: Bursa NARLIDERE

Merhaba,

Öncelikle ev sahibi olarak; Narlıdere Tırmanış Şenliği'ne üşenmeyip İstanbul'dan, Eskişehir'den, Kütahya'dan ve İzmit'ten gelen tırmanış dostlarına şenliğimizi şereflendirdikleri için teşekkür ederiz. Hava tahminlerinin sağnak yağmur göstermesi sebebi ile katılım beklediğimizin epey altında kaldı. Buna rağmen amacımızı ve misyonumuzu, rahmetli Ömer'in herzaman yapmak istediği gibi tüm dağcılık camiasını bir arada görmek olarak benimsemiştik. Bunu da bir nebze olsun başardığımızı düşünüyoruz.

Zirve Dağcılık İstanbul Şubesi, Ytüdak, Mudadosk, Dast, Dag, Anadosk ve Doğa Koleji sporcularına Bursa'ya geldikleri için, kardeş kulüp olarak gördüğümüz Zirve Dağcılık Bursa İl Temsilciliği, Yıldırım, Doğader ve Budak'a da şenlikte bizleri yanlız bırakmadıkları ve Ömer'in anısına sahip çıktıkları için sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.

İlk kez düzenlemiş olduğumuz böylesi bir organizasyonda görev alan arkadaşlarımıza ne desek az sanırım. Misafirlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmak için epey çalıştık. Ufak tefek eksiklikler olmadı da değil. Umarım bir sonraki şenlik çok daha sorunsuz ve tarih itibarı ile daha uygun bir zamana denk getirilerek daha fazla katılım ve daha fazla eğlencenin barındığı bir faaliyete dönüşür.

İyi ki geldiniz. İyi ki varsınız. Teşekkürler.

Tonga Doğa Sporları Kulübü
Başkan Yardımcısı
İbrahim Volkan DEMİREL

mail1.jpg


mail2.jpg


mail3.jpg


mail4.jpg


mail5.jpg


mail6.jpg


mail7.jpg
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst